Как канген водата помага на спортистите - интервю с д-р Ангел Лозанов

Какво е канген вода?

Канген (Kangen) е полезна питейна вода, филтрирана и йонизирана от сертифициран медицински уред от Япония. Богата е на антиоксиданти и има силно детоксикиращо действие. Хидратира, алкализира и пречиства организма от свободни радикали, токсини и отровни вещества. Тя може да стартира и уникалния процес на „самолечение“. Хората, които пият вода Канген, след няколко дни чувстват прилив на енергия, защото кръвта се пречиства и в нея започва да тече голямо количество кислород, необходимо за всички клетки. Повече на: https://www.facebook.com/KangenVoda/

Д-р Ангел Лозанов е с над 40-годишен стаж в областта на спортната медицина, дооперативната травматология, физикалното възстановяване и спортна подготовка на индивидуални спортисти и национални отбори.

Със специализации в САЩ, Япония, Германия, Русия, Холандия, Дания; Швеция, Финландия, Китай, Корея, Дубай, Доха, Катар.

Той е дългогодишен лекар на Националния отбор по фигурно пързаляне и шорттрек, лекар на Националния отбор по лека атлетика на България, бивш лекар на сръбския футболен отбор Партизан и лекар на Националния отбор по шорттрек на Казахстан.

Как водата Канген помага на пациентите ви?

В практиката си непрекъснато търся нововъведения, които да бъдат в помощ на спортиста при отделянето на токсини, получени по време на максималните натоварвания, на които е подложен. Не пропускам да се информирам и за метаболитните продукти, предназначени предимно за по-възрастните пациенти с хронични заболявания. Интересувам се и от начини, по които да им помогна, без да се налага да приемат скъпи и токсични медикаменти.

Как открихте иновативната японска технология за Канген вода?

Случайно попаднах на г-н Панайот Киров, докато търсех различни апаратури за пречистване на вода. Научих, че той е първият, който внася в България японската система за вода Канген. От него разбрах какви са възможностите  и бях очарован!

Как се убедихте в качествата на водата, можете ли да ни дадете примери от практиката си с пациенти и със спортистите сред тях?

Отдавна работя с дейонизирани и алкализирани течности. Не само води, но и солеви разтвори. От личната ми спортно-медицинска практика зная, че те създават условия за по-бързо разграждане на токсините и ускоряват отделянето на вредни вещества от кръвната плазма на пациентите. Тогава реших, че няколко вида заболявания, които изискват медикаментозно лечение, могат да се третират с Kangen вода. 

Имах пациенти с подагра. Това е натрупване на пикочна киселина в ставите. При лош азотен баланс в човешкия организъм, бъбрекът не може да я отделя, а я натрупва около малките и големите стави. Тези соли се втвърдяват и съответно причиняват възпаление и силна болка в зоната около ставата. 

Приемайки вода Канген с по-високи нива на pH (9 или 9,5) в рамките на 10 дни, без да използваме физиотерапия и без тежки медикаменти, състоянието на тези пациенти се подобри значително, като водата отми натрупаните соли. Възпалението беше потушено. По този начин облекчихме болката и страданието на пациентите. Още повечe - Канген стимулира бъбрека да функционира по-добре, защото има и лек диоритичен ефект. Това „измиване” на организма, особено когато се приемат 2-2,5 литра Канген вода дневно, подобрява бъбречнатата дейност в полза на азотния баланс в тялото ни.

Работил съм предимно със спортисти, занимаващи се с лека атлетика. От зимните спортове: фигурно пързаляне, шорттрек и биатлон. Помагал съм на борбата, плуването и имам зад гърба си 7 участия в Олимпийски игри - зимни и летни. Канген вода неутрализира, киселото съдържимо в мускулната клетка и подготвя организма за следващото натоварване.

Как водата Канген помага и на вас самия? 

Както аз, така и пациентите и служителите в клиниката пият само Канген вода. Аз например съм имал хронично бъбречно заболяване, като за тези 4-5 години нямам никакви оплаквания. Иначе отделях песъчинки от единия или другия бъбрек. Приемането на Канген вода ежедневно ме спасява от бъбречните кризи. В Германия съм виждал да се употребява доста и консумацията е вече много популярна. Има разбиране от страна на колегите медици, че Канген вода наистина помага за по-добра реализация в спорта и по-здравословен живот.

Не можем да твърдим, че хроничните травми се лекуват единствено с Канген вода, но когато травмите са предизвикани от мускулни крампи тази вода наистина има положителен ефект. Тогава приемът на половин литър Канген вода, веднага след тренировка, отпуска мускулатурата и разтваря метаболитните продукти. По този начин индиректно работи като терапия, превантива и профилактика на хроничните заболявания при спортистите.