Axel Hardy представя "Скреж"

*Дизайнерката подготвя специална зимна колекция за
"БГ модна икона 2015"


Дизайнерката Axel Hardy/Aксел Харди ще представи колекция "Скреж", специално изработена за официалната церемония по връчването на наградите "БГ модна икона 2015" на 10 декември във Витоша Парк Хотел. Актуални за сезона, моделите представят виждането на дизайнерката за визията на жената в студените зимни дни. Цветовете са различни нюанси на бяло, черно и червено. Облеклата носят усещането за дантелен скреж, голи дървета покрити със сняг, дълги тъмни нощи с червено вино около камината и силен огън. Материите са естествени плетива от памук и вълна, съчетани с релефни и пъстри платове и дантела.


Axel Hardy представя


Axel Hardy представя


Axel Hardy представя


Дизайнерката Axel Hardy/Aксел Харди вече 15 години работи в областта на дизайна на плетени облекла. Стилът, който създава е шармантен микс от бохо-шик, фънк, етно, авангард, лагенлук, ърбън, кежуъл. Всичко това е миксирано и изработено от естествени материали, които са внимателно подбирани - лен, соя, памук, натурална вискоза, естествена коприна, комбинации от кашмир и вискоза и други.


Axel Hardy представя


Дизайнерката обича предизвикателствата - тя прави от плетива най-малко очакваните плетени пуловери, рокли, панталони, поли, манта, пончо. Любим момент в работата на Аксел Харди е ръчното багрене по стари методи от органични материали. То се прави лично и единствено от самата нея. Концептуалната работа в моделите на дизайнерката съхранява древните занаяти като плетене, багрене, тъкане, макраме. Целта й е използването им в съвременната мода по уникален и удобен начин. Идеята на Аксел Харди е за в бъдеще все повече млади хора да плетат и да носят плетени дрехи, а не уникалните модели да бъдат единствено експонати в етнографските музеи.


Axel Hardy представя


Axel Hardy представя


Моделите на Аксел Харди от 15 години се предлагат на търговските изложения в Германия и арт изложенията във Великобритания и САЩ. В България могат да се намерят в уникалните бутици на дизайнерката във Велико Търново, Несебър и Бургас, като предстои и откриване в София.


Axel Hardy представя


Снимки:
1-11. Модели на Аксел Харди, представени на Sofia Fashion Week 2015.
Фото: © Иван Йорданов