"Дрескод: Ултимативен шик"


*
Дизайнерката Веселка Крачунова представи колекция есен-зима 2014/2015 г. с лице Деси Банова

Силвия Тодорова


На самостоятелно ревю в хотел "Хилтън" на 24 ноември дизайнерката Веселка Крачунова представи новата колекция на VHK Fashion - "Дрескод: Ултимативен шик" есен-зима 2014/2015 г.
Деси Банова е новото лице на VHK Fashion и тя откри ревюто, в което заедно с нея участваха Ирен Онтева, Гери Дончева, Ева Кикерезова, Петя Велкова, Виктория Джумпарова, Жана Янева и Ивелина Бубова.


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


Сред гостите, които уважиха събитието бяха редица приятели и почитатели на VHK Fashion, както и: Виолина Маринова, проф. Любомир Стойков, Стоян Михалев, Вили Боршукова, Мая Косева, Павел и Едита Цветков, Ваня Тошева, Меги Савова и дамите, носители на титлата Мисис България - Росица Стойчева, Диди Стоянова, Кристиана Костадинова и Ради Николова-Орцева др.


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


С новата си колекция дизайнерката Веселка Крачунова предизвиква дамите да бъдат ултимативно различни и неподражаеми през настоящите сезони, а нейният екип от професионалисти са подготвили смели, елегантни и много шик предложения за дамския гардероб.

Casual by VHK е линията, която дава на жените свобода и удобство в ежедневието. Спортно-елегантният стил на моделите от тази линия залага на мултифункционалността и динамиката на живота. Този път за акцент дизайнерката е избрала вечния деним. Този памучен плат в индигово син цвят е известен още от 16 век във Франция, където са го наричали Serge de Nime. В днешно време той е олицетворение на младост, удобство и шик. Кройките на моделите подчертават индивидуалността на всяка дреха. А с материя като денима винаги ще бъдете в крак с модата.

Линията Lady by VHK Fashion безапелационно е акцент на бранда. С тези модели дизайнерката засвидетелства своята почит към неизменната елегантност, женственост и финес. Преобладава класиката в линиите и цветовете - бяло, черно, бежово или nude, както е популярен цветът, в комбинация с розово, синьо и оранжево. Жарсет, коприна и кожа са материите, които обгръщат тялото, а бизнес излъчването е засилено с фино каре и пепит.


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


Дрескод: Ултимативен шик


Лимитираната линия връхни дрехи "Алегория"
с преобладаващи тренчкоти четири сезона е "своеобразната" приказка, сътворена от дизайнерката Веселка Крачунова. Моделите са десет, като освен по визия, се различават по дължина и плътност. Цветовете са актуалните за сезона бяло и черно, фуксия и циклама, бледо лилаво, силно опушено бордо, светло и тъмно синьо, зелено, розово и желязно сиво. Десените са дюс, каре, пепит и цветя. Материите са съобразени със спецификата на сезоните есен, зима и пролет, а някои от тях могат да се носят и в по-хладни летни вечери. Част от материите са водонепромокаеми и не пропускащи вятър. Други са от фин кашмир, вълна и фин деним. Играта на цветове е умело използвана от дизайнерката и при хастарите, които импонират на цялостната визия в контраст на външната материя и подчертават основния цвят на тренчкота. Дизайнерката Веселка Крачунова отново е заложила на копчета уникати, в които също има игра на цветове и отличават всяка дреха в специфичен стил. Класиката присъства в част от кройките - стилни, строги и по-делови, силно вталени с дължина до коляното. Някои от моделите са спортно-елегантни, разкроени и къси с дължина около кръста, а други - романтично разкроени и вталени, създавайки алюзия за разкошна рокля. Реверите са от деликатни до силно изразени, с класически, заоблени и форми тип ученическа яка.

Изненадата от екипа на VHK Fashion беше модел уникат, представен от Ирен Онтева на финала на ревюто. Деси Банова изведе на сцената Веселка Крачунова и дизайнерката благодари на екипа си, който също покани на сцената. За грима на манекените се погрижи носителят на Златна игла - Кирил Чалъков, а прическите бяха дело на фризьорски салон "Фетиш". Постановката на ревюто бе на Амалия Тинчева и Ани Петкова.


Снимки:
1-6. Модели от колекция "Дрескод: Ултимативен шик" есен-зима 2014/2015 г.
7. Деси Банова, лице на VHK Fashion, изведе на сцената дизайнерката Беселка Крачунова.
8. Веселка Крачунова и моделите, които представиха колекцията.
9. Дизайнерката Веселка Крачунова.
10. Веселка Крачунова с Виолина Маринова, която за пореден път уважи нейно ревю.
11. Павел и Едита Цветков, Веселка Крачунова и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно).
12. Мая Косева и Ева Кикерезова.
Фото: © Хайлайф: 1, 9, 10, 11, 12
Фото: © Антон Марков: 2, 3, 4, 5, 6, 7 и 8