Гергана Малкоданска - неуморима и изпълнена с любов

Текст: сп. БУЛКА

Усмихва ни се всяка седмица от екрана, за да ни каже какви са капризите на времето. В отбора на хубавите синоптички на "Нова телевизия" е повече от година. С перфектни мерки и очарователна красота, Гергана Малкоданска е един от най-успешните български модели, снимана у нас и в чужбина. Завършва журналистика в УНСС и кара магистратура за продуцент. Още първата година докато учи, печели кастинг, за да води синоптична прогноза в ефира на Би Би Ти, където по-късно има и самостоятелно лайфстайл шоу, била е лице на предаването "Време за мъже" по Тв7, а днес се чувства комфортно в екипа на "Нова телевизия", отдадена на времето, без значение, че често й се налага да става сутрин в 4 ч.

Гергана Малкоданска - неуморима и изпълнена с любов

- Спомняш ли си как стана в този ранен час за първия си работен ден? И как се чувстваш сега, когато се събуждаш за сутрешно дежурство в ефир?
- Не ми се наложи да ставам, защото не спах. Бях безумно притеснена, почти не мигнах цялата нощ. Нямах търпение алармата да се включи. Сякаш е минало толкова време от тогава, а всъщност беше само преди година и нещо. Сега плувам в свои води - ставам, влизам в банята, обличам се и тръгвам. Слушам музика, правя упражнения за говор в колата, спокойна съм. Разбира се, има сутрини, в които всичко се случва като на забързан кадър, защото съм се събудила само 10 минути по-късно.

- Къде си по-сигурна - пред обектива на фотографа или пред камерата на оператора?
- Вече и на двете места. Харесвам това, което правя, работя с удоволствие. Винаги се старая максимално.

- Кой сезон обичаш и какви емоции ти носи?
- Пролет! Моят сезон - тогава съм родена. Сещате се за първите по-топли, слънчеви дни? Сякаш получаваш чисто нов прилив на енергия. Нещо ново се събужда в теб. А и предхожда лятото - също любимо време от годината.

- Кой е предпочитаният ти стил на обличане в ежедневието?
- Зависи от това в какво настроение се будя и в колко часа. Има дни, когато старателно подбирам облеклото си, както и такива, в които, ако можеше, бих тръгнала по пижама.

- А гримовете, без които не се разделяш в дамската си чанта?
- Нося само гланц за устни. Работата ми е такава, че професионалисти се грижат за моя външен вид, а в ежедневието не нося грим.

- Полагаш ли грижи за фигурата си със специална храна или спорт?
- Не ям месо, не пия газирано от много години, избягвам мазни храни, боря се със зависимостта си към шоколада. Неща, които не са толкова свързани с фигурата, колкото със здравето и това да се чувстваш добре. За спорта - скачам на въже по близо час няколко пъти в седмицата и ходя на йога.

- Как ще изразиш себе си, довършвайки:
Аз съм... човек преди всичко. Модата е... работа за мен. Любовта е... нещо прекрасно. Всеки трябва да обича! Обичам... много да обичам. Искам да... няма нещо, с което да не мога да се справя. Коледа е...топлина, светещи лампички, елха, мирис на портокалови кори и много подаръци.