Цветът на 2017: Pantone 15-0343 Greenery

Pantone 15-0343 Greenery – това е цветът на 2017 г., според Pantone Color Institute. Всяка година от 2000 г. насам, компанията избира цвят, който отразява духът на времето според съответната година, съобщава Artprice.

Цветът на 2017: Pantone 15-0343 Greenery

За следващата година специалистите от института са избрали този приятен зелен цвят с жълтеникав оттенък, за да дадат възможност на хората да си отдъхнат от изминалата тревожна година.
„Чрез своите успокояващи вибрации, цветът Greenery ни предлага самоувереност и смелост, за да живеем според собствените си разбирания”, каза по повод избора на института неговата директорка Летрис Айземан.

Обявяването на цвета на годината обикновено оказва силно влияние върху модните колекции на дизайнерите. Така през 2016 г. в облеклата на модния подиум преобладаваше цветът марсала. Цветът влияе и на различни тенденции в дизайна, архитектурата, интериора, готварството, туризма, рекламата и т.н.

Зеленият цвят е приложим в много цветови комбинации. Сайтът на института представя 10 палитри – комбинации както с неутрални, така и с ярки цветове. Скоро ще ви покажем кои са най-сполучливите комбинации с цвета на 2017 година.

БГНЕС