Протеини и аминокиселини за отслабване за жени

Всеки запален спортист, а и не само – всеки човек спортуващ редовно за здраве и самочувствие, неминуемо се е срещал с редица спорове относно прием на протеин. Теориите и мненията за него са толкова крайни, че понякога са абсурдни, твърдят от сайта bg-fitness.com.

За да разберете напълно за какво става дума, ще разгледаме някои въпроси. Един от най-важните, които касаят особено дамите, е: Има ли аминокиселини и протеини за отслабване за жени? Целта ни е да представим информацията максимално достъпно, без сложните химични процеси, които протичат в тялото.

Аминокиселини и протеини - какво представляват
Протеините са в основата на живота ни като организми. В настоящия материал ще представим основните функции на протеините и аминокиселините, както и тяхната роля в бодибилдинга.

Протеините са вещества, които изграждат всяка клетка от живия организъм. Аминокиселините пък участват в структурата на протеина.

Протеини и аминокиселини за отслабване за жени

Естествени източници на протеин са продуктите от животински тип и някои растителни видове. Най-пълноценни са животинските – месо, яйца (белтък), мляко. От растителните особено добри са ядките, зеленолистните зеленчуци, соята, бобовите култури.

Ролята на протеините за фитнеса
Достатъчното количество протеини при спортуващия човек е гаранция, че мускулите му ще се възстановят след приключване на тренировката, а и че ще увеличат обема си. С други думи – достатъчно протеин е равно на мускулен растеж.

Едва ли има нещо по-важно за бодибилдъра от това, че с една добавка може да покрие нуждите си от аминокиселини лесно и по всяко време.

Неслучайно казваме добавка. Приемайки протеин от естествени източници, често се оказва, че трябва да се консумират непосилно големи количества месо, мляко, яйца, за да се обезпечи нуждата от веществото.

Протеини за отслабване за жени
Казваме за жени, макар че полът не е от голямо значение. Телата и на двата пола реагират по идентичен начин на приема на протеини и аминокиселини. Въпреки това, много фирми, произвеждащи добавки, имат цели линии, специално предназначени за дамите.

Отслабване с протеини и аминокиселини е напълно възможно, но не ги приемайте панацея срещу наднорменото тегло.

Протеините не действат като продуктите за изгаряне на мазнини (фет бърнъри). Тяхната роля е различна.

Предполагаме, че повечето от вас са виждали описанията на протеините – на повечето пише, че основното им предназначение е изграждане на мускулна маса. Няма как да бъде иначе!

Протеините са в основата на мускулното изграждане.

Тогава как да отслабна с протеини? Ще разгледаме набързо самия процес на отслабване. При него е налице недостиг на калории (намален прием или увеличен разход). Организмът го приема за стрес и се стреми бързо да покрие енергийните нужди за провеждане на важните функции. Първото място, към което посяга за набавяне на тази енергия, са гликогеновите депа (в мускулите и черния дроб), след като тази изключително бърза енергия се изчерпи, се насочва към мускулните тъкани. Протеинът, от който са изградени са по-бърз източник на енергия, отколкото са мазнинните запаси.

Какво се получава? След тренировка организмът се самоизяжда. За да се спре този процес, трябва да му се предложат протеини и аминокиселини. Много подходящо средство са хранителните добавки и специално създадените протеини за жени.

Всичко това – нужда от енергия, възстановяване и отново натоварване, кара организма да забързва обмяната на веществата, за да влезе в темпото, което задавате.

Резултатът – ускорен метаболизъм.

Отслабването е невъзможно без причина – недостиг на калории или увеличен калориен разход. Първото се прави чрез диета, а второто – чрез спортуване.

Комбинацията от двете и задължителното възстановяване с протеин, прави възможно действието на протеини и аминокиселини за отслабване за жени.

Приемането на протеини и аминокиселини за жени:
- Ускорява метаболизма;
- Спира разграждането на мускулите за набавяне на енергия;
- Подобрява възстановяването на тялото след тренировка;
- Имат страхотен вкус;
- Потискат апетита и създават усещане за ситост.

Не бива дамите да се притесняват от това, че ще натрупат много мускули, ако приемат протеин. За мускулния растеж са нужни още условия, които по природа жените нямат. След като свалите излишните килограми под формата на мазнини, резултатът ще бъде силно и секси тяло!