Романтична, цветна и нежна – формулата на лятната рокля през 2020-та

Каква е жената в годината на промени и как това се отразява в облеклото й

Още от самото си начало 2020-та година даде заявка да ни разтърси и да затанцуваме по нови правила. Модата винаги е отражение на действителността и често дори е няколко хода преди нея. Неслучайно доста от личностите, създавали през различните периоди своите творения, се превръщат в лидери на обществото, в онези хора, които задават тон и тенденции.

Ролята на дамите да прекрояват света и да предизвикват трансформации е съществена, макар съвременните представителки рядко да я чувстват като мисия. Да, днес живеем в интересни времена и сме изправени пред какви ли не предизвикателства, но е грешка да отричаме женствеността си.

Именно с тази задача са се нагърбили дизайнерите през пролетно-летния сезон – да ни припомнят, че можем и трябва да сме романтични, цветни и нежни, да не се страхуваме от свещената сила, която носим в себе си. Да обърнем внимание на скритата магия и да забавим темпото. Да се отдадем на мига и да си спестим поне малко стрес, който не е присъщ на природата ни, а следваме ритъма му по неволя.

Рокли Alessa

Как тази философия намира отражение в дамските рокли

Като птици в джунглата

Истинска свобода и феерия от цветове са моделите рокли с ресни. През идните месеци те ще бъдат много по-пъстри, съчетаващи в себе си топли, слънчеви и неонови тонове. С тях ще се чувствате като птици, наслаждаващи се на необятната морска шир или екзотичната джунгла. Сега, когато сме ограничени предимно в домовете си, можем смело да разгърнем въображението си и да се подготвим за лятото.

Материи за принцеси

Разбира се, че ни очакват и официални поводи, в които ще можем максимално подчертаем своята елегантност и блясък. Каквито и депресивни мисли да са ви обсебили на този етап, не забравяйте, че и това ще мине… Да, дори да бъдем принудени да изместим събитие или тържество, то рано или късно ще се състои, а емоцията от изживяването ще бъде още по-силна.

През 2020 г. избирайте материи като коприна, шифон, сатен, дантели и прозрачни тъкани. Позволени и силно препоръчителни са воланите, апликациите и различните щампи. Бъдете пищни и не се ограничавайте в рамки!

Палитра, вдъхновена от дъгата

Комбинациите, на които ще се радваме през любимите юни, юли, август и септември, са наистина зашеметяващи. Розово и злато, виолетово и червено, жълто и цикламено, шоколад и тюркоаз, зелено и лилаво. Възможностите са пред вас и очакват само да ги грабнете. Любителките на по-семплите тонове могат да се ориентират към по-пастелните им варианти, стига отново да са вдъхновени от пъстроцветната дъга.    

Асиметрия за повече плът

Асиметричните изпълнения с голо рамо са изключително изящни, а освен това ще бъдат топ актуални. С тях получавате шанс да покажете повече плът, като същевременно прикриете други части от фигурата си.

Разкроени надолу и разголени в горната си част, тези рокли са олицетворение на романтичните и творчески натури. С тях демонстрирате стил, необичаен подход и дързост, която не се натрапва, а е нежна и деликатна – ето така може да завладеете всички около себе си.

С пикантните асиметрични рокли вие със сигурност ще се превърнете в център на вниманието по един оригинален начин.

Чаровни и ефирни

Изцяло голите рамене също са подходящи, ако се влияете от последната дума на модните диктатори. Кога можем да си го позволим, ако не през лятото? И за да е пълно удоволствието, можем да си го позволим почти навсякъде. С такъв модел рокли ще излизаме, както на разходка, така и устремени към професионалните си ангажименти в зависимост от това с какви обувки завършим аутфита си.    

Флоралните мотиви и къдрите са едно чудесно допълнение към чаровните рокли с толкова отворено деколте, разкриващо страхотна гледка към красивите и изваяни рамене. Може да избирате между къси и дълги версии според индивидуалния си вкус.

Невинни в бяло

Не, бялото не е запазен цвят само за булките и това го знае всяка дама, влюбена в лятото! Белите рокли винаги са на мода, просто защото са съвършени и ни пренасят в света на приказните истории.

Независимо дали ще се спрете на дантела и ажур, или на някоя по-фина материя, може да поемете риска моделът да бъде с дълга цепка и супер атрактивното V-образно деколте.

Разгледайте новите дамски рокли на Alessa.

Една зашеметяваща визия, за която винаги сте мечтали!