Organic Basics изобретиха бельо, което не се пере

На пръв прочит, това звучи ужасно нехигиенично, но всъщност от Organic Basics имат съвсем друга идея за иновационното бельо. Това е компания, която се стреми да създава етична мода, да опази околната среда.

Organic Basics изобретиха бельо, което не се пере

„Нашият бизнес представлява „възобновяема“ мода. Традиционното купуване, носене, пране и изхвърляне на прекалено скъпо бельо пилее изключително много ресурси. И освен това вреди на околната среда“, коментира 27-годишният Мадс Фибигер, изпълнителен директор и съосновател на Organic Basics.

Прането и сушенето съставлява 2/3 от общата вреда, която нанасяме на околната среда. Съставката, която прави бельото уникално е сребро - то убива 99,9 процента от всички бактерии. Освен това елиминира и неприятните миризми. Този метал е антимикробен. Затова NASA го използва, за да пречиства водата на астронавтите.

„Работи. Можете да го носите много по-дълго, без да го перете. По този начин ще спестите пари и ще намалите потреблението на вода и енергия“, допълва Фибигер.

"Използваме механично рециклиран найлон, който е изключително устойчив като текстилен избор. Също така прилагаме безшевна плетачна технология, която прави бельото удобно за носене, дори и в още по-дълги периоди от време."