Лесни модни съвети за пълни дами

Красотата в добрия външен вид днес е вече въпрос на естетика, вкус и личен стил, а не на килограми или перфектна фигура. В крайна сметка, всяка успяла днес жена се реализира с личностни качества, образования, чар и излъчване. Нито приятелите, нито връзките ни зависят от това колко килограма сме или какви физически дадености имаме. И все пак, ако сте любопитни как можете да изглеждате още по-добре, особено ако имате малко повече килограми и сте по-закръглени, ще ви разкажем за няколко семпли трикове, които могат да са ви полезни.

Какво е добре да избягвате в облеклото?

Модните гурута днес дават противоречиви мнения за хоризонталните райета. Според някои те не са препоръчителни, защото създават впечатление за по-широка фигура, а според други - могат да стоят добре и на пълни дами. Истината е някъде по средата. Добре е по-пухкавите жени да избягват дрехи, които са плътно по тялото, и ако са на хоризонтални райета е още по-малка вероятността да изглеждат стилно. Също така, за по-ниски дами тип "джобно гадже" не се препоръчват хоризонтални райета, тъй като биха направили силуета да изглежда визуално по-широк, от колкото всъщност е. Много плътни дрехи, които очертават несъвършенствата по тялото, също не са за препоръчване. От облеклата, които добре стоят, когато са плътни, са дънките и рокли или блузи, които са по-тесни в горната част на торса до кръста. Гръцките деколтета и подобни, които са на дипли, създават допълнителен обем визуално в горната част на тялото и създават неправилно впечатление за небалансираност в структурата на тялото, и в този смисъл не бихме ги препоръчали.

Лесни модни съвети за пълни дами

Какви дрехи са подходящи за по-пълните дами?

Съвсем спокойно можете да носите блузи, ризи, рокли, и те ще ви стоят чудесно. Сака, наметала, жилетки, шалове, също могат да подчертаят приятно вашата фигура - достатъчно е да са избрани с вкус и да са съчетани цветово по подходящ начин. Добре би било да заложите на по-широки блузи, особено в областта около ханша. Освен всичко друго, по този начин няма да притискате и пристягате тялото си в облекла, които могат да ви създадат физически дискомфорт. Плътните деколтета - без значение остри, до врата или асиметрични, стесняват оптически горната част на тялото.

Лесни модни съвети за пълни дами

Добре е да избягвате поли, които са плътно по тялото. Подходящи биха били прави или разкроени, както и поли и панталони с висока талия. Те ще подчертаят кръста и ще покрият по-широкия ханш. Същата задача могат да успешно изпълнят и рокли и поли с пеплум. Полите под коляното и блузите под средата на ханша биха стояли по-добре на по-високи дами. При по-ниските има вероятност да ви направят да изглеждате по-ниски, от колкото сте. Добре е да помислите и в посока баланс между горната и долната част на тялото. Ако горната част на тялото е по-дълга, можете да заложите на малко по-къси блузи и дълги панталони. А ако долната част на тялото е по-дълга, обратно - малко по-дълги блузи. Разбира се, тези насоки са ориентировъчни, вие сами най-добре можете да прецените в каква степен са подходящи точно за вас, дали ще заложите на къси или дълги дрехи, шарени или един цвят, лен, дантела или плетива и т.н. А тук можете да видите някои от новите модни иновации в плетивата, които също могат да разкрасят допълнително вашата визия.

Лесни модни съвети за пълни дами

Какво цветово съчетаване ще подчертае фигурата на една по-пухкава дама?

Много добре на по-пълни дами стоят вертикалните райета. Те са подходяща опция за прави панталони, ризи, блузи, сака или рокли. Стесняват и издължават оптически фигурата. За по-широките части на тялото, които искате да прикриете, използвайте тъмни цветове, а за тези, които искате да подчертаете – светли. Добра цветова комбинация би била, например, рокля, която е бяла в горната част на тялото, а надолу тъмен цвят – синьо, черно, зелено, в съчетание с бяло сако. На светлите цветове можете да заложите също и в аксесоарите, дамската чанта и обувките. Шарките по дрехите – картинки, фигури, рисунки, разсейват и отклоняват погледа на тялото от формата му. Добър вариант би бил комбинацията от дреха в един цвят с друга, която е на шарки, например, тъмно кафява рокля с кафяво сако на цветя. Не се препоръчва съчетаването на шарки и райета, както и различни геометрични фигури върху различните дрехи.

Как да прикрием малките несъвършенства?

За тази цел могат да се избират облекла, които са по-широки в тези части на тялото, които желаете да прикриете. За частите на краката, като бедра, е по-добре да се носят по-плътни материи като дънки или прави панталони. Фините материи, които са плътно по тялото, биха очертали много ярко кожата. Също така за пълни дами можете да избирате дрехи, които да са в един тъмен цвят на местата от тялото, които искате да прикриете, и с шарки – в другите, например, черен прав панталон с тъмно червена блуза, която има рисунки на цветове по раменете. По този начин автоматично погледът ще бъде привлечен към по-ярките цветове, които са разположени върху по-тясната част на тялото. За прикриване в областта на бюста можете да ползвате фин шал, който да бъде завързан пред шията.

Кой е най-ценният съвет за избор на дрехи за пълни дами?

От всички съвети за обличане на пълни жени, най-добрият оставихме за последно: най-красивата дреха на една жена е нейната усмивка. Най-хубавото облекло е нейното настроение и вътрешен чар. Носете ги със себе си всеки ден, за да изглеждате наистина завладяваща с уникален чар и неповторимост!

Лесни модни съвети за пълни дами

Хареса ли ви нашата статия? Какви други модни съвети искате да получавате? Напишете в коментар!