Краве сирене преди лягане за стройна фигура

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.

Именно в наскоро проведеното изследване, което е публикувано в списание "British Journal of Nutrition" учените са потвърдили, че е възможно килограмите да се намаляват, докато спим, разбира се, с коригирано хранене. Те са установили коя храна трябва да се консумира половин час преди лягане, за да стане възможно това. Става дума за прясно краве сирене.

Краве сирене преди лягане за стройна фигура

Според тях дори и само 30 грама прясно сирене действа положително на регенерацията на мускулите и ускоряването на метаболизма, благодарение на казеина (намиращ се в млечните продукти и в сиренето).

Казеинът се усвоява по-дълго и затова повече часове предоставя на мускулите ценни белтъчини, така че тялото не посяга на собствените протеини, за да получи енергия, а се обслужва с въглехидратите и мазнините.

Сиренето има следните полезни качества:
Осигурява калций на организма, както и витамин D и магнезий, които пък спомагат за усвояването му. Сиренето е една от малкото храни, при която калцият се усвоява напълно от организма.
Допълнително се съдържат и минералите натрий и фосфор, както и витамини А, B и E.
Намалява риска от диабет тип 2.
Пробиотичните култури (млечнокисели бактерии), съдържащи се в сиренето и останалите млечни продукти, намаляват холестерола и подпомагат имунната система.
Ниско съдържание на мазнини и високо – на протеини.
Подпомага храносмилането, и намалява развитието на вредни бактериални култури в червата.
Включено в редовния хранителен режим, сиренето може да помогне и за отслабване.
Ниско съдържание на лактоза, т.е. може да се приема от хора, които имат непоносимост към нея. Благодарение на калция се подобрява и здравето на зъбите.
Аминокиселините, съдържащи се в сиренето, подобряват съня.

БГНЕС