За първи път Астела Ателие предлага цялостна линия луксозни модели за деловото ежедневие

От години витрината на бутика на Астела Ателие представя спиращи дъха рокли, предназначени да отразят със стил и блясък светлината на прожекторите.

Една от тайните зад бляскавата витрина, известна доскоро на малък кръг почитатели, са майсторските, изпълнени с педантичен вкус към детайла тоалети, предназначени за ежедневието. Защото ежедневието на съвременната активна жена изисква от нея не само безупречна компетентност, но и безупречен стил. Този стил гарантира както силата на първото впечатление върху околните, така и силата на доброто самочувствие за дамата в тоалет от Аля Милушева.

Доскоро на предимството да бъдат облечени луксозно и в ежедневието си се радваха единици редовни клиенти на Астела Ателие. За тях Аля Милушева и екипът й от години изработват дрехи по поръчка, отразяващи едновременно най-актуалните за сезона тенденции и персоналният стил и лайфстайл на всеки.

На прага на сезон есен-зима Аля Милушева споделя тяхната тайна с всички жени, за които дрехите са начин да изразят себе си.

През октомври Астела Ателие има удоволствието за първи път да покаже цялостна линия модели за динамичното ежедневие на модерните жени.

Колекцията Есен/Зима 09/10 на Астела Ателие съдържа костюми, рокли, сака, ризи и връхни дрехи, изработени изцяло от висококачествените haute couture материи, запазена марка на Астела Ателие. Моделите са женствени, елегатни и задължително удобни, за да осигурят на жените комфорта, необходим за един истински успешен ден.

Верни на стила си, наред с тоалетите за ежедневието, Аля Милушева и екипа й са включили в новата колекция и няколко по-официални предложения, подходящи за отбелязване на лични и семейни празници, изискани делови вечери и коктейли.

В линията е обърнато и специално внимание на връхните дрехи и най-вече палтата, тъй като в предстоящия сезон те са една от най-съществените части от гардероба. „Палтото е една от най-важните дрехи за зимата, тъй като именно него обличаме най-често. Затова е важно то да подчертава нашата индивидуалност.”, споделя дизайнерката Аля Милушева. Затова при Астела Ателие те са със силно изразена талия и закачливи елементи, едновременно женствени и функционални. За палтото Аля се е доверила на най-изпитаните и скъпи материи – студена вълна и кашмир.

Сред роклите има по-ефирни модели с екстравагантна визия, както и такива в по-строг бизнес стил. Ризите са предимно тип боди, от най-фин памук, за да подчертават ненатрапчиво женския силует.

Сатен, шифон, кашмир, дантела и студена вълна са предпочитаните от Астела Ателие материи за този сезон.

Основен акцент, открояващ се в почти всички модели, е висококачествената френска дантела от марките Solstiss и Sophie Hallette. С фантастичната дантела дори класическите силуети като черни поли до коляното и ризи с втален силует, гарантират дискретното усещане за лукс през целия ден.

За първия си нежен щурм в ежедневния гардероб на жените Аля Милушева отново използва само най-висококачесвени платове от „Унгаро” и „Валентино”.

Като акценти в цветовете се откроява лилаво, златно, червено, сиво и традиционното черно, но задължително с втори цветови акцент.

За официалното представяне на новата колекция Аля Милушева се доверява на световноизвестния български модел Блага Митева, която учи и живее в Лондон. Аля коментира избора на лице за колекцията:

„Изборът ми се спря именно на Блага, тъй като тя въплащава образа на жените, които биха се чувствали комфортно в моделите от тази линия – те са интелигентни и успешни, като в същото време никога не пренебрегват външния си вид и съумяват да изглеждат безупречно дори в най-напрегнатите моменти от деня.”

След фотосесията Блага споделя впечатлението си от новите модели на Астела: "Линията луксозни дрехи за всеки ден на Астела Ателие преобръща традиционната представа за деня, като сиво и забързано ежедневие, за да предложи на деловата жена един различен, по-богат и женствен бизнес стил."