Топ 10 подмладяващи и спиращи стареенето продукти

Яденето на храни, които са вредни за тялото води до неразположение, ниски нива на активност, депресия и дори може да бъде фатално. Някои диети временно водят до загуба на тегло и почти винаги водят до трайни увреждания на здравето.

Това, от което имате нужда е балансирана диета която включва карбохидрати, протеини, мазнини и фибри, за да си осигурите здравословен и дълъг живот. Стареенето се появява когато клетките на тялото станат жертва на външни елементи и загубват силата си. Ако клетките на тялото са наситени с кислород и са здрави, стареенето може да бъде отложено. Някои храни могат да предотвратят израждането на клетките.

АвокадоЕто топ 10 на подмладяващи и спиращи стареенето продукти, които помагат възвръщането на силата и жизнеността.

1. Авокадо – То е богато на витамин E, който е важен за здравата кожа и лъскавата коса. Той спомага и за липсата на бръчки. Яжте салата от сурово авокадо или задушено със сол за по-добър ефект.

2. Дребни безкостилкови плодове (ягода, малина, боровинка) - Всички те са богати на витамин C и затова са крайно полезни за тялото. Витамин С помага за добрата циркулация на кръвта и доставя минерали и соли до всички части на тялото. Това помага на тялото да се бори със стареенето и да се поддържа във форма.

3. Зелени зеленчуци - Броколи, спанак, маруля, салата и други зеленчуци със зелен цвят са крайно благотворни за тялото. Не само, че поддържат телесното тегло ниско, но се борят и с токсините. Това е важно, тъй като високо токсичното тяло е като магнит за всички болести.

Чесън4. Чесън – Това е една от най-важните храни, предоставени ни от природата. Ползите от чесъна са многобройни. Той спомага за предотвратяването на дегенерацията на клетките и сърдечните болести. Най-полезен е когато се яде суров.

5. Джинджифил - Този корен улеснява храносмилането. Той поддържа правилното движение на червата и се грижи за доброто здраве на стомаха.

6. Ядки – Бадемите и кишуто са като енергийни централи. Консумирането на ядки ежедневно се бори с летаргичните чувства и изпълва тялото с огромна енергия.

7. Кисело мляко – То е богато на важни минерали като калий, калций, протеини и витамин В. Освен това, наличието на бактерия го прави една от най-мощните храни, тъй като тя помага за усвояването на хранителните вещества и стабилизира имунната система.

8. Пълнозърнести изделия и кафяв ориз - Въглехидратите са храни, които не трябва да се пренебрегват, освен ако не искате да си навлечете неприятности. Заменете тестените изделия от бяло брашно и ориза с пълнозърнести изделия и кафяв ориз и веднага ще почувствате разликата в своето енергийно ниво.

9. Дини и пъпеши – Дините и сочните пъпеши не само че имат алкализиращ ефект, но също така доставят важни за тялото течности.

10. Вода – Нищо не може да се сравни с водата. Но стойте далеч от газираната вода, защото ще са ви нужни 32 чаши вода, за да балансирате лошия ефект от една чаша газирана вода. Водата е полезна за тялото, защото изчиства токсините и осигурява течливост за движението на кръвта. Поне 8 чаши чиста вода трябва да се консумират дневно.

Ако спазвате тези правила няма нужда да се замисляте за своята възраст и фигура. Редовни физически упражнения и трапеза, на която присъстват гореизброените продукти са решенията срещу напълняването, болестите и бръчките.

Източник: www.lifehack.org