Малки стъпки към стройна фигура като на японка


Както знаете, японките се отличават със стройност и грация, а Япония е сред държавите в света с най-нисък процент затлъстели хора - едва 3,5%.

Ето как японките поддържат своята фигура:


Малки стъпки към стройна фигура като на японка** В Япония, оризът - основа на азиатската кухня - е не само основната гарнитура, но и заместител на хляба. Въпреки факта, че оризът е продукт с високо съдържание на въглехидрати, той е основен "виновник" за стройната фигура на японките. Просто рецептата не е каквато сме свикнали. Азиатките не го осоляват и не добавят мазнина, а го ядат просто варен.

** Японските жени почти не ядат тлъсто месо, но не могат без прясна риба и морски дарове. Те са източник на йод и омега-3 мастни киселини, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, както и проблемите с щитовидната жлеза.

** Малките порции са другата "тайна" на стройните японки. Освен това в японката кухня почти отсъстват пържените храни - консумират се предимно варени или задушени на пара продукти.

** Зеленият чай е не само източник на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене, но също така е и верен помощник в процеса на редуциране на теглото. Пиенето на чай е сред нещата, които наистина си заслужава да заимстваме от азиатската култура.


БГНЕС
Снимка: Японската актриса Yuki Amami пристига в Лос Анджелис за премиерата на филма "Миньоните", 27 юни 2015; © Nina Prommer/ЕПА/БГНЕС