Banderol - с пулса на модата

Текст: Виолета Цачева, снимки: личен архив Banderol

Талант, призвание, съдба - животът на Десислава Дамянова и Никола Карадамянов - дизайнери на Модна къща Banderol в Карлово, вече 15 години е тясно свързан с модата. Представят колекциите си от бутикови булчински рокли и официално дамско и мъжко облекло на модния подиум в цяла България и не спират да изненадват. Винаги креативни, различни и с новаторски поглед, смело експериментират. Освен любовта към работата, ги свързва и тази в сърцата им - заедно са от деца и сякаш са създадени един за друг. Изпращат годината с престижната награда "Най-добра БГ Марка" в категория "Мода" на Best Brand Awards Bulgaria 2017 и гледат напред с нови творчески планове.

- Предстоят абитуриентски балове, нов сватбен сезон! Готови ли сте?
- Ние повече от готови не сме били, защото след като приключим с някой проект или колекция и видим, че си е заслужавало и сме получили признанието на нашите клиенти - това е голямата мотивация!

- Какъв съвет бихте дали на момичето, което за пръв път ще облече булчинска рокля?
- В момента, в който посрещнем една бъдеща булка в нашия бутик, ние сме длъжни тя да се почувства най-специалния човек! Даваме съвети, обсъждаме модели, правим проби на различни рокли и накрая получаваме онова "Да", с което разбираме, че сме си свършили работата и тя ще блести в своя сватбен ден!

Banderol - с пулса на модата

- А на абитуриентите? Какви са предложенията на Banderol за Нея и за Него?
- Стремим се да задоволим желанията и изискванията на всеки клиент персонално! Не забравяме, че абитуриентския бал е една доста важна част от израстването на всеки човек и винаги сме се отнасяли към този специален ден с много любов и индивидуално внимание! В повечето случаи, нашите съвети са възприемани с голямо доверие и не случайно след бала, обличаме и сватбите на нашите нови приятели, които се връщат при нас с удоволствие!

Banderol - с пулса на модата

- Любимите ви материи за работа?
- Различни са. На някои модели не винаги отиват материите, които първоначално сме си представяли като. Тогава правим експерименти, сменяме детайли, а в някои случаи променяме замисъла изцяло. Но все пак ни харесва да работим с качествени материали. За колекциите ни използваме различни дантели - бродирани елементи с кристали, фин сатен, френски тюл, комбинации от естествени материи за мъжките колекции, но правим и различни вариации, с които достигаме комфорт и удобство.

- Имате ли предпочитани цветове, които отразяват стила ви?
- Предпочитаме черното. То преобладава в мъжките ни колекции, но не се притесняваме да експериментираме и с много ярки и запомнящи се цветове, контрасти, материи. При дамските колекции е нещо подобно. Разбира се, при булчинските рокли всички нюанси на бялото, но предлагаме и малко по-романтични модели в бледорозово, светла праскова, нежна палитра на всички цветове, изразявайки индивидуалността на нашите клиенти.

Banderol - с пулса на модата

- Ако летите с машина на времето, в коя година искате да кацнете и какви дрехи да направите?
- Епохата на барока! Френският двор на Луи 14, Версай, богатите и скъпо украсени рокли, тесните корсети, кринолини, перуки, злато и скъпоценности, пищност! Може и през Златното управление на Елизабет -16 век! Въпреки, че кралския двор е раздиран от интриги, впечатляващите и сложни комбинации, тайните заговори, мистиката, изобщо цялата епоха - на Ренесанса и Барока!