Абитуриентска мода 2009

Галина Денчева, Модна Централа „ГАЛИНЕЛ”

Абитуриентска мода 2009 Мода. За мен и моят екип модата е постоянна величина. Създавайки колекция от Haute Couture рокли ние трескаво работим в името на „силуета” – веднъж постигайки го, ние го разработваме в актуалната „цветова карта” за сезона, запазвайки тенденцията на пищност и бляскавост, която единствено кристалите „Сваровски” могат да придадат.

Възможно ли е „малката черна рокля” да престане да бъде модерна?! Нима не сте обърнали внимание на факта, че в световен план мода е равнозначно на инвестиция, инвестиция в бъдещето?! Питате се дали имам предвид единствено модния бранш? Не, в никакъв случай – безкраен е списъкът на световно известни часовникарски марки, които гарантират днешния ви избор с визия, която не ще търпи генерални промени в годините. Традиция – това е думата, в която вярваме!

Силуетът – това е силата на марката ни – екстравагантни, смели, силно официални, неприлично пищни, ефектно примамващи – да, това сме ние! И тази година...и миналата година....и след години... Сещате ли се година, сезон или ден, в който да си „секси” да не е на мода?! В този смисъл, нека никой не се учудва, защо тази година абитуриенската колекция, носеща запазения знак на лейбъла ни е от десет рокли – десетте топ-силуета, които ще останат в историята на марката ни. От тази година дизайнерският ни екип взе решение да променя цветовата карта на текстила, флоралните и етно-мотиви на официалните ни колекции, но да запазва цялостната визия и силует, който в годините се превърна в наш запазен знак.

Златисти кристали „Сваровски” и перлени отблясъци на 100 %-ов копринен сатен, ефектна фризе-техника и дълбоки, дълбоки цепки – това е горещата визия на„купонджийката”. А защо не и оловно-сребристи камъни, кристални пръчици, метализирани мъниста и фина като паяжина мрежа – ефектът ?– бляскав силует и загадъчен гол гръб – това е сребристата версия на „купонджийката”. А какво ще кажете за млечнорозови перли и изобилие от естествени камъни, ефектно изпълващи стилизирани мотиви – с цвят на екзотичен изгрев – такава е новата визия на топ-силуетът „купонджийката”.

Косите ви?! Небрежно „разрошени”, обемни, „на пръсти”... Естествени?! Да, това е ключовата дума! Проектите на роклите са по холивудски пищни и бляскави – забравете за всякакви аксeсоари и бижута и бъдете себе си – другите са достатъчно много!

Снимка: „Купонджийката” на ГАЛИНЕЛ
Фото © Енчо Найденов