Красотата: 10-те най-често допускани грешки

Много жени следват една и съща рутина в грижите за външния си вид от времето, когато са били на 16.

Ако се замислите, повечето от нас никога не са вземали уроци по красота, а просто сме приели да се грижим за външния си вид така, както са ни казали майките, приятелките или статиите в списанията. Времената обаче се променят и онова, което е било разумно и правилно при грижите за кожата и като козметични съвети преди – да кажем 5 години – вече не е така. ТЯ разкрива 10-те най-големи грешки, които жените днес допускат в грижите за красотата си.

Красотата1. Търкане на лицето, докато започне да “скърца” от чистота.
Използването на груби, абразивни почистващи продукти за лице не само лишава лицето от естествената влага, но може всъщност да влоши състоянието на мазната кожа. Ако носите тежък грим през деня, използвайте продукт за премахване на грим преди да измиете лицето си. Тези, които имат мазна кожа трябва да използват почистващ продукт без мазнини и спирт, което ще направи кожата свежа и чиста, без да я изсушава.
2. Пропускането на SPF (слънцезащитен фактор) през деня.
Ако прекарвате време на открито или дори в колата, трябва да използвате продукти със слънцезащитен фактор ежедневно. Ако мислите, че слънчевите лъчи са вредни само когато сте на плажа, грешите. Когато сте на 20 или 30 години, вредата от слънцето не е толкова видима, с изключение на няколко петънца, които могат да се появят в слънчевите дни. С напредването на годините, обаче, може да забележите петна, които не изчезват или преждевременни бръчки – и двете са знак за вредата от лъчите. За да избегнете това, използвайте SPF 15 всеки ден. Ако обаче сте изложена на силно слънце постоянно, вдигнете фактора до 30 и носете шапка.
3. Ресането на косата вечер 100 пъти с четка.
Ресането на косата с четка помага да се разнесе естествената мазнина от скалпа до краищата на косата и също предпазва от сплъстяване на косата. Прекаленото ресане, обаче, може да нанесе поражения. В някои случаи, четкането на косата твърде много или твърде често може да доведе до нацепването на връхчетата на косата или до отслабването й, тъй като с дърпането може да откъснете твърде много косми.
4. Използването само на един продукт при гримиране.
За някои жени това може да е очна линия, за други - червило или спирала за мигли. Ако толкова обичате очна линия или спирала – носете си ги, но изискания вид означава най-вече баланс. Ако не може да напуснете дома си без спирала, добавете и малко молив за очи или червило, за да балансирате. Ако харесвате червени устни, но не гримирате очите си, добавете поне малко руж. Може би си мислите: “Не изглеждам добре с руж.” Попитайте ваша приятелка или някой роднина какво наистина мислят – може би вие не сте свикнала да се възприемате по даден начин, но това не означава, че не ви стои добре. Да опитате нещо ново не е толкова страшно – просто го правете по малко всеки път.
5. Полагането на погрешен нюанс фон дьо тен.
Може да мислите, че е добра идея да положите основа, която е по-тъмна от естествения цвят на кожата ви, за да изглежда, че имате тен, но това всъщност ви прави да изглеждате оранжева. Ако харесвате вида “целуната от слънцето”, използвайте нюанс, който съвпада абсолютно с цвета на кожата ви и върху него нанесете пудра-бронз. Това ще добави още една стъпка към ежедневната рутина на гримиране, но ще получите определено по-добър резултат.
6. Домашното боядисване.
Ако искате просто да покриете няколко бели косъма или корените на косата си, наистина няма причина защо да не го направите в къщи. Ако обаче планирате да станете от брюнетка – руса или от руса – червенокоса, дори не се опитвайте да го правите сама. Драстичните промени в цвета изискват професионалист, така че отделете необходимите време и пари и вървете при някой, който знае точно как да създаде перфектния цвят за вас. Така или иначе е твърде вероятно, ако решите да се справите сама, да трябва да посетите фризьорски салон в последствие, за да оправят нещата.
7. Липса на грижи за веждите.
И така – грижата ви за защита на кожата от слънцето е почти на научно ниво. Косата ви е с подходящите прическа и цвят. Похарчила сте доста пари за грим. Защо все още нещо не е както трябва? А проверихте ли веждите си? Неподдържаните и твърде израснали вежди може наистина да пратят по дяволите всичките ви досегашни усилия. Ако ви е за първи път – отидете в салон за красота, където ще почистят веждите ви и ще им придадат подходящата форма, която после може лесно да поддържате сама.
8. Прическа, която винаги е една и съща.
Понякога да приберете косата си на тила със шнола или на опашка, е най-лесния и бърз начин да се справите с нея. Но всеки ден така става малко скучно. Ако нямате време сутрин да се занимавате с прическата си, опитайте да го правите вечер. Или пък подчертайте естествената й форма – сложете малко стилизиращ продукт на къдриците и ги пуснете свободно. Ако косата ви е неуправляема, потърсете професионална помощ. Ако това, което искате, е малко грижи и поддръжка, вашият стилист може да ви направи прическа, която да е подходяща за начина ви на живот.
9. Пренебрегването на ноктите.
Ако “говорите” с ръцете си или работите с много хора, ноктите ви биват забелязвани, независимо искате ли или не. Ако не си падате по маникюри, просто нанесете светъл лак, който ще предпазва ноктите и ще им придаде приятен блясък.
10. Очертаването на устните.
Тъмен молив за очертаване на устните и много светло червило – това вероятно е най-голямата грешка, свързана с външната красота. Докато това беше много модерно около 1993 г., днес е табу. Това също подчертава тънките устни и фините линии около устата. Ако харесвате светли червила, изберете молив, който е същия цвят като червилото или се прелива сполучливо с него. Ако искате контурен ефект, изберете молив, който е малко по-тъмен от цвета на червилото и смесете добре.

Когато става въпрос за красотата, може би е трудно да се говори за “правилно” и “погрешно”, но все пак е добре да има някакво “упътване”. Помнете: при грима и стила винаги става въпрос за индивидуално излъчване и усещане. Разбира се, става въпрос и за максимизиране ефекта от това, което ви е дала природата, но не забравяйте – вашата уникалност също ви прави красива.

TiaBG.com