Али Алиев: "Трудно е да си известен"

Али Алиев е роден на 19 юни 1979 г. в град Бургас. С мода се занимава от седем години. Завършил е СПТУ в родния си град. Висшето си образувание получава в БСУ, специалност Финанси.

Собственик е на соларно стидио и автомивка в Бургас. Обича да се занимава с подводен риболов. Хобито му е фотографията. Носител е на пристижни титли като: Мистър Бургас, Мистър Менхънт България 2006, 2007. За най-голямо постижение в кариерата си като модел, Али смята конкурса Manhunt International, проведен в Южна Корея на 10 февруари 2007 година, където печели седмо място, нареждайки се сред шестнадесетте най-красиви мъже в света! Разговаряме за настроението му след участието му в "Сървайвър" и за бъдещите му планове:

Защо реши да участваш в "Сървайвър" ?
Участвах в Сървайвър първо заради парите, второ заради приключението и трето заради славата. Мислех, че Сървайвър е мъжка игра, но се оказа по-различно ...

С какво те промени "Сървайвър" ?
Сървайвър ми затвърди знанията, които съм натрупал до тук. Направи ме по-мъдър и определено има поуки, които си взех от там и ще ги помня цял живот, а именно да не се доверявам на никого, а само на себе си и че хората сме много подли същества, подвластни на изкушението на дявола.

Участието в риалити шоу поражда много клюки и интриги. Как се справяш с това ?
Вече не обръщам внимание на интригите, в които ме замесват. Аз знам истината за себе си, а това е най-важно. Трудно е все пак да си известен.

Али Алиев

Али Алиев

Али Алиев

Али Алиев

Съжаляваш ли за нещо ?
Да съжалявам ли ? Не, не съжалявам, защото всичко е част от живота и личната ми карма. Трябвало да е се случи по този начин и се е случило ...

Защо реши да предложиш брак на приятелката си от телевизионния екран ?
Предложих брак на приятелката си, защото я обичам и това беше много романтичен и различен начин да го направя.

Ще има ли скоро сватба ?
Ами сватба скоро няма да има, защото още не е приела булката. Каза ми, че ще ми даде отговор там, където аз съм и задал въпроса. Иска да я заведа в Панама на Острова на перлите, а именно остров Gibraleon. Там й зададох въпроса. Много романтичен момент в живота ми.

Ще я заведеш ли ?
Надявам се да посрещнем с нея 2010 година там.

Али Алиев

Али Алиев

Как се виждаш след 10 години ?
След 10 години се виждам като стабилен мъж на чело на семейство Алиеви, обкръжен от деца и щастлива жена, надявам се Ива ....

Какво е за теб да бъдеш модел ? Как реши да се занимаваш с това ?
Исках да се занимавам с мода като всеки добре изглеждащ модел. Как реших ли ? Напълно случайно стана, откри ме варненската агенция Идея Прима. Тя даде началния тласък в моята кариера на модел. За мен модел означава отговорен човек, без капризи и лигавене.

Кое е най-вълнуващото в тази професия според теб ?
Най-вълнуващото в моделството е да виждаш себе си в най-различни светлини и дрехи, които дори никога не си си представял, че можеш да обличаш.

Какво ще посъветваш нашите читатели, които искат да станат модели ?
Съветът ми към читателите е: Бъдете упорити, грижете се за външния си вид. Знайте, че модата е много трудна професия и не подбивайте пазара, имайте цена ;-)

Али Алиев

Али Алиев

Какви качества са нужни, за да успееш в тази професия ?
Трябва да си упорит, търпелив, голям късметлия и адски дисциплиниран. Това са малка част от качествата, които трябва да притежава един модел.

Какво очакваш от 2009 година ? Какви са твоите професионални планове ?
Професионални планове? Ами в очакване съм ...

Али АлиевАли Алиев

Али АлиевАли Алиев

Али АлиевАли Алиев

Али АлиевАли Алиев

Али АлиевАли Алиев

Снимки:
Личен архив на Али Алиев