Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Всяка жена мечтае да се види облечена в булчинска рокля. Сватбата е онзи специален и запомнящ се момент в живота, когато целия свят се върти около булката. Нищо не бива да помрачава този ден и на него ТЯ трябва да се чувства, като истинска принцеса. Когато дойде момента обаче възниква големия въпрос..

Как да избера моята булчинска рокля?

Сватбен център Брилянтин, като единствен представител за България на световния лидер в дизайна на булчинските рокли - White one & St. Patrick PRONOVIAS – Барселона, ще се опита да ви даде препоръки и насоки на тази тема.

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

С какво трябва да се съобразим при избора на булчинска рокля?

1. Локация и сезон на сватбата
Много е важно да подчините вашата визия на мястото, където ще се проведе сватбата, сезона, както и това дали тя е дневна, или вечерна. Обичайно най-много сватби се правят през топлите месеци на годината, което не изключва романтиката и чара на зимните сватби. Ако сте избрали непринудената сватбена церемония, без официалности, в тесен семеен кръг с приятели, то роклята ви също трябва да бъде съобразена с това. Подходящ е семплият модел в изчистена линия, както и една неангажираност относно дължината и цвета. При планиран църковен ритуал е неoбходимо да се избегнат много късите и разголени рокли, които не са подходящи за храма. Има прекрасни модели 2-в-1, с които за венчанието може да се съобразите с канона, а за веселата част от тържеството със секси, закачлива визия. При класическата сватба, било то морска, градинска, около басейн, или изцяло в ресторант, то избора ви може да бъде неограничен относно материи, линии - “А линия”, “Русалка” , или “Принцеса”.
В булчинската мода няма динамика, както в ежедневната. Ако се омъжвате през зимен месец, не мислете, че модел с дълъг ръкав е по-подходящо решение. В случай, че рокля с корсет ви допада повече, не се колебайте да се спрете на нея. Най-важното е вие да сте прекрасна в собствените ви очи, а Брилянтин ще ви предложат варианти, с който да се придвижвате между ритуалната зала и ресторанта, за да не ви е студено.

2. Определете бюджет
Много важно е да си определите сумата, която имате възможност да похарчите за булчинска рокля. Тук не винаги нещата съвпадат с предвиденото, защото в Брилянтин може да си закупите изящна рокля много под определения бюджет, както и да се влюбите в такава, която го надвишава, но в такива случаи неслучайно е казано, макар и в закачлива форма ,че в сватбения ден булката не трябва да прави компромис с две неща - роклята и младоженеца. В Брилянтин ще откриете рокли в широк ценови диапазон, в зависимост от материите и сложността на изработка, а като бонус получавате някои аксесоари напълно безплатно.

3. Започнете търсенето отрано
Световната тенденция сочи, че това трябва да стане 6 месеца преди плануваната сватба. Време през което свободно можете да се концентрирате върху избора на силует и модел, а ако се наложи и поръчка от Испания, то времето ще бъде достатъчно за това. За да се моделира роклята изцяло според фигурата, има нужда от корекции, които обикновено започват месец и половина преди сватбата. Разбира се може и да сте от щастливките, които веднага откриват роклята - мечта и не се налагат корекции и я има в наличност. Но, не разчитайте изцяло на това. В сватбените списания, Интернет, както и опита и знанията на ваши приятелки са източниците, които ще ви дадат стартов ориентир. Добре е да бъдете информирани преди търсенето. Така ще сте наясно с актуалните модни тенденции, а относно силуета, това може да разберете единствено като пробвате рокли, защото не винаги харесаното от снимката се препокрива с реалността от видяното. Не е лесен избора на булчинска рокля и точно затова е нужно време.

4. Избор на булчински салони
Добре е да си набележите салоните, които искате да посетите. За целта е нужно да си запазите час за проба. В сватбен център Брилянтин се отделят 2 часа, а според ситуацията и повече, което ви гарантира, че в просторна, спокойна и уютна обстановка ще направите подбора на моделите, които желаете да пробвате. Погрешно е да си мислите, че за по- малко от час ще направите правилния избор, защото там ще откриете богатство от модели, които ще искате да пробвате. Няма лимит относно броя рокли, които желаете да пробвате, както и самите проби не се заплащат, но когато се пробват повече от 6-7 рокли настъпва леко объркване, относно кой модел, как е стоял. Доверете се на сватбения консултант, защото той ще изрази професионално мнение и в никакъв случай няма да ви подведе. За Брилянтин е най-важно булката да остане възхитена не само от роклята, но и от отношението и професионализма на екипа. За да сте по-уверена в своя избор е добре да вземете с вас близки, с които също да коментирате моделите. Най-добрият вариант е те да са не повече от двама - приятелка и майка. Когато са повече, в старанието си да помогнат те често изразяват много различни мнения и това води до раздвояване, объркване и нерешителност от страна на булката.

