Диляна Попова - несломимото момиче, устремено напред

Текст: Виолета Цачева
Снимки: Александър Нишков

Диляна Попова е сред най-успешните български модели. С модата я свързва освен подиума, фотосесиите и кориците за най-известните наши списания, така също и образованието й на моден дизайнер. Има собствена линия авторски дрехи за жени и мъже, а колекциите й в стил Street и Urban се изчерпват още с появата им. Предизвикателство за Диляна се оказва и киното. Дебютната й роля бе в телевизионния сериал "Стъклен дом", а после и в "Революция Z". На снимачната площадка среща и любовта, която завърта живота й на 360 градуса.

Диляна Попова -  несломимото момиче, устремено напред

- Как се отнасяш към известността си?
- Нямам специално отношение. Това е начинът ми на живот и отдавна съм го приела такъв, какъвто е. Понякога ме натоварва навлизането в личния ми живот.

- А това пречи ли ти?
- Определено има отражение. Предразсъдъци, въпроси, мнения, но близките ми знаят всичко за мен, така че нещата са наред.

- Любовта според тебе е най-висшият дар или най-голямото страдание?
- Разбира се, че е дар и то изключителен! Случва ни се това, което трябва, а ние се натоварваме да определяме дали е добро или лошо.

- Обществена "тайна" е връзката ти с Асен Блатечки, с когото имате син. Какъв баща е той?
- Той е роден да бъде баща, прави всичко за децата си и ги обича безкрайно.

Диляна Попова -  несломимото момиче, устремено напред

- Как се справяш с майчинство и работни ангажименти? На кого разчиташ с помощ за детето, когато си на репетиции и снимки?
- Майка ми е изцяло до мен откакто Борил се роди, но той вече е голямо детенце и често го взимам със себе си, когато ангажимента го позволява, разбира се. От тази есен тръгва на детска градина и ще е още по-лесно.

- Какво е модата за теб и кое те провокира да се занимаваш с нея?
- Обичам модата от дете. Винаги съм знаела, че ще е част от живота ми. Мисля, че тя е първата и ще остане последната ми любов.

- Какво влияние имат в гардероба ти модните тенденции?
- Никога не съм се подчинявала изцяло на тенденциите, вълнуват ме само в най-общия им облик. Да имаш собствен стил ми се струва много по-модно.

- Кои са трите козметични продукта без които не можеш?
- Кокосово масло, термална вода и крем за около очите към момента, тъй като сме края на лятото, а иначе - според сезона.

Диляна Попова -  несломимото момиче, устремено напред

- От модата, ти премина към киното. Нещо любопитно в новия ти път?
- Киното е велико изкуство, то съдържа всичко: музика, мода, картина, емоция и любов! Скоро започвам снимки за един филм, а от седмица репетирам за мюзикъла "Оркестър без име".