Славена & формулата й за щастие

Текст: Виолета Цачева
Снимка: Диляна Флорентин


Славена Вътова - една от най-красивите жени на България, през юни стана майка и само 3 седмици след раждането на дъщеря си Ема, в безупречна форма застана пред обектива на Диляна Флорентин за есенната фотосесия на сп. БУЛКА. Удоволствие е да се работи с такъв професионалист и снимките ни вървят по план, защото сме притиснати от към време между кърменията на младата майка. Екипът ни е възхитен как бързо е свалила килограми след бременността и я разпитваме за тайната, любопитни сме да разберем и как се чувстват у дома след появата на бебето, за каква сватба си мечтае, тъй като със съпруга й Юлиян Цолов са сключили граждански брак през пролетта само със свидетели, а тържеството тепърва предстои.


Славена & формулата й за успех
Славена с рокля тип "Русалка" от испански тюл, ръчно обшита с дантела - авторски модел на Сиси Гавазова за Fortuna Style


- Славена, как постигна тези завидни резултати с килограмите толкова бързо след раждането?

- Всъщност, резултати ми предстои да постигам. Това, което е на лице за сега, се дължи единствено на хранителен режим, който спазвам заради кърменето. И може би някаква част се дължи на безсънието, но с нетърпение очаквам момента, в който ще мога да спортувам и да постигна изцяло формата, към която се стремя.

- Как се чувстваш като майка и с какво се промени ежедневието ти?

- Чувствам се щастлива, мотивирана, пълноценна... И преди съм се чувствала така, но появата на Ема мултиплицира многократно тези емоции. Ежедневието ми е изцяло променено - не мога да кажа, че е лесно, че става от само себе си. Сега изграждаме режима на Ема и това е свързано с много дисциплина, която си налагаме на първо място ние, с Юлиян.

- Ще се насладиш ли на майчинството изцяло или ще съчетаваш грижите за семейството и дома с работа?

- Разбира се, че се наслаждавам на майчинството, но за щастие работата ми е такава, че позволява да се комбинира с това, поне частично. За мен е важно да се доближа максимално до ежедневието, в което съм активна не само вкъщи, защото ми се отразява добре. Следователно и на заобикалящите ме. Да не забравяме, че при жената настъпват много драстични промени за кратък период от време, свързани с навиците и физиката. Имам предвид периода на бременността и първите месеци след появата на дете, което е предпоставка за промени в настроението и то по-скоро с отрицателен знак. За да избегна това, за мен е важно да съм обичана и подкрепяна, разбира се. Но, за да бъда такава, аз трябва да съм тази, в която се е влюбил партньора ми, което автоматично означава, че пълноценната формула не включва само грижите за семейството. Винаги трябва да намираме време да бъдем такива, каквото се харесваме. В моя случай е работеща и успешна в това, с което се занимавам.

- Юлиян помага ли ти в бебешките ритуали?

- Да! Юлиян като баща е такъв, какъвто всяко дете заслужава да има - всеотдаен, обичащ и грижовен. Той няма проблеми със смяната на памперси, рязането на нокти или къпането  на Ема. Казвам го, защото съм чувала, че е препятствие за много мъже. И винаги, когато има възможност ми помага.

- Сподели как пламна любовта между вас, от пръв поглед ли беше?

- Привличането беше от пръв поглед. Влюбването се случваше, когато се опознавахме. Всичко е въпрос на усещане. Аз подкрепям максимата, че еднаквостите, а не противоположностите се привличат. Ние просто се радваме на еднакви неща, харесваме еднакви неща, мотивират ни еднакви неща, стремим се към едно и също, интересите ни съвпадат... Имаме хармония и създаваме уют!

- Сключихте граждански брак през март само със свидетели, а тържеството оставихте впоследствие. За каква сватба си мечтаеш?

- Сватбата ни ще бъде такова тържество, което ще донесе радост на нас и близките ни. Представям си я на открито, в приятно топло време. Тесен кръг приятели, които да споделят щастието ни, хубава музика... Аз, държаща Ема, вървя от единия край на пътеката към другия, от който грее лицето на Юлиян.