Премиум марките залагат на комфорта и иновациите

Модната индустрия премина през много положителни трансформации и промени през последните години. В следствие на глобалното движение за по-отговорни, устойчиви и иновативни методи на производство се измени значително и поведението на потребителите, до голяма степен благодарение на модните блогъри и любителите извън индустрията. Тяхното ключово влияние се усеща значително в търсенето и предпочитанията на много от нас. Натоварените графици и забързано ежедневие пък тласкат все повече хора да поставят комфорта на първо място в тоалетите си. Следователно, дълго установените норми търпят трансформация и не случайно, в днешно време носенето на ефирна рокля с маратонки или спортен клин със сако се превърна в новото „нормално“. Нещо повече, днес любителите на модата вече изискват от водещи брандове да заложат на разнообразие от кройки и материи, адаптирани към различно телосложение и форми.

премиум марките

Тази промяна във възприятието и поведението към модата насърчи дори премиум марки да продължат иновациите и да създават все по-функционални модели. В това отношение Томи Хилфигър е един от пионерите в своя сектор. През последните няколко сезона американският дизайнер продължава да развива своя емблематичен стил и остава предпочитана марка дори за изключително практичните и търсещи комфорт потребителски групи като милениълите и поколението Z. Комбинацията от елегантни, класически кройки и функционални, иновативни тъкани е в сърцето на стратегията на марката.

Добър пример е мъжката колекция на Tommy Hilfiger за пролет 2020, която извежда на фокус безупречни силуети в ризи, чино панталони и дънки, като всички модели се възползват и от техническите подобрения. За целта, дизайнерът залага на своя иновативен разтеглив материал TH Flex, докато патентованата материя TH Cool допринася с влаго-абсорбиращи и охлаждащи свойства. Водоустойчиви якета тип парка, пуловери от еластични материи, чино панталони, разработени да гарантират комфорт по време на променливи метеорологични условия, са само няколко примера за това, което представя новата колекция за този пролетно-летен сезон.

премиум марките

Tommy Hilfiger си поставя за мисия да донесе свобода на движението за дамите, интегрирайки редица иновации в дамската си колекция за пролет 2020. Денимът, блейзърите и панталоните са създадени с помощта на иновативен материал за регулиране на температурата. Cool Max е плат, проектиран да диша и да извежда влагата далеч от тялото, като предлага изключителен комфорт без компромис в прецизността на кройката. Нещо повече, тениските и поло моделите са изработени с патентования TH Cool miDori® - гарантирайки перфектен начин за осигуряване на правилната температура на тялото, независимо от температурите навън. Универсалните силуети, създадени за лесно адаптиране към променящите се климатични условия, са изработени от естествени текстилни влакна, към които се добавят най-висококачествените технически подобрения.

премиум марките

Е, иновациите наистина процъфтяват в активната линия Tommy Sport. В колекцията за пролет 2020, Tommy Hilfiger се стреми да осигури максималното технически предимство на своите модели, добавяйки подобрени или изцяло нови елементи. Те включват антибактериален материал Polygiene® - направен за по-безопасна, по-хигиенична спортна дейност, HerMin® Weave Tech - дишащ и водоустойчив органичен памук, както и TH Cool miDori® за охлаждане и извеждане на влагата. Силуетите са проектирани с удобни еластични функции за по-добра свобода на движение, докато спортните сутиени осигуряват повишена подкрепа.

Линията TOMMY JEANS използва иновациите, за да направи активния начин на живот още по-удобен, но и по-отговорен към околната среда. За пролет 2020 линията залага на 100% рециклиран деним, като някои модели са изработени от еластичен памук с рециклиран еластант, а други включват нишки от рециклирани пластмасови бутилки. Освен това технологията Tic Cool Moisture Wicking гарантира отвеждане на влагата и дълготраен комфорт.

Нека всички се наслаждаваме на тази нова ера в модата, която ни позволява, без да жертваме стила си, ежедневно да правим по-добър избор както за нуждите и комфорта на нашето тяло, така и за доброто на нашата планета!