Стоян Радичев - храбрият шивач, покорил модата

Текст: Виолета Цачева

Чели ли сте приказката "Храбрият шивач" на Братя Грим? Общото между главния герой от нея и младият, талантлив дизайнер Стоян Радичев е вярата и позитивната енергия, че няма невъзможни неща. За Стоян Радичев модата е необятна Вселена. Родом от Асеновград, най-булчинския град у нас, в който и до сега живее и твори, той се увлича по шиенето от малък, а първата му сериозна изява е в 6-ти клас, когато в час по "Трудово обучение" ушива възглавници на целия клас. 24-годишен, създава собствена марка за дънкови облекла SR Jeans, като сам прави дизайна на моделите и има производствена база. Продават се с небивал успех в над 30 магазина в цялата страна до момента, в който дизайнера решава да отвори нова страница в творческата си кариера и насочва поглед към Роклята! Първата, която изработва е за съпругата му, а със следващите - булчински, бални и официални, покорява хиляди сърца и сбъдва мечти! Завладява модните подиуми с оригинални и стилни тоалети, които носят характерния му почерк. Зодия "Овен", за Стоян Радичев работата е като пътеводна светлина и му доставя истинско удоволствие. За него е важно всеки да си тръгне от ателието с щастлива усмивка!

Стоян Радичев - храбрият шивач, покорил модата - Твоето име ярко се наложи на модния подиум! Как стана магията?
- Мисля, че магия няма. Просто много, много и непрестанна работа, доста безсънни нощи и следване на собствения ми стил.

- Спомняш ли си първата булка, за която си направил рокля и каква беше тя?
- Мога ли да я забравя? Казва се Дияна и беше единствената ми булка, която ми се довери през 2010 г. Роклята й беше в А-линия, цялата от дантела.

- Като скулптор извайваш моделите! Какво е вдъхновението ти в новата сватбена колекция?
- Вдъхновява ме красотата във всичките й форми и най-вече съвършенството в женското тяло със своите перфектни извивки, които се опитвам да следвам и в моите модели.

- А как виждаш абитуриентката на 2016-та?
- Виждам я красива, разкрепостена, уверена в себе си, смела и преследваща своите мечти... Или поне искам да бъдат такива моите абитуриентки!

- Казваш, че когато работиш не чувстваш умора, а летиш?
- Да, когато работя и създавам нещо красиво съм истински щастлив. Чувството е върховно.

- На кого би казал извинявай?
- На всеки, когото съм накарал да се почувства зле.

Стоян Радичев - храбрият шивач, покорил модата

- А благодаря?
- На толкова много хора... Но, на първо място на моето семейство и на екипа, който стои зад мен.