С аромат на бал

Текст: сп. БУЛКА

Бляскавите тъкани, пищните поли и изобилието от драперии остават в миналото. Абитуриентките на 2017-а загърбват дълбоката цепка и откровеното деколте, за да излязат на преден план женствеността и изяществото. Това обаче съвсем не означава, че тоалетът трябва да е прост и скромен. Красотата на образа идва с акцент върху гърба, А-силует, гръцки стил и прозрачни елементи.

С аромат на бал

Скромност & естественост
Стилистите наблягат на девичата нежност и красота. Никаква показна сексуалност! Скромност и естественост са двете думи, които описват абитуриентките. Нека пищните рокли за принцеси да останат в двореца. Тъканите, спускащи се като романтичен фонтан, се превръщат във фаворит. Вечерните тоалети са в духа на минимализма - един цвят, проста кройка, без каквато и да е декорация.

С аромат на бал

С аромат на бал

Елегантна еротика
Изтънчени полупрозрачни акценти галят тепърва навлизащите в живота момичета. От нежна дантела може да бъде изпълнен гърбът на роклята. Такава интригуваща полуразголеност се превръща в коктейл от еротика и скромност. А образът придобива бохемски шик.

С аромат на бал

С аромат на бал

Вино и морски бриз
Цветът на червеното вино ще плени любителките на модата. Пролетта ще предложи невероятна палитра от тонове - омайващите нюанси на цялата пастелна гама. Всички оттенъци на тюркоаза влизат в тоалета - от разгневеното небе до лазурните ласки на Бяло море. Синьото е дълбоко и наситено, а същевременно светло и нежно. Ярък аксесоар и свеж грим ще разнообразят унилото сиво. Бордото става лидер на сезона с едва подчертаната си сексуалност. Червената палитра превзема модата - от класическо до бургундско, оранжево и корал. Черното и бялото са вечната класика, те са като вълшебна пръчица, която спасява тоалета.

С аромат на бал

С аромат на бал

Геометрична феерия
Фаворити в абитуриентския стил са леките тъкани, дантелата и шифонът. Цветният принт отива на заден план, а графичните елементи, създаващи изящен образ, се приветстват. Геометричните фигури и интересната мозайка примамват младите дами. Елегантна панделка ще акцентира върху определена част от тялото или пък ще прикрие нещо.

С аромат на бал

По стъпките на Одри Хепбърн
Миди дължината завзема нови територии и прави от абитуриентките елегантни последователки на шеметната Одри Хепбърн. Полата молив с висока талия пък е намигване към 80-те. Кукленските къси рокли, балетното тюлено туту и разбира се, малката черна рокля идват на дневен ред. Прибавете към образа лекомислени украшения - обеци до раменете, масивна гривна, малка чантичка на верижка, задължително токчета и сте готови за бала.

С аромат на бал

Романтична русалка
Загадъчната изтънченост на роклята тип "русалка" привлича и дизайнери, и абитуриентки. Ако сте готови да жертвате танците и да приемате покани само за романтичен блус, изберете тази плътно прегръщаща бедрата и разкрояваща се надолу феерия.

Асиметрични страсти
Асиметрията е един от акцентите в абитуриентската мода през 2017-а. Независимо дали ще се спрете на късо или дълго, ще привличате погледите като магнит. Изберете сами - рокля с едно открито рамо или интересна дължина. А защо не и двете.

С аромат на бал

На каквото и да се спрете, усетете, че това е вашият тоалет. И най-важното - моден и красив е собственият ви стил, не му изневерявайте!