Денимът: Нов прочит на вечната класика

Макар и сезоните да минават, трендовете да идват и да си заминават, а модните мании да избледняват, денимът си остава вечен. Било то лятна пола, boyfriend риза или класически дънки, денимът винаги е в нашите модни ротации. Разбира се от време на време трябва да разнообразяваме традициите. Може да добавим модели с украшения и мъниста, кръпки и пера или дори да зарежем синия цвят за бяло във френски стил.

Денимът: Нов прочит на вечната класика

Дънките на 2019

Висока талия и прав силует
Очаква се по-свободните кройки и високата талия да стават все по-популярни. Някои дами дори купуват по-голям от обичайният си размер дънки, които да стеснят, за да стои талията още по-висока.

Mom jeans
Този вид дънки определено ни напомня за миналото. Може да се отдадете на носталгията с тяхната висока талия, копчета и прав крачол. Може да разнообразите модела с по-нестандартни цветове, например ярко червено или розово.

Дънките от 90те: свободни и прави
Дънките през 2019 са вдъхновени от формата на денима през 90-те години. Може да изпробвате различни нюанси на индиго или по-избледнял деним. А ако искате да изпробвате нещо още по-ретро може да потърсите вдъхновени от 60-те модели дънки със супер широки крачоли.

Дължина три-четвърти
Друг фаворит при пролетните тенденции са дънките с прав крачол, отрязан над глезена. Този тип стои особено добре с популярните за сезона дамски кецове с принт или бродерия.

Денимът: Нов прочит на вечната класика

Деним трендовете извън дънките

Този сезон нови и утвърдени дизайнери окуражават носенето на деним върху деним по иновативни начини. Тази идея не изисква много усилия, но има голямо въздействие.

За пролет/лято 2019 абсолютен фаворит са износените дънкови облекла. От голямо значение е да уцелите точният цвят - избелели от пране дънки или дори умишлено поляти с белина поли и дънкови рокли, вдъхновени от tie-dye тенденцията. Съветваме Ви да изберете марка, която Ви стои добре, и да инвестирате в няколко дънкови дрехи, които може да комбинирате.

Дънково яке: няколко размера по-голямо
Няма спор, че дънковите якета са чудесна преходна дамска дреха. Лесен избор, когато времето е нито топло, нито студено. Твърде топло? завържете го на кръста си. Твърде студено? Добавете шал или суичър отдолу.
Тази година може спокойно да изберете яке, един или два размера по-голямо, и ще сте абсолютно актуални спрямо модните тенденции. А можете да изберете и дънково сако

Дънковата пола: къса и вталена
Поредният начин за носене на деним е под формата на пола. Това е тренд, зад който много дами могат да застанат. А според някои това вече не е тренд, а по-скоро постоянен елемент в модата. Дънковата пола е дамска дреха, която има много разновидности и доста лесно може да се комбинира в много красиви аутфити. Има мини, с ниска талия, вталени, разкроени, средно дълги, с висока талия, тъмни и светли, скъсани, с копчета, с кръпки и т.н. Макар всички да ни харесват, трябва да отчетем, че най-популярни този сезон са късите и вталени модели.

Дънковата риза: всяка кройка и отива
В случай, че не разполагате с риза от деним, сега е момента да се сдобиете с такава. Може да я носите в по-ежедневни тоалети или като част от нещо по-официално. Това, което е характерно за денима, е неговата многофункционалност, която ще Ви позволи да го комбинирате. Тази дамска дреха подхожда на много стилове - може да го направите по-бохемски или класически, в зависимост от търсената визия.

Дънков гащеризон
Гащеризонът от деним също е доста гъвкава дамска дреха. Може да го ползвате за ежедневен тоалет или за да отидете на парти. Комбинирайте го с какъвто принт желаете. Може да избирате между множество къси или дълги модели, които да съчетаете с тениска и сандали например.

А за феновете на денима - дънков костюм

Автор: Кремена Апостолова
Работи като редактор за Dress4less от 5 години. Завършва моден дизайн и това е професията която я влече най-много. Обича да чета модни списания и статии свързани с новите тенденции. Обикновено пише за мода и това което е актуално в момента. Вярва, в това че за някои стилът е вроден, а за други, че могат да бъдат научени!