5. Избор на рокля
Той трябва да е съобразен с фигурата ви. Роклята трябва да е избрана така, че да прикрива дефектите на тялото и да подчертава предимствата му. Например: Aко имате хубав бюст - акцентирайте на него. Изберете модел, който да го подчертае деликатно.

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Ако ханшът ви е по-големичък в никакъв случай не избирайте рокля в прав силует, например линия Русалка, която е силно прибрана по краката и плътно очертава фигурата.
Това са роклите с А линия,но може да бъде и Принцеса, които умело прикриват несъвършенствата на фигурата. Може да се спрете на модел, чиято долна част е симетрично разкроена надолу. Това дава и свобода на движенията.
Така баланса на фигурата ви ще се уравновеси и цялостната ви визия ще е перфектна. А и този вид рокли са много красиви и романтични.

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Ако ръста ви е по-нисък и не сте с високи обувки, прекалено обемната пола на роклята би ви скъсила още повече.
Имайте предвид, че бялото оптически разширява и скъсява фигурата. За целта може да бъдете с високи елегантни обувки по време на церемонията, а в ресторанта да си подсигурите вариант “В”, с по- ниски и удобни, за да се чувствате комфортно през цялото време на веселието.

Ако сте висока, то имате предимството да отпадне необходимостта от високи обувки, които създават дискомфорт и да се чувствате удобно с по-нисък ток.
Когато раменете ви са по-широки и това ви притеснява в никакъв случай не избирайте булчинската рокля с тънки презрамки. Понякога по-широките рамене са предимство при модели с А линия и Принцеса, защото там се акцентира върху талията и чисто оптично тя се умалява осезаемо. Вижте се облечена в различни стилове.
Добре е да започнете подготовката за сватбата от рано, а именно с избора и поръчката на булчинската рокля. Всичко останало – бижута, аксесоари, прическа, грим и т.н. ще съобразите с роклята си.
След като сте съобразили вече силуета на роклята според фигурата ви, идва ред на детайлите на самия модел: деколте, гръб, ръкав, декорация – цветя, бродерии, кристали, пайети и т.н.
Ако предварително сте решила, че косата ви ще е вдигната може да изберете модел с акцент на гърба, което ще подчертае красотата му. Когато искате да бъдете с пусната коса, то най - добре ще е роклята да е с изчистен или гол гръб.

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Избора на модел трябва да се съобрази и с това какво бижу искате да сложите. Ако ще носите в деня на сватбата атрактивно, голямо колие, деколтето на роклята трябва да е съобразено с това, но ако присъства ефектен кристален колан, то такова бижу би било неуместно да се сложи, защото пренасища роклята откъм аксесоари. В такъв случай са достатъчни едни нежни обици, които приятно кореспондират с колана на роклята. Идеята е булката да бъде стилна, нежна и ефирна в своя ден , а не претрупана с аксесоари.

Обикновено булчинските рокли на PRONOVIAS се изработват от различни материи-нежни тюлове с ръчно апликирани най-малко три вида красиви френски дантели, в каскадна или строго симетрична кофигурация, дантелен фестон, който дава своебразен завършек на роклята, но може и да е без, органза, шифон, тафта, дантела, коприна Микадо и кралски сатен. Снежно белия цвят не е модно решение при Вашия избор. В сватбен център Брилянтин моделите са предимно в цвят off white и nude, но се правят поръчки и за opt white. В зависимост от цветните предпочитания на булката, то те могат да се допълнят като акценти на коланчето или цвета на обувките, които хармонират с тематиката на сватбата или с детайл от облеклото на младоженеца. Воалите са в къс, среден и дълъг вариант. Могат да бъдат обточени с дантела или без, както и многопластови в зависимост от предпочитанията и прическата. Много е важно да се знае, че първо е избора на роклята и след това идва ред на аксесоарите, защото те допълват изящността на визията.

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Още на първата проба сложете бельото (сутиена), с което ще носите роклята. Ако все още не сте избрали конкретния сутиен, сложете някакъв близък по вид. Важно е за деколтето на роклята, за вталяването и изобщо за техническите подробности с които роклята ви ще изглежда перфектно.

Може и да не сложите сутиен,защото роклите на PRONOVIAS са с вградени чашки и корсети, които много добре прибират силуета и оформят бюста. Много бъдещи булки имат опасенията че това няма да е естетично и ще им създава дискомфорт, но в Брилянтин ще се убедите, че това не е така. Обиколете набелязаните булчински салони и не се стеснявайте да питате.

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин

Това е вашият ден. Вие ще сте звездата и целият свят трябва да се върти около вас на този ден, така че булчинската ви рокля трябва да е онази специалната за която винаги сте мечтали…

Прекрасните модели, използвани в статията са от колекции White One&St Patrick на PRONOVIAS – Барселона, световен лидер и моден диктатор в булчинските рокли, чийто единствен представител в България е сватбен център Брилянтин - едно чудесно попадение в избора на мечтаната прелестна рокля за вашия сватбен ден.

Съвети при избор на булчинска рокля от Сватбен Център Брилянтин