Ирена Милянкова и нейното голямо семейство

Текст: Виолета Цачева, сн. Александър Нишков

Тя отвори нова страница в живота си и върви смело напред! Ирена е един от най-успешните модели на "Визаж", има изяви в киното ("Под прикритие", "Цветът на хамелеона" и др.), а бизнеса с недвижими имоти е последното й амплоа и предопределя промяната. Работата я среща с колегата й Никола и пламва голяма любов, плод на която е 6-месечната им дъщеря Виктория - петото дете на Ирена. Надничаме в голямото й семейство, за да ни разкаже как се справя като многодетна майка, която едновременно продължава и да работи.

- Ирена, представи ни твоето семейство!
- Две от децата ми са в тийнейджърска възраст, две до 10-годишна възраст и бебе на 6 месеца. Бъдещият ми съпруг Никола има три дъщери - едната, от които е пълнолетна, втората му дъщеря е в първи клас и съответно бебето, което е нашето общо дете.

- Пет деца са истинско геройство! Как се справяш и помага ли ти някой?
- Отглеждаме децата си с правила, много обич и търпение.

- Първородната ти дъщеря – Мелани, върви по твоите стъпки на модел. Как го приемаш и даваш ли й съвети?
- Тя стартира своите изяви като модел, благодарение на Филип Стоянов – главния букер на агенция „Визаж“ или както аз обичам да се изразявам нейният „двигател“. Филип реши, че е време Мелани да започне да се явява на кастинги, а аз от своя страна приех идеята.

- Всеки дом си има ред! Какъв си въвела ти във вашия?
- С постоянство и дисциплина, стремим се всеки член на семейството да участва активно във всекидневните дейности на домакинството ни.

- С Никола живеете и работите заедно. Как балансирате личното и служебно пространство?
- Трудно е да обясня, ние просто се усетихме от самото начало, за нас личното и служебно пространство се преплитат в едно, все пак ние с Никола започнахме професионално.

- Обичате ли да пътешествате и къде за теб е раят за почивка?
- Обичаме пътуванията, но засега не ни се е случвало да се отдадем изцяло и само на почивка за повече от 2-3 дни. Нашите пътувания към момента са до Гърция по работа, където успяваме да съчетаем доколкото е възможно работата с лека почивка.

Ирена Милянкова и нейното голямо семейство

Суетна ли си и на какво най-много държиш във външния си вид?
- Не съм суетна, но държа на добрия си външен вид и отделям значително повече време за себе си от преди. Повече се стремя към вътрешен мир, отколкото към външен вид.

- А романтична ли си?
- До болка... Обичам да мечтая!

- А за какво мечтаеш?
- За успешна реализация в работата, вечна любов, щастливи пораснали деца и малка спретната къщурка с гледка към кристално чистото.