Ревю-спектакълът за „Златна игла 2020“ показа уникална мода

* Дизайнери и модни къщи представиха впечатляващи колекции

Силвия Тодорова

Пищен ревю-спектакъл на Академията за мода показа актуални колекции, селектирани специално за официалното събитие по повод връчването на наградите „Златна игла 2020“.

Дефилетата откри трикратната носителка на „Златна игла“ на Академията за мода  София Борисова с избрани творения от най-новата си колекция „Пътуване във времето“ за модна къща Romantika Fashion. Колекцията носи духа на 19-ти век и е вдъхновена от приказния замък „Нойшванщайн“ в Бавария. Тоалетите са с модерен силует, изработени от прецизно подбрани естествени материи от шифон и жоржет, комбинирани с изключително скъпи дантели, обшити с камъни „Сваровски“, вълна с памук и жакард, втъкани с велвет и лимитирани аксесоари към тях в неоготически стил.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Аксел Харди – носител на „Златна игла 2019“ в категория „Модна иновация“, представи колекция „Екзотичен шик", с която затвърждава своята концепция за екологична, индивидуална, нестандартна и в същото време комфортна мода. Обединени са типичните за стила на Аксел Харди – авангардни ръчни плетива, брандиран златист жакард и пачуърк. Един от акцентите е поставен върху мултифункционални безшевните рокли. За първи път беше представена и новата линия аксесоари „Органик“.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Диляна Матеева, дизайнер на модния бранд Art.Look, представи колекция „Чистотата на добротата“, вдъхновена от милосърдието и делата на Майка Тереза. Препратка към добрата и състрадателна страна на човека са ръчно изрисуваните символи: ръце, даващи любов, бели птици, крила и пера. Силните цветове: синьо, цикламено, червено и бяло са съчетани с нежни материи – еко кожа, памук, коприна и кадифе. В колекцията присъстват разкроени и прави поли с класическа линия, вталени сака, панталони и гащеризони с прав и разкроен силует.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Ирена Велковска – дизайнер на модна къща Estrella Couture, представи избрани предложения от официална колекция “Royal Orchid“ и булчинска колекция “White Blossom“. Aвторскитe облекла са изработени от ексклузивни италиански и френски материи и аксесоари с елегантен, изчистен силует и комфортни кройки. Специален гост на дефилето на Estrella Couture за беше известната певица Кристина Димитрова.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Terry`s Fashion Style с дизайнер-художник Тери Караиванова показа избрани и най-нови предложения от колекция „Цветя и пеперуди" с официални и абитуриентски облекла. Тери Караиванова придава уникалност на идеите си с различни техники от декупажа и изобразителното изкуство. За нейния стил е характерно рисуването както на платове, така и върху вече готови дрехи. Роклята, с която започна дефилето на дизайнерката е представена на червения килим по време на Оскарите през 2018-та година от актрисата Мариета Мелроуз.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови прикова вниманието с колекция “Moonlