Модна къща "Жени стил" представи колекция Есен/Зима 2016-2017 „Функционален шик”

Силвия Тодорова

Модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи колекция есен/зима 2016-2017 на тема: „Функционален шик”.

Модна къща

Събитието се състоя в зала „Сигма” на Парадайс център. Гости на ревюто бяха представители на модния, културен и бизнес елит, сред които: посланиците на ЮАР, Аржентина, Англия, Ливан, Алжир, Армения, търговското аташе на Русия, Калоян Паргов, Милена Ангелова, Кристиан Вигенин, Валери Симеонов, Татяна Дончева, Теодора Дренска, Даринка Станчева, Весела Драганова, Светлана Шаренкова, а също и Ана Сендова, Албена Александрова, Ирина Сердарева, Милена Вельова, Искра Радева, Лили Червенякова, Янка Рупкина, Валерия Велева, Венелина Гочева, Полина Карастоянова, проф. д.н. Любомир Стойков, Марина Кискинова, Христо Дурчев, Нора Нова, Богдан Томов, Евгения Калканджиева, Павел и Едита Цветков, Йордана Димитрова, Вихра Петрова и други.

Модна къща

Модна къща

Зимната колекция провокира едновременно увереност, смелост и елегантност, като желанието за изразяване на собствената индивидуалност, лична свобода и комфорт се манифестират чрез минималистичния силует на дрехите.

Всеки модел излъчва функционален шик, чрез който дамите ще се чувстват неотразими и забележими.

Модна къща

Голяма част от моделите са изработени от висококачествени иновативни материи, върху които ръчно са апликирани разнообразни мотиви от кожа и дантела. Вълната, кашмирът и коприната също присъстват в колекцията.

Модна къща

През този сезон като тенденция се явява леко обемният изчистен силует при палтата, блузите и саката. Тези модели се съчетават с прави поли и панталони до глезените или силно разкроени /чарлстон/ панталони.

Модна къща

Модна къща

Другата линия за сезона са вталените сака, които са изработени в комбинация от два вида материи или два цвята, например съчетание на червено и цикламено.

Моделите на саката са разнообразни, като в колекцията присъстват такива със и без ревери. Някои от моделите имат разкрояване в талията и допълнително пришит пеплум с чупки, които им придават закачлив и младежки вид.

Модна къща

Роклите за сезона също са разнообразни като кройка и силует – разкроени рокли, рокли с волани, също и класически прави рокли, които се допълват от различни срязвания и чупки.

Полите също следват силуета на роклите. Дължините са до и над коляното. Блузи и бюстиета, изработени от комбинация на кожа и дантела, се съчетават с панталони чарлстон и асиметрични поли.

Модна къща

Модна къща

Вечерните облекла са къси рокли, изработени в съчетание на различни материи – коприна, тафта, дантела и платове с пайети. Някои от моделите са декорирани с ципове, декоративни ширити и камъни.

Материи: кашмир, студена вълна, кожа, дантела, трико, букле, хай-тек материи;
Цветове: червено, цикламено, лилаво, черно
Манекени: Модна агенция „Визаж”
Прически: Тодор Тошев, Силвия Тошева, Весела Тошева
Грим: Любомир Николов

Модна къща

Евгения Живкова изказва сърдечни благодарности на:
Le Photographe – wine selection, Pepina, Baldinini, Dynacord – България, Davco Group, Sofia Event Center

Снимки:
1. – 11. Модели от колекция „Функционален шик” на модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова.
Фотограф: © Алекс Манчев