"Скучните" дрехи модерни тази зима

Със смяната на всеки сезон въпросите, които си задаваме, са едни и същи: “Какво ще бъде модерно през идните месеци?”, “На кои цветове да заложим?”, “Дрехите от миналата година дали ще намерят своето място и тази?”... С настоятелното настъпване на зимата се налага да обърнем внимание на тенденциите за студените месеци и на това как ще успеем да ги вплетем в собствения си стил. Не забравяйте - модата ви стои добре тогава, когато е пречупена през вашата индивидуалност. Личният почерк е неизменна част от добрата визия.

Модните седмици определено са наситени с дрехи, носещи противоречиви послания - за подчертаната женска секспилност, за образа на забързана градска жена с широки дрехи и за разчупването на всякакви порядки и обществени очаквания само с дрехи. Големите дизайнери определено отделят внимание на женската визия и именно от тях може да си откраднете някоя и друга идея или пък току-виж са ви вдъхновили за свежа комбинация.

Класиките, отново на мода

Кожух
Кожухът е не просто дрехата на година или десетилетието. Това безспорно е изборът на века. Пастелните цветове ви гарантират, че ще превърнете зимата си в истинско модно приключение. Размерите и кройките силно варират, така че всяка от вас ще намери нещо, което да подхожда най-силно на личността ѝ. Съчетайте кожуха с ботите на ниско токче или по-бунтарски модел с връзки и ще се получи свежо съчетание.

Суичър
Той говори сам за себе си, повече отколкото който и да е моден диктатор може да каже за него. Сиучърът се е превърнал в неизменна част от живота както на мъжете, така и на жените. Функционален, гъвкав и изключително удобен, той напълно разчупва вижданията за градската визия на жената. Богатото разнообразие от модели, цветове и форми ви позволява да изберете нещо, с което личният ви стил да е на показ. Благодарение на интереса към тази дреха, се създават все повече модели, свързани с любими герои, филми, послания, та дори и ваши снимки. Така че действайте смело в избора си.

Обемни пуловери
Обемните пуловери са не просто актуални, а задължителни. За една мека и уютна зима се сдобийте с поне няколко пухкави обемни пуловера и се отдайте на красотата на студеното време. Тях можете да съчетаете с панталон за класическа визия, която никога не може да изглежда зле. Ако пък сте по-смели и искате да пробвате нещо различно, то в комбинация с обемния пуловер заложете на пола до коляното или пък на нежна рокля, чиято горна част да покриете.

Оувърсайз деним
90-те чукат на вратата. Обемните дънкови якета и жилетки, панталоните и джинсите с размер или два по-големи са тотален хит през есенно-зимния сезон. Тази ретро тенденция бързо се появи на всички витрини, а днес няма дама, която да не се е поддала на “обемните деним изкушения”. Тесните дънки дълго време бяха тотален лидер сред жените и избора им за долнище. Но чарлстон тенденцията се появи отново, за да ни припомни, че всичко добре забравено старо може да бъде повече от актуално. Ако не можете да се възприемете в този стил и ви е трудно да отговорите на нуждите на модата, то имаме решение: boyfriend дънките са идеален избор. Изцяло дънковата визия е все по-актуална и ви позволява да акцентирате върху обувки, бижута или други аксесоари, които да правят впечатление.

Новите тенденции тази зима

Неон
Ах, този неон… Смело можете да продължите да носите неоновите си дрехи и да бъдете супер актуални. Тяхната стойност се запазва и през идните месеци, което ви гарантира, че където да отидете, ще приковете погледите на околните. Неонът ви позволява да запазите контрастиращите съчетания и през зимата, които идеално ще се впишат в градската ви визия. Бъдете експериментиращи и смели! Разбира се, не бива да прекалявате - при комбинациите с неонови цветове можете да използвате до 3-4 цвята, в противен случай ефектът тотално ще се размие.

Чанта - колан
През последните няколко сезона свободния силует и широките дрехи определено изместиха фината талия и нейното нежно подчертаване. През зимата обаче тази тенденция се завръща. И то как. Смело посягаме към чантите-колан, с които елегантно да обгърнем всяка връхна дреха. С размерите на клъч, наложените от Gucci модели бързо ще завладеят дамите, защото се съчетават лесно с разнообразни материи - плетива, олекотени якета и палта.

Пола-панталон
С дъх от миналото, този моден елемент определено ще ни завладее през идния сезон. Полата-панталон умело съчетава в себе си елегантната визия и свободата на движенията, които всяка дама търси в забързаното си ежедневие. Ретро находката може да бъде комбинирана с кецове или висок ток - в зависимост от повода, мястото и самата вас. Каквото и да изберете, гарантирано ще се чувствате секси и уверена, без да усещате дискомфорт.

Модните предложения тази зима са поредното доказателство за многото лица на дамския гардероб. Имате възможност да избирате откъм материи, кройки и модели, така че да се чувствате елегантно и комфортно в кожата си, без да се притеснявате, че не сте в крак с модата.

За автора: Кремена Апостолова
Работя като редактор за Dress4less от 5 години. Преди това съм завършила моден дизайн и това е професията която ме влече най-много. Обичам да чета модни списания и статии свързани с новите тенденции. Обикновено пиша за мода и това което е актуално в момента. Вярвам в това че за някои стилът е вроден, а за други, че могат да бъдат научени!