Дизайнерката Ирена Велковска: женственост и изящество

* Estrella Couture с актуални официални и булчински тенденции

Силвия Тодорова

Деликатна женственост, провокативен шик и изтънчен сексапил струят от новите авторски предложения на Ирена Велковска – главен дизайнер на модна къща Estrella Couture. Бутиковите рокли в официалната колекция Royal Orchid и в булчинската – White Blossom са олицетворение на красотата и изяществото, които намират отражение в спокойни силуети, изобилни драперии, сложни комбинации от материи, нежна гама от нюанси и актуални препратки към световните модни тенденции.

Ирена Велковска – главен дизайнер на модна къща Estrella Couture

„По отношение на официалните рокли всичко е позволено, силуетите са много разнообразни, материите – богато орнаментирани, а цветовете на практика са неограничени.“, споделя дизайнерката Ирена Велковска относно актуалните тенденции. Що се отнася до булчинската мода, според нея: „Докато миналата година сватбеният тренд беше почти изцяло вдъхновен от драматизма и строгата консервативна линия на кралската сватба, тази година булките имат свободата да се гмурнат в богато модно разнообразие.“. Романтика и шик, бохо елементи и викториански нотки, дантелени мечти в нов прочит, пера и тюл, блясък и неконвенционални цветове като жълто, мента, дори червено, и черно са част от тенденциите в булчинската мода.

Бутикови рокли на Estrella Couture

Бутикови рокли на Estrella Couture

Бутикови рокли на Estrella Couture

С новата официална колекция Royal Orchid на модна къща Estrella Couture дизайнерката Ирена Велковска, предлага наелектризираща модна палитра от ефектно съчетание на ръчно бродирана френска дантела и феерична коприна, пера и кристали, перли и нежен копринен сатен. По отношение на силуетите впечатление прави различният, нов прочит на класическата А-линия, както и деликатната женственост в оголените рамене. Падналите ръкави, на които дизайнерката залага, са безспорен тренд в официалната и булчинска мода през настоящия сезон. В колекцията откриваме още и доза провокативен шик в дизайнерските предложения с гол гръб и V-образно деколте.
Актуалната нова колекция булчински рокли White Blossom на модна къща Estrella Couture съчетава в едно традиции и модерен стил. Класиката на традиционните сватбени облекла е декорирана с екзотичен букет от пикантни и нестандартни модни елементи, дръзки дизайнерски решения и взрив от страст и сексапил. Колекцията предлага премиум селекция от булчински рокли, уникална симбиоза от колоритни и разнообразни стилове, тенденции и послания. Роклите са изработени от най-висококачествен дизайнерски текстил, фина френска дантела, фееричен копринен тюл, ръчно бродирана италианска дантела, микадо, нежен копринен сатен, перли и камъни „Сваровски“. Изтънченият сексапил в прозрачните материи и корсети е подходящ за смелите дами с ярка индивидуалност. Закачливите пера и 3D флорални мотиви, които създават разкош, са идеални за романтичната булка-мечтателка. Любителките на класическата елегантност, на винтидж и бохо стила могат да открият себе си в аристократичните рокли с изящни силуети, дълги дантелени ръкави и красиви шлейфове.

Бутикови рокли на Estrella Couture

Бутикови рокли на Estrella Couture

Бутикови рокли на Estrella Couture

Бутикови рокли на Estrella Couture

Бутикови рокли на Estrella Couture

Бутикови рокли на Estrella Couture

Бутикови рокли на Estrella Couture

Ирена Велковска е дипломиран юрист, създател и главен дизайнер на модна къща Estrella Couture, която отваря врати през месец март 2019-та година.Ирена Велковкска има 25 години опит в работата със световни брандове и според нея създаването на една рокля е „сложен почти архитектурен проект, при който красотата и съвършенството са въпрос на пропорции, прецизност, подбор на материи и стил“. За нейния дизайнерски почерк e характерно създаването на носими рокли с елегантен и изчистен силует, комфортни и леки материи и кройки. Бутиковите авторски облекла на Ирена Велковска се изработват от ексклузивни италиански и френски материи и аксесоари, които могат да бъдат намерени само в Estrella Couture.

Снимки:

1. Ирена Велковска – главен дизайнер на модна къща Estrella Couture.
2. – 6. Избрани предложения от официална колекция Royal Orchid на модна къща Estrella Couture.
7. – 11. Избрани предложения от булчинска колекция White Blossom на модна къща
Estrella Couture.

Фото: © Estrella Couture