Тънкости при избора на мъжки костюм

Да се обличате стилно е умение, което може да усвоите и развиете, колкото по-дълго го практикувате. Веднъж откриете ли тънкостите при избора на мъжки костюм, ще се научите как да се обличате добре всеки ден, не само за работа или официален повод. Никой не се е родил в костюм, камо ли с магическа интуиция как да го открие от пръв поглед. Знайте едно – отличният костюм няма нищо общо с външния вид. Има много хора с данни на модели и актьори, които се обличат напълно неподходящо за възрастта и фигурата си.

Тънкости при избора на мъжки костюм

Перфектният мъжки костюм можете да откриете онлайн на https://montre.bg/kostyumi

Първите 90%
Решете 90% от проблемите си при избора на мъжки костюм като изберете точния размер. Когато костюмът е твърде широк или твърде тесен, пропорциите на тялото се губят. Най-често мъжете избират по-широки дрехи, защото се чувстват удобно в тях, могат да се движат повече и им създават известен комфорт, че ако напълнеят, няма да личи и няма да има нужда да купуват нов костюм. Истината е, че излишното количество тъкан, което кара костюмът да изглежда отпуснат и намачкан, Ви създава образ на също така отпуснат и ненадежден човек. Отделно от това, грешният размер ще Ви накара да изглеждате по-пълни и ниски, отколкото сте в действителност. Има голяма вероятност да изглеждате по-добре в обикновена тениска и джинси, отколкото в марков костюм, който струва 20 пъти повече.

Неизпълнимите 10%
Когато извършвате някаква коренна промяна в живота си, обградете се с хора, които да Ви вдъхновяват, ако ще и да са излезли от кориците на списания. Близките Ви може да не приемат позитивно промяната (както обикновено се случва с повечето промени), затова вероятно ще сте соло в избора си на правилния костюм.

Качествените костюми
Съществува заблуда, че качествените костюми са задължително най-скъпите. А също и че трябва да сте на „ти“ с модата. За да откриете качествен костюм, просто използвайте ръцете си – докоснете плата, почувствайте материята, направете своят избор.

Класически стил
Когато влезете в магазин, не се насочвайте към алеята с най-новите предложения, а обърнете внимание на класическите модели. Нужно е да се запознаете с основите, преди да изградите свой индивидуален образ. Ако гоните трендовете и опитвате да се обличате по последна мода, ще осъзнаете много скоро, че отваряйки гардероба си, няма да има какво да облечете. Като при всички сезонни облекла, времето им бързо свършва и не могат да се съчетават помежду си.

Цветовете са всичко
Придържайте се към солидни, неутрални цветове. Всеки мъжки гардероб трябва да е базиран около неутралната палитра. Цветовете не бива да са твърде силни и именно затова се съчетават отлично един с друг. С неутрален костюм няма да губите излишно време всяка сутрин в опит да го съчетаете с някоя от ризите си. Неутрални цветове са бяло, черно, морскосиньо, маслиненозелено, сиво, бежово и тъмнокафяво. Тези цветове са много мъжествени. Те ви карат да изглеждате сериозни, завършени и са чудесна основа за времето, в което ще добавите по-разчупени тонове в стила си.

Четирите задължителни костюма
Независимо дали сте новак или вече имате солидно количество костюми, нужни са четири основни типа, с които да разполагате за всеки повод.

1. Тъмносин костюм – той стои на първо място, защото е еквивалент на късата черна рокля при жените. Тъмносиният костюм с две копчета е универсален, дълготраен и подходящ, както за сватби и интервюта, така и за работа.

2. Въгленово черно – с леките си отблясъци и подходящата материя този костюм може да се носи през цялата година.

3. Летен костюм – разкроен или описан, от памук, вълна или лен, можете да избирате между варианти в светлосиво, светлосиньо или бежово.

4. Официални поводи – възможно е да наденете толкова изискан костюм само два пъти в годината, и все пак се нуждаете от него. Черен, втален, с едно копче и папийонка – определено ще Ви забележат отдалеч.