Компания създаде първият умен портфейл, който се активира с гласови команди

Ekster® е компанията разработила интелигентният портфейл. Той е трето поколение - новостите в дизайна са, че е снабден с RFID защита, активира се с гласови команди и батерията му се зарежда със слънчева светлина.

Trackable RFID-blocking wallet

Този път Ekster® са проектирали както най-тънкия, така и първият интелигентен портфейл с приемането на гласови команди. Собствениците вече могат да звънят на портфейла си, да го намират на карта или дори да се възползват от колаборацията с Chipolo®, за да помогнат да намерят липсващите си вещи. Проблемът с батериите вече не е проблем поради патентованото от Ekster решение за следене на слънчева енергия, което при пълно зареждане може да продължи до 2 цели месеца.

Първият портфейл, който се активира с гласови команди

Продуктите на Ekster вече са съвместими с Google Assistant и Amazon Alexa. Това означава, че вече можете да намерите портфейла или телефона си чрез интелигентния високоговорител или дори да използвате гласова команда на телефона си, като използвате едно от двете приложения. Вашият асистент може да накара портфейла ви да звъни или да ви каже къде е бил забелязан за последен път на картата. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате приложението Google Assistant или Amazon Alexa и да следвате простите стъпки, за да активирате Chipolo за тях.

Trackable RFID-blocking wallet

Първият портфейл, който се зарежда със слънчева енергия

"Това е първият интелигентен портфейл зареждан със слънчеви батерии на пазара, което означава, че никога няма да ви се налага да зареждате или да сменяте батерии", каза Ричард Канман, съосновател. Техният патентован слънчев заряден разтвор не изисква директна слънчева светлина за зареждане и изисква само три часа зареждане, за да продължи работата си два месеца с пълна функционалност за проследяване. Соларната технология на Ekster вече се изпълнява от големи световни корабни компании като FedEx, за да проследяват своите контейнери.

Trackable RFID-blocking wallet

В колаборация с Chipolo®

Chipolo® са известни с това, че създават най-тънките и най-шумни устройства за проследяване в света. Това партньорство позволи на Ekster® да намали дебелината на своите тракери на половина (0,09 "), както и да ги накара да звучат два пъти по-силно. Ъпгрейдната Bluetooth 4.2 осигурява по-стабилна връзка и удвоява обхвата на свързване. Всеки тракер има уникален QR код, който го свързва с вашия смартфон като пръстов отпечатък. Ако портфейлът ви се загуби и някой го намери, сканирайки този QR код, ще ви бъде изпратено съобщение, което веднага ще ви уведоми къде е портфейла. GPS тракерите на Chipolo обхващат цялото земно кълбо, за да ви помогнат да намерите портфейла си, дори и когато е извън обхвата на Bluetooth. Нова забавна функция, която беше добавена, е възможността да използвате тракера като дистанционно за самоуправление.

Trackable RFID-blocking wallet

Блокираща RFID система

Кредитните и дебитни карти, издадени през последното десетилетие, са с вградени в тях RFID и NFC технологии. Картите с тези технологии могат да бъдат активирани и дублирани от разстояние, причинявайки проблеми със сигурността. Традиционните портфейли вече не са безопасни за употреба - а Ekster Wallet блокира всички сигнали, като оставя потребителите напълно защитени от кражба на данни.

Trackable RFID-blocking wallet

Trackable RFID-blocking wallet