АКАДЕМИЯТА ЗА МОДА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРИСЪЖДА НАГРАДАТА
„ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020“

* Гала ревю-спектакъл ще се състои по повод годишните награди за млади дизайнери

Ивана Стоянова

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020За първа година Академията за мода ще присъди наградата „Изгряваща звезда“ (“Rising Star Award”) на най-добрите български млади дизайнери. Студенти по мода и млади модни творци ще бъдат удостоени с приза по време на традиционното лятно събитие Summer Fashion на изискана церемония във „Витоша Парк Хотел“. Красивата статуетка „Изгряваща звезда“, с която ще бъдат наградени победителите, е изработена от емблематичния наш бижутер Анжело Красини.

По този повод проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, заяви: „Българските студенти по моден дизайн и младите модни творци заслужават това признание, защото са креативни, непокорни, изобретателни и необременени. Но все още те не получават достатъчно стимул, публичност и подкрепа, за да продължават своята съзидателна дейност и да са мотивирани за реализация в родната си страна. Бъдещето на модата като изкуство и перспективата на нашата модна индустрия зависят изключително много от тях. Ето защо Академията за мода реши да постави по-видим акцент върху най-новата дизайнерска генерация и на специална церемония да връчи новоучредените награди Rising Star Award 2020 / Изгряваща звезда 2020.”

Церемонията по награждаването ще бъде предхождана от бляскав гала ревю-спектакъл. По покана на Академията за мода своите най-нови колекции ще покажат вече утвърдени дизайнери, сред които и носители на приза „Златна игла“. Сред тях са доц. Йорданка Чернаева, Мария Мичева, Жана Жекова, Евгения Живкова, Мариела Гемишева, Ина Асса, Теодора Спасова, Николай Божилов, Елена Златева, Диляна Матеева и др.

Ревю-спектакъла ще открият дизайнерите на сватбен бутик „Алегра“ – Радостина Илиева и Галя Долапчиева. Те ще представят колекция "Deluxe" – съчетание от женственост и иновативност с ръчни инкрустации, перли и кристали в почти всеки модел. Носителката на „Златна игла“ за модна иновация – Аксел Харди, ще покаже колекция, създадена с много фини плетива, подходящи за лятото. Облеклата са издържани в екологичната линия на бранда с характерните за него – многофункционалност, максимален комфорт и артистичен почерк.

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020

За първи път в ревю-спектакъл на Академията за мода ще участва италианската модна марка “La Hainde Inside Us” с представител за България Искра Стефанова. Специално за наградите „Изгряваща звезда“ брандът е подготвил селекция от дамски и мъжки облекла. Дизайнерката Таня Ян ще представи колекция „Метаморфоза“ с комбинация от силуети, цветя и материи, вдъхновена от превъплащенията на жената и модата.   

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020

Дизайнерката Sara Sweidan (Сара Суйдан) ще покаже част от Cruise Summer Collection с вдъхновение за едно пътуване на борда на луксозна яхта, отправяйки се към нови дестинации, навяващи алюзии с морски бриз и впечатляващи със специалния акцент върху детайлите. Модна къща „Палома фешън“ с дизайнер Поля Кинова – носител на „Златна игла“ за булчинска мода ще презентира част от своите нови летни произведения - сватбени рокли със силуети, деликатно подчертаващи женската фигура.  

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020

Гала ревю-спектакълът и церемонията за награждаването ще бъдат показани в цял свят с помощта на водещи електронни платформи и социални мрежи чрез т.нар. “live streaming”, “watch party”, Българския моден портал Fashion.bg и Българската модна асоциация. Водеща ще бъде блестящата млада певица Марина Кискинова, която ще допринесе за доброто настроение на гостите с музикални изпълнения на свои песни, сред които и най-новия й хит „Добре, че беше ти“.

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020

„Изгряваща звезда 2020“  се реализира с любезното съдействие на: „Лаваца“, „Банка ДСК“, „Витоша Парк Хотел“, M3 Communications, „Агресия“, „Балкантел“, клиники ТОРАКС, KWIAT, Selena ES, Balmain Hair Couture, Марина Младенова, „Неделя“, „Рай Кетъринг“, магазин за цветя „Талисман“.

ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА 2020

Снимки:
1. Статуетката „Изгряваща звезда“ - автор Анжело Красини.
Фото: Йоан Гълъбов
2. Предложение на Сватбен бутик „Алегра“.
Фото: Alegra
3. Предложение на Аксел Харди.
Фото: Антон Марков
4. Предложения на италианския моден бранд “La Hainde Inside Us”.
Фото: InsideUs
5. Предложение на дизайнерката Таня Ян.
Фото: Dian If
6. Предложение на дизайнерката Sara Sweidan (Сара Суйдан).
Фото: Ивомир Пешев
7. Предложение на „Палома фешън“.
Фото: К. Кръстев - Коко
8. Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.
Фото: Виктория Сиракова
9. Марина Кискинова.
Фото: Василена Василева