Символиката на пръстена на женската ръка

Символиката на пръстена на женската ръкаПръстен с овален камък се подарява на жена, с която сте в дълбока емоционална връзка. Квадратен камък обичат жените хедонисти, камъкът във формата на сълза е за твърдо уверени жени, а камъкът във форма на сърце за романтичните души.

Пръстенът означава също така авторитет, статут, чест, принадлежност към някоя група, мощ, символ на вечна любов. Неговата кръгла форма символизира вечност, единство, свързаност, обща съдба, заради което се разменя по време на венчавка. Пръстените, които придавали магическа, изцеляваща сила били носени като талисман за защита от злите сили. Приказките и легендите за пръстена са много, но общата, която обединява всички е, че пръстенът издава характера на този, който го носи. Затова ако на любимата жена искате да подарите пръстен внимателно изберете подходящия, защото той говори както за този, който го носи така и за този, който го подарява. Пръстен подаряват само мъжете, които имат сериозни намерения спрямо жената и са сигурни в емоциите и избора си. Онези, които не са сигурни по скоро ще подарят колие, гривна, брошка...Символиката на пръстена на женската ръка

Всеки пръстен на женската ръка има своя символика и история, затова и това не е най-подходящият подарък ако две лица не се познават добре, твърдят експерти. Проучванията показват, че жените най-много се радват като получат за подарък бижута, първо място заема пръстенът, въпреки че 58 на сто от жените са разочаровани от избора на партньора си. За да не се стигне до това ето и няколко съвети, които трябва да знаете, за да изберете пръстена отговарящ на женския характер.

Пръстен с един камък отговаря за открита и амбициозна жена. Той е съвършен за жените, които обичат класическия и традиционен вид на накита. Добър избор е също и за амбициозните, за откровените жени, които знаят какво искат, за жените обърнати към кариерата. Големината на пръстена е въпрос на вкус и ако не сте сигурни какво ще иска погледнете ръцете й на следващата среща.

Овалните камъни са за жените, които прекаляват и често преминават границите. Кръглият камък е за жените, които знаят какво искат. Той отговаря само за жената, с която имате дълбока емоционална връзка или сте в много добри приятелски отношения.Символиката на пръстена на женската ръка Жените, които предпочитат такъв пръстен са отдадени любовници и приятелки, но ако ги обидите може да са много неудобни, не се оставят себе си и очакват да получат обратно онова, което са дали.

Пръстен с квадратен камък носят жените хедонисти, които имат вкус и стил. Те се наслаждават винаги когато могат, но и са достатъчно силни да понесат трудности. Склони са да фантазират и мечтаят, но най - съкровените си тайни трудно разкриват.

Пръстен с формата на сълза обичат жените с малко традиционни разбирания. Те са предани в работата, в любовта, твърдо уверени и по - някога с много стриктни разбирания.

Камъкът във форма на сърце е за романтичните души, жените, които мечтаят за бляскав живот, за живот от приказките, витаят в облаците. При тях завинаги ще остане детето жадно за авантюра.

Пръстенът с няколко камъка е идеален за сантименталните жени. Особено този с три камъка, защото тройката е силен символ в много култури и традиции. Символиката на пръстена на женската ръкаТози пръстен е съвършеният подарък за жената, на която искате да подарите нещо интимно и лично. Биха се радвали на него и смирени, зрели и малко мистични жени.

Иновативните модерен дизайн привлича прогресивните жени, силните жени, които мислят със собствената си глава. А пръстенът с цветен камък е добър подарък за неконвенционалната жена.

Старинен или филигранен пръстен ще се хареса на романтичните жени, на онези, които малко живеят в миналото и мечтаят за старите добри времена. Жените, които обичат подобни пръстени са създадени актриси, писатели, те са хумани и креативни.

Пръстените украсени със скъпоценни камъни обичат кокетните жени, тези, които желаят успех. Те винаги са забелязвани, знаят какво и скат и как да стигнат до това. Те са хубаво облечени и модерни.

Пръстенът без камък е за практичните жени. Най-често това са спортен тип жени, скромни жени, срамежливи, обърнати към семейството и децата. Те са ненатрапчиви, интелектуално силни, но необщителни.

Символиката на пръстена на женската ръка

На кой пръст се носи пръстенът

Освен това че формата на пръстена и камъка определят характера на една жена, значение също има и на кой пръст се носи. Изборът на кой пръст се носи накита говори най - вече за вътрешното състояние на човека и как гледа на заобикалящия го свят.

Пръстен на показалеца открива амбициозна личност, която не избира средства, за да постигне целта си. Това са лица с ясни приоритети, които никога не се обръщат към миналото. Обичат да ръководят както своята така и чуждата съдба и най-добре се чувстват, когато са силни и когато някой и нещо зависи от тях.

Пръстен на средния пръст разкрива личност обърната към материалното. Тези хора обичат богатството и са горди с професионалните успех.

Пръстенът на безименния пръст го носят най-много хора. Това са изключително емоционални лица, а експертите твърдят, че хората, които имат повече о три пръстена на този пръст, укриват емоционално неудовлетворение, неуспех или поражение. Тези, които носят по един или два пръстена на този пръст умеят и да дават ида приемат любов, не са силни и уверени.

Пръстенът на малкия пръст разкрива за хора готови да експериментират, способни и чувствени хора. Но ако пръстенът на малкия пръст е прекалено голям става въпрос за лице, което има сексуални проблеми, твърдят експертите.

Пръстен на палеца носят свободните жени, които не се срамуват от сексуалността си. В началото пръстен на палеца носели стрелците, за да запазят пръста от жицата. През ХV век този пръст е бил резервиран за докторите, а през 70-те години на миналия век е бил символ на либерализъм в любовта, секса, въобще начин на живот. Някога жените на загиналите войници са носили пръстена на палеца и така отдавали уважение към загиналите си съпрузи. Днес ги носят жените, които се различават от масите независимо дали става въпрос за начина обличане или мислене. БГНЕС