Актрисата Хелън Мирън подкрепя натуралната красота

Хелън Мирън се обяви открито за желанието на жените да се появяват в публичното пространство без да прикриват недостатъците си зад слоеве грим. 71-годишната актриса, която понастоящем е моден посланик на "Л'ореал Париж" дори започна да се появява на филмовите си премиери без употребата на капка грим, доказвайки, че красотата няма възраст.

Актрисата Хелън Мирън подкрепя натуралната красота

Мирън махна грима си и за фотосесията за световноизвестния календар на "Пирели". По време на снимките тя застана до звезди като Кейт Уинслет, Пенелопе Крус, Никол Кидман, Джулиан Мур, Лупита Нионго и др. в знак на простест срещу „терора на съвършенството и младостта“.

"Днес календарът на "Пирели" разглежда жените не само заради буквалната им красота, но и заради тяхната сила, присъствие, личност и значение", каза тя, цитирана от "Хъфингтън Поуст. Тя добави и че смята за "голяма крачка напред" решението на екипа тази година да не ретушират снимките.

Знаменитата актриса обаче заяви и че не се противопоставя изцяло на носенето на грим, ако това носи удоволстиве и самоувереност на жените. Според нея тенденцията е прекрасна стига да не преминава към "пресилено пуританство".

"Модният тренд" за стремеж към естествена красота се появи покрай певицата Алиша Кийс, която през юни захвърли смело декоративната козметика и започна да се повява в клиповете си, на червения килим и по модните корици без грим и без дигитални подобрения с "Фотошоп".

БГНЕС