Модни тенденции Есен-Зима 2015/2016:
Мъжки аксесоари


Roberto Cavalli, Hermès и други световно известни модни къщи представиха новите тенденции при аксесоарите за мъже.


Естетика в детайла - това е ключовата характеристика за сезона.

Експериментите с декора, материала и цвета намериха отражение в такъв неотменим атрибут на всеки съвременен мъж като часовникът. Часовниците скелетони (с видим механизъм) не един сезон остават на мода. Те са масивни, изразителни, изкусно декорирани. През новия сезон ще са актуални и смарт часовниците за напредничави мъже, които съчетават в себе си компютърните технологии с класическия стил.

Мъжките тоалети може вече да се украсяват и с брошки, които досега бяха атрибут на женската мода. Големи, оригинални като форма и дизайн, те се превръщат в стилен елемент от облеклото на мъжа.


Модни тенденции Есен-Зима 2015/2016: Мъжки аксесоари


Актуални са и златните украшения на верижка, които неведнъж са показвани на ревюта от модните къщи. Стилизирани в съответствие с предпочитанията на силния пол, те придават мъжественост и завършеност на образа. Често съпътстващ материал в мъжките златни верижки може да бъде орнамент от стомана, емайл, брилянти.


Модни тенденции Есен-Зима 2015/2016: Мъжки аксесоари


Модни тенденции Есен-Зима 2015/2016: Мъжки аксесоари


Що се отнася до ръкавелите, които са изключително мъжки аксесоар, предпочитаният вариант са златни или позлатени, но с изчистен дизайн.


Друга топ тенденция са бродираните мъжки сака

Включването на фолклорни елементи - и особено шевици - в съвременното облекло, набира все по-широка популярност - както в колекциите на едни от най-големите имена в модата, така и в избора на тоалети на холивудските знаменитости. Шевиците придават уникалност, специфика и носят един особен дух, който си заслужава да бъде опазен и пренесен за идните поколения.


Модни тенденции Есен-Зима 2015/2016: Мъжки аксесоари


Модни тенденции Есен-Зима 2015/2016: Мъжки аксесоари

Снимки:
1-3. Модели от колекция мъжка мода за Есен-Зима 2015/2016 на Roberto Cavalli; fashionising.com
4-5. Бродирани мъжки сака с български шевици на Ричмарт