Модни тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

Inspire, първата концепция за бизнес клас салони за красота у нас, представи тенденциите в прическите и ноктите за пролетта и лятото на тази година със сезонния си проект Look Book S/S 2019. Нежно розово, като отражението на последните слънчеви лъчи в пухкавите облаци, видяно през кристалната прегръдка на някое младо шардоне – това е усещането за водещия цвят в пролетната колекция прически на единствените бизнес клас салони у нас.

Видение, неустоимо като Маршмелоу, но и някак кинематографично секси в перспективата на пристегнатите пролетни тренчкотове и препратки от 50-те. Цялостната визия за пролетта и лятото на тази година се допълва от нокти послания, слезли директно от модните подиуми в разнообразие от цветове и нюанси – от nude, бледорозово и платина до лимонено жълто, портокал и зелено в свободни комбинации.

Всички тенденции са разработени и реализирани като фотоколекция в България от визажистите на Inspire като моделите в проекта са реални клиенти на веригата.

#1 ТРЕНД: PASTEL (НЕЖНА ПАСТЕЛНА ИЗТЪНЧЕНОСТ)

Бледорозова коприна. Коафьорите от артистичния екип на марката работят с целия спектър от красиви пастелни оттенъци: бледорозово с кремообразна текстура, лъскава сатенена повърхност и шикозен блясък, пенливо просеко, но с мек финал и контролиран интензитет на цвета. Линията на подстригване е геометрична с агресивно скъсени дължини и явно доловимо корпоративно излъчване, което обаче само с няколко движения на пръстите след 5 превръщаме в стилна urban визия с ъндърграунд привкус.

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

#2 ТРЕНД: COCOA (КАКАОВИ НЮАНСИ)

Какао, дълбок шоколадов цвят, фин гланциран оттенък. Класическите кестеняви цветове получават фин ъпгрейд през пролетта на 2019г. благодарение на сатенените акценти. Най-добрата новина за този цвят е, че поддръжката е много лесна, особено ако основата ви е тъмна. При тази тенденция търсим задълбочаване на интензитета и омекотяване на нюанса. Забележителен блясък като супер полирана повърхност.

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

#3 ТРЕНД: Оцветяване с техника color design

Inspire развива като свой патент т.нар. color design или оцветяване на косата с авторски техники, адаптирани спрямо всяка индивидуална коса. Визажистите ни акцентират върху прецизното рисуване на воалите в предната част на лицето (т.нар контуринг), запазвайки деликатната опушеност в корена и комбинирайки класическите балеаж и омбре за пресъздаване на модерната сега “shadow hair”. Акцентът е върху умелата работа с техниките и рисуване в контура. Кичурите започват на милиметър и половина от корена, за да се придаде деликатна дълбочина.

#4 Тренд: COPPER (МЕДНО КАДИФЕ)

Коафьорите ни разтварят цветът на Pantone за 2019 LIVING CORAL в мекотата на златните отблясъци и уюта на сладкия кестен. Добавя се интензитета на медта (copper) за индивидуално и характерно излъчване. Професионалните умения никога не са били толкова важни колкото в създаването на този цвят, невъзможен за постигане в домашни условия. Точната комбинация между динамичността и приглушеността на оттенъка го прави перфектен за всеки тип кожа.

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

#5 MEN’S HAIR TRENDS

Устойчиви на студ, огън и погледи и всичко онова, което носи съвременния живот. Селекцията показва хибриден стил, едновременно смел и решително модерен с лек метросексуален привкус. Прическите продължават темата за модерния мъж в UNDERCUT QUIFF стил. Силно изтъняване и прецизно изпълнено триъгълно контуриране. Оставя се повече дължина в горната част в стил Pompadour за издължаване и структуриране на лицето. Акцентът е върху перфектите преливки. Детайлното подчертаване и стилизиране на пътя създава classy look.

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

ТЕНДЕНЦИИ ПРИ НОКТИТЕ:

#Pastel Nude. Тази пролет търсим женствеността във всичките й проявления: бледорозово, платина, лъскав сатен, шардоне, nude оттенъци. Комбинираме с матов ефект в овална къса форма за бизнес клас излъчване и ефектът е очарователен.

#Tweed nails. Завръщането на туида не е случайно. Burberry, Marc Jacobs всички преоткриват класиката в туида, а през модните дефилета се появи и върху ноктите. Цветовете са лимонено жълто, портокалово, опушено зелено в свободни комбинации.

#Night Nails. Дръзки безстрашни и свободолюбиви нокти, нокти-послания, изписващи различни изявления в провокираща форма. Основата е мастилена, плътна в черен цвят, а преливанията- задължително контрастиращи.

Тенденции Spring/Summer 2019 - пастели от Пролет

*Модерните цветове и форми в INSPIRE LOOK BOOK 2019 следват световните тенденции, интерпретирани в салонни трендове. В проекта се съдържат актуалните предложения в линия, форма, техника и цвят за сезона като всички модели в проекта са действителни клиенти на марката, с което се подчертава адекватността на салонните интерпретации.

Повече за Inspire
Inspire e първата концепция за бизнес клас салони за красота у нас. В основите на марката стои философия за обслужване на клиентите от ново поколение, развита около няколко ключови Inspire иновации в сферата на комуникациите, маркетинга и усъвършенстване на професионалните умения. Салоните от веригата предлагат оптимално управление на времето на клиента и постигане на перфектния краен резултат чрез авторско обслужване в три стъпки – първоначална консултация, диагностика и реализация на мечтаната прическа или нокти.

Inspire e преди всичко нова философия за развитие на бюти бизнеса чрез непрекъснато подобрение на професионалните качества, модерна комуникация с клиентите и създаване на уникална, вътрешно екипна среда за развитие на най-добрите таланти в България. Повече информация на inspirebg.com.

Снимки:
Коса и нокти: салони Inspire
Фотограф: Катрин Христова