adidas представя Ultra BOOST – най-великата обувка за бягане

Революцията в бягането направи нова, смела стъпка след като adidas представи най-великата обувка за бягане – Ultra BOOST. На охранявана локация в Ню Йорк Йохан Блейк, Дейвид Вила, Сами Уоткинс и екип от елитни атлети станаха част от революцията, а стотици зрители от цял свят пристигнаха на представянето на Ultra BOOST.

adidas представя Ultra BOOST – най-великата обувка за бягане

Присъстващите атлети и зрители усетиха превъзходството на Ultra BOOST благодарение на високотехнологичната демонстрация, базирана на системата ARAMIS. Тя се използва от водещи инженерни иститути като НАСА, Бойнг и Ауди по време на краш тестове, анализ на вибрациите и изследвания на издържливостта. adidas разработва Energy BOOST посредством триизмерната система на ARAMIS за измерване на формата и повърхността, за да създадат едно изцяло адаптивно бегаческо изживяване. Ultra BOOST се нагаждат интуитивно към крачките, като запазват недостижимата енергийна възвръщаемост на BOOST™, високо ниво на поддръжка на стъпалото и адаптивен комфорт в продължение на стотици километри, при всякакви условия.

adidas представя Ultra BOOST – най-великата обувка за бягане

Неподражаема възвръщаемост на енергията
Ultra BOOST предлага 20% повече BOOST амортизираща пяна с най-високата енергийна възвръщаемост в индустрията. Същевременно EVA средната част на подметката е премахната за по-директен контакт и пълно усещане на BOOST технологията. Създадена от хиляди уникални енергийни капсули, BOOST предоставя постоянно качество на представяне в продължение на стотици километри, при всякакви условия.

Адаптивен комфорт
В допълнение към енергийната възвръщаемост на BOOST, Ultra BOOST включва и иновативно обновление на технологията PRIMEKNIT, създадена за да достигне нови висини при комфорта, поддръжката на стъпалото и стила.

adidas представя Ultra BOOST – най-великата обувка за бягане

По време на бягане стъпалото може да се разшири с впечатляващите 10 мм. Когато срещне съпротивление, това може да бъде причина за сериозен дискомфорт, триене и да доведе до контузии и мазоли. За разлика от другите подобни технологии PRIMEKNIT осигурява комфортна поддръжка в зоните, които не се разширяват по време на бягане, и адаптивно разстягане, където е необходимо, за да предостави максимално удобство.

„Технологиите, използвани при Ultra BOOST, са създадени за да се допълват взаимно и да осигурят персонално напасване към крака, усещане и външен вид“, твърди Бен Херат, вицепрезидент на дизайнерския отдел на adidas Running. “Освен че достигнахме ново ниво при иновациите, Ultra BOOST е с изключително елегантен силует.“

adidas представя Ultra BOOST – най-великата обувка за бягане

Впрягане на енергията
Една от най-модерните черти на Ultra BOOST е Stretch Web външната подметка, която се адаптира и разтяга спрямо движението на крака ви и вашите стъпки. Еластичният дизайн с перфорация впряга и оптимизира енергията на BOOST без да прави компромис с преимуществата й. Уникалният дизайн на Stretch Web перфектно допълва хващащите окото енергийни капсули BOOST.

Първокачествена поддръжка на стъпалото
Ultra BOOST включва и изцяло нова конструкция на петата, която подпомага естественото движение на ахилесовото сухожилие. Внимателно конструираната външна част при петата поддържа крака, като същевременно се адаптира към ахилесовото сухожилие. Новата и изключително лека стелка се адаптира към естествената форма на крака на бегача за по-персонализирано усещане.

Ultra BOOST предлага и нова TORSION® SYSTEM технология, вградена в основата на обувката. Това позволява независимо движение между петата и предната част на стъпалото за първокласна стабилност, както и още по-гладко и контролирано бягане.

adidas представя Ultra BOOST – най-великата обувка за бягане

adidas Ultra BOOST ще бъдат достъпни за закупуване на adidas.com, както и в магазините от мрежата на adidas Sport Performance и редица специализирани магазини от месец февруари.