Зинедин Зидан като истинско модно бедствие

В началото на март светът на футбола бе разтърсен от гръмовна новина: Зинедин Зидан се връща в Реал Мадрид. Гениалният футболист, извел Франция до световния връх. Великолепният треньор, направил Кралския клуб властелин на Европа и света за период от над 1000 дни. Тръгнал си на върха, но връщаш се, за да помогне на клуба, изпаднал в дълбока криза.

Естествено, вестта веднага фокусира вниманието на целия свят. И милиони следяха пресконференцията, на която завръщането му на „Сантяго Бернабеу“ бе обявено официално. Ясно е какви са надеждите на фенове на Белия балет. И какво се очаква от него – да върне Реал на върха. Ние няма да се връщаме към това каква заплата взима или какви футболисти ще иска. Нито пък какви са шансовете на Реал за трофей през следващия сезон. За това си има специализирани сайтове като bet365. Ние ще обърнем внимание на модното бедствие, което представляваше Зидан на въпросната пресконференция. Разбира се, може да е бил притеснен и да е навлякъл каквото е имал под ръка. И след това да е забравил да се огледа в огледалото. Но... това не е добро оправдание. Още повече всички сме го виждали как изглежда в костюми.

Накратко за аутфита му – сив блейзър, впити джинси и кецове. В крайна сметка, той е вкарал гол на финал на Световно  първенство и може да си позволи да се облича както иска. Но тук става дума за футбол и официална пресконференция. И стотици камери и фотоапарати. А не за отваряне на нов бар за крафт бира.

Плюс това, джинсите са тъмни, протрити и едновременно - с бели петна по джобовете. Все пак сме 2019-а нали? А и джобовете изглеждат странно нефункционални преместени толкова странично. Но от женска гледна точка – това дава прекрасна гледка към добре оформени и стегнати задни части. Най-притеснителното обаче е колко високо са навити джинсите. Обърнатите крачоли се виждат от всеки прозорец в Мадрид, ако не и Барселона. Почти като кори на професионален футболист. Но, ако беше избрал точно този вид, Зидан поне щеше да скрие глезените си.

Кой знае обаче – може всичко това да се прави, за да се скрие факта, че блейзърът е с три сантиметра по-къс. Един вид – идва лято, на зима ще си купя нов, а този ще издържи. Дано поне не е от колекцията на Mango, на която Зидан беше лице през 2014/2015-а.

Впитите джинси са идеални само за Иги Поп
От друга страна обаче, може би това ще е пиронът в ковчега на впитите мъжки джинси. При жените те са като втора кожа. Но върху мъжките крака винаги са изглеждали леко смешно. Дори и когато бяха върха на сладоледа при всички хеви метъл групи от края на 80-те (добре, че гръндж вълната ги отнесе). И това е един от колосалните проблеми на хипстърията. Не брадата или мустаците. А твърде тесните и опнати джинси. Те отиват само на Иги Поп. И то когато е гол от кръста нагоре.