Модни тенденции при обувките есен/зима 2010-2011 от HUMANIC


HUMANIC е първото място за любителите на обувки в Европа и сезон след сезон предлага най-доброто от международната мода при обувките.

Фирмата представя на любителите на обувки в България актуалните тенденции за сезон есен/зима 2010 година. Моделите са изключително красиви и невероятно вълнуващи. Те носят емоции, които преминават от романтиката през носталгията до готиката!

Humanic-тенденции есен/зима 2010-2011Дамска мода

Нова носталгия /New Nostalgia

Ретрото настъпва: с високи до глезените обувки с деколте и ток, с връзки в стила на баба, с каишки в стил Мери Джейн и с деколте и платформи. Моделите напомнят стила на кинозвездите от 40-те и 50-те години и разпръскват много блясък и обаяние.

Модата през есента налага женствеността и изискаността - с елегантни, подчертаващи фигурата, тесни и прави рокли без талия по тялото.

Аксесоарите са старинни брошки, изискани ръкавици и панделки.
Изтънчена деликатност цари и при цветовете: къртичено-сивокафяво (taupe), розово (пепеливо розово), телесен цвят, сиво и черно.

Принцесата на ужасите/ Princess of Horror

Добре дошли в Тъмната страна на модата: почитателите на готик стила могат да празнуват - черното е задължително! Ботушите са с платформа и до над коленете, а ботите с цип, катарами и закопчалки, нитове и черепи си пасват с кожените плътно прилепнали панталони и тъмната очна линия! Мрачната романтика е на мода: металните ципове, гравираните скъпоценни камъни – геми и камеи, пайетите и дантелата придават много екстравагантен сексапил.

Ютилити/Utility

Мирно и за почест!: Чрез Utility се срещат военният с авиатора - историческите военни униформи – с модерните стилове! Градски и лежерен стил – който вярва, че новите камуфлажни тонове не бият на очи, жестоко се заблуждава. Кавалерийските боти с токчета, нитове и катарами се комбинират умело с гащеризони и карго панталони в сиво, каки и бежово. Новият икономичен стил „Utility”, който предлага гащеризони с униформени кепета и военни елементи, получава специален орден „За добър стил“!

Неутрална територия/Neutral Territory

„Семплото е на мода– по-малкото е повече! През есента ще доминират ясните линии, елегантните материали и неутралните цветове. Жената ще носи тесни костюми, рокли, тренчкоти/шлифери, семпли копринени блузки с тънки презрамки и изискани, дребни аксесоари и при това винаги ще обръща внимание на качеството! Обувките са от висококачествена кожа. Цветовете са бежово, каки, сиво, телесно и черно – независимо дали са обувки тип балерина с преплетени на кръст каишки, елегантни обувки танк, ботуши или боти до глезените. През този сезон „омаловажаването“ се показва от най-хубавата си страна!

В тази тенденция HUMANIC за първи път представя новата марка „CATE GRAY”. Тя е „изискана & изчистена“, както и с „перфектно качество & стил“. През този сезон CATE GRAY представя елегантни кожени ботуши в къртичено-сивокафяво (taupe), в сиво и опушено. Към шлифера или тренчкота с подчертана талия прилягат перфектно елегантните високи до над колената ботуши и изисканите боти до глезените.

Лайфстайл мода за тийнейджъри

Поптастик/Poptastic

Чрез „Обаянието на диско ремикса“ градските момичета се обявяват за привърженички на цвета! Характерни за този стил са маратонките Sneakers до глезените - с впечатляващи десени в комбинация с екстравагантни и открояващи се цветове и шарен микс от материали. Общият силует напомня за облеклата за аеробика от 80-те години! Тесните джинси, плътно прилепналите панталони и джинси се носят с горнища в неутрални цветове в по-голям размер и с качулки. Задължителни аксесоари са корделите за глава и лентите за китки!

Фристайл/Freestyle

Фристайлът не е само тенденция, а нещо, което характеризираопределен начин на живот! Позволено е всичко, стига да не е еснафско! Предлагат се варианти от карираните полукецове от здрави непромокаеми платове с вулканизирани подметки до кецовете тип Chucks във всички варианти! През есента всичко е свободно и небрежно. И след летния сезон на фестивалите гривните, раздавани на тях, продължават да се носят като аксесоар. Във външния вид властват карирани ризи с по-голям размер, тениските с надписи на любими групи, джинси във всички вариации и качулки , а бонетата и шапките имат особено стилно въздействие!

Републикански стил/Style Republic

За тези, които предпочитат по-дискретното и скромно облекло е линията „Style Republic“. Спортната елегантност се проявява чрез неутралните цветове. За този стил са важни детайлите: връзките, дупките за тях, катарамите и закопчалките, както и материалите – текстил, велур или гладка кожа. Привлекателно небрежно изглеждат маратонките до глезените Mid-Cuts с обърната навън карирана подплата! Спортно авангардният външен вид ще бъде представен преди всичко с джинсите с прави и тесни крачоли, анораците или парките и дългите шалове.

Модернистът/The modernist

Небрежно елегантни? С маратонки? С новите небрежно елегантни маратонки Sneaker се преминава удобно и стилно към есента. Съобразяващите се с модата господа ще заложат през този сезон на кафявите Sneakers до глезените с тънки подметки. Външният вид на господата е изчистен и изискан! Поло ризите, пуловерите с остро деколте, комбинирани с тясна вратовръзка и преметната през рамо чанта от кожа придават класически небрежен външен вид!

Мъжка мода

Градски дух/Urban Spirit

Всичко, от което се нуждае градското момче, за да се чувства като рокзвезда са кецовете в ретро стил Sneaker и есенните боти. Носят се с избелени джинси и ризи с наклонено изписани слогани и изображения на Хоумър Симпсън. Култовите марки като Converse, Nike, Adidas и Vans са абсолютно задължителни при този стил! А мотото е: Старото училище е също като новото училище!

„Лагерникът”/ Boot camp

Дендито се среща с рокзвездата: През есента на 2010 година господата също залагат на супер готините обувки! Дали с връзки или с ципове няма значение – с новите си ботинки мъжът доказва усета си към модните тенденции! Дизайнерите налагат винтидж стила, в който моделите изглеждат използвани и изкуствено състарени – новите обувки идват с тесни, остри или кръгли, но също и с нормални, закръглени форми на бомбето. Доминиращите цветове са testa di moro (кестеново кафяво) и nero grigio (черно сиво). На почит са обувките „Челси”, моделите за каране на велосипед, както и вдъхновените от военния дух!

Джентълменът/The Jenleman

Висока класа за джентълмена: Вечните класици като обувките Brogues, Derbys и Chelsea от състарен набук, велур или телешка кожа придават безупречен стил и елегантност! Сега е абсолютно модерна староанглийската елегантност - обувки в два цвята и с най-доброто качество! Козът е в класиката: новите дендита носят качествено изработени костюми, бяла риза, пуловер без ръкави и кърпичка в горния джоб на сакото за привличане на вниманието! Модните цветове през есента сасиво, тъмнокафяво и черно.

За децата

Електрически/Electric

За перфектния стил на рок звезда - задължително трябва да присъстват нитовете и халките! Маратонките Sneakers във всичките им видове са абсолютно задължителни за нашите малки звезди – и такива за каране на скейтборд и във формат с дължина до глезените!

Диамантени момичета/Diamond Girls

Истинска романтика! Малките принцеси обръщат особено внимание на детайлите: развяващи се поли, къдрички, бродерии и шарен микс от различни десени, характеризират стила “Диамантено момиче”. Дизайнерите залагат на „плодовите” цветове - от този на синята слива през малините и къпините чак до наровете – апетитни и сладки!

Специален агент/ Special Agent

Небрежни са нашите мини агенти през есента. В гардероба не бива да липсват блузите в стил ръгби, блузоните и широките панталони с емблеми. А и задължителното каре! От ситното каре до най-едрите карирани шарки, от тонирано до шарено, от шик до селски тип - важно е обувките да са подходящи!