Есен 2015 в дантела & стоманен блясък

Текст: сп. БУЛКА

Класика, разкош и новаторство съчетава в модните тенденции предстоящата есен. Романтика и трогателни детайли ще отличават роклите в сезона на трайната любов и кадифените багри. Чувствена и секси, булката грее в дантела и перли.


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
Bridal House by JA - Рокля на Sincerity в пясъчен цвят от ефирен тюл
и дантела в горната част


Стоманата е новото бяло
Законодателите на модата акцентират върху люляк, мента, нежно синьо, розово и сиво. Стоманеният блясък - специално предложение за принцеси, е чудесна алтернатива на традиционното бяло. Популярно през сезона ще е и нетипичното за сватби черно. То обаче не изпълва цялостно тоалета, а е само детайл в облеклото. Строгият цвят се вплита в колан, пристягащ талията, или се превръща в акцент на воала.


Триумф на дантелата

Дантелата, най-сексапилната материя, се завръща триумфално. Тя извайва малките детайли, оформя нежните чупки на булото. Цветя от изящната тъкан украсяват роклята, привличайки погледа с трогателната си нежност. По-смелите дизайнери предлагат и изцяло ушити от дантела тоалети, а ефектът е главозамайващ - фин и изискан силует.


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
Bridal Fashion - Рокля тип "Русалка" на  Badgley Mischka от копринен тюл
в цвят виенско кафе и ръчно бродирани магнолии


Акцент върху ръкавите
Бюстиетата и откритите рамене са водещ елемент в булчинската мода. През есента обаче те отстъпват позицията си на по-скромните детайли. На преден план излизат ръкавите - къси и дълги, които се вписват идеално в атмосферата на сезона. Елегантната дантела плътно обгръща ръката. При някои модели те играят декоративна роля. Роклите са украсени с камъни и перли или са изработени от тънък и изящен тюл, който създава илюзия за отсъствието им.


Деколте и романтика
Деколтето във формата на лодка, така актуално тази есен, ще придаде романтичен щрих и изтънченост на образа. Подчертано от лека, полупрозрачна материя, играеща със светлината, ще се превърне в най-важното бижу. Разкривайки красотата на раменете, то е изискано и деликатно, показва крехкостта и всепоглъщащата ви женственост.


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
Areti - Рокля от колекция Demetrios Haute Couture от тюл с изцяло ръчна
бродерия от мъниста и кристали Swarovski


Сватбен Crop top
Понякога модните тенденции са в разрез с традициите. Нестандартният Crop top, който тази година е абсолютен хит и не смята да отстъпва позициите си, предлага да съчетаете широка, дълга пола с късо бюстие. Друг смел и актуален вариант са прозрачните тоалети. Набират популярност и роклите две в едно. Шлейфът или полата може да бъдат свалени и ето че имате вариант за танци.


Невероятните 40-те
Стилът ретро е във вихъра си както никога досега. На смяна на 20-те идват краят на 30-те и 40-те - епохата, наречена "Златния век на Холивуд". Гладките линии, летящите ръкави и нежният блясък на коприната са в светлините на прожекторите. Много от именитите дизайнери предлагат рокли, повлияни от винтиджа. В духа на арт-деко пък ще заблестите - перли, кристали и пайети украсяват тоалета.


Елегантността на стария свят
Величие и разкош, изтънченост и благородство. В такава рокля ще мине под венчилото дори княгиня. Балните тоалети не излизат никога от мода - всяка булка мечтае да е принцеса. Дизайнерите допълват класическия силует с високи цепки, разголени рамене и детайли от най-изящната коприна. Полите са пищни, а роклите богато декорирани.


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
Сватбен център София & Сватбен център Варна - Модел на
La Sposa by Pronovias Fashion Group от копринен шифон в ръчен набор
и колан с декорация от кристали


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
Жана Жекова Ателие - Рокля тип "Русалка" от дантела с елипсовидно
изрязан гръб на дизайнер Жана Жекова


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
FEDE Студио Булки - Рокля с корсетна горна част от бежов фин памук и богата ръчно украсена италианска дантела, с долна част от копринен матов сатен, оформен с асиметрични гънки на талията
на дизайнер Вяра Георгиева


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
Fortunа Style - Авторски модел на Сиси Гавазова в силует "Русалка" от дантела с еластичен жоржет и 3D ръчно ушити цветя в комбинация с италиански тюл


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
Mon Amour - Рокля тип "Принцес" от памучен сатен с флорални елементи и матов италиански тюл на дизайнер Поля Миланова


Есен 2015 в дантела & стоманен блясък
Жана Жекова Ателие - Рокля тип "Русалка", изработена от 3D дантела
пеперуди на дизайнер Жана Жекова


Фотосесия "Romantic Desire":
Фотограф: Диляна Флорентин
Модел: Славена Вътова
Коса: Георги Петков за Salon Georgi Petkov
Грим: Данаил Велков за Shiseido
Бижута: Фортуна
С любезното съдействие на Spaggo Сердика Мол