Любопитно:
Елегантен висококачествен костюм от
три части за... коне


Harris Tweed
е един от най-търсените вълнени платове в света. Произвежда се в Шотландия, а разнообразието от цветове, десени и плътност, които предлага, подхожда перфектно на днешното търсене в света на модата и интериорния дизайн.

Именно от този висококачествен плат е изработен и моделът на дизайнерката Emma Sandham-King, която е била стажант на световноизвестния, вече покоен, Alexander McQueen. Ема е създала първия в света костюм от Harris Tweed в три части, проектиран специално, за да пасва идеално на фигурата на... кон. Поводът е отбелязването на началото на надбягванията с коне 2016 Cheltenham Festival, който се провежда ежегодно от вторник до петък през втората седмица на месец Март.

Производственият процес е отнел 4 седмици и повече от 18 метра плат, което е десет пъти повече в сравнение с еквивалентен мъжки костюм. На снимката по-долу може да видите бившия жокей A.P. McCoy, облечен в маслиненозелен костюм от три части и каскет в същия десен, идеално съчетани с конската версия на същия тоалет, представена от състезателния кон Morestead.

Костюмът за Morestead е бил поръчан от букмейкърската къща William Hill.


Любопитно - Елегантен висококачествен костюм от три части за коне


"Създаването на първия в света костюм от туид в три части за кон беше едно от най-големите предизвикателства, пред които съм се изправяла в кариерата си на дизайнер. Някои модели могат да са истински примадони, но Morestead беше спокоен и за мен бе удоволствие да работя с него. Туидът изживява своя ренесанс и тазгодишният фестивал в Челтънхам ще види толкова туид, колкото не е виждал от 60-те години на ХХ век насам", коментира дизайнерката.


Снимка: twitter.com