За любовта & брака с Ива Екимова


Текст: Виолета Цачева,
снимка: Диляна Флорентин


Звездата на Ива Екимова изгрява преди двайсетина години в телевизионно шоу. Участва като едно от "Момичетата на късмета", а днес се чувства - жена с късмет. Всеотдайна, енергична и изключително емоционална, тя има ПР агенция, авторски рубрики в медиите, телевизионен водещ е, а също и университетски преподавател. За миг не спира да се надбягва с мечтите си - както в професионален, така и в личен план. Зодия "Риби", Ива е с два брака зад гърба си, а напоследък в пространството упорито се говори и за предстоящия й трети.


За любовта и брака с Ива Екимова


- Ива, много ти отива да си булка! Откри ли идеалният мъж?

- Сладък въпрос. Кога си сигурен, че си открил идеалния човек? А най-важното е какво точно ще прави в живота ти. Струва ми се, че партньорството е важно от гледна точка на хармонията, разбирателството, уважението и взаимността. Не допускам да има идеални хора, защото в очите на всеки човек, другият е различен. Ако аз харесвам някого, за другиго той може да е неприятен.


- Вярваш ли в любовта?
- Разбира се. Ако не вярвам в любовта, навярно сърцето ми няма да съществува.


- А в късмета?
- Определено, въпреки че късметът е нещо, което възпитаваме и предизвикваме до голяма степен, посредством нагласата си към него.


- Какво е важно според теб в един брак?
- Споделянето, емпатията, способността да се поставиш на мястото на другия.


- Ако сложиш на везните съжителство с брак или без брак - къде ще наклони стрелката?
- Бих искала да ти кажа съжителство без брак, но не мога да си кривя душата. Всяка жена иска да се види булка. Някои не спираме след първия път! А и роклите на Justin Alexander Bridal така те подмамват, че някак не можеш да устоиш на изкушението! Въпреки двата ми брака и по-късно едно съжителство много подобно на брак, съм по-скоро убедена, че подписът и Менделсон избледняват и отшумяват, но остават нещата, които преодолявате заедно, забравили наздравиците и танците в сватбения ден.


- Мислиш ли, че "Любовта на мъжа минава през стомаха"?
- Не, категорично! Мисля, че любовта и на мъжа, и на жената минават през сърцето, загнездва се в душата и покълва в живота на децата.


- Наскоро ти се раздаде толкова всеотдайно като ПР за откриването на нов сватбен бутик, че дори влезе в образа на булка, а в живота наистина си била. Какви са твоите спомени за двете сватби, за избора на роклите и как си представяш една нова, ако се омъжиш отново?
- Новата ми рокля е приказна, с дъх на Грейс Кели, оттенък на Джаки Кенеди и привкус на Кейт Мидълтън. Роклите, с които съм встъпила в предишните си бракове са били актуални към онзи специален момент. И двете ми сватби бяха забележителни и много емоционални. Сега знам, че каквато и да е, ако ми е писана следваща сватба - трябва да е специална и задължително последна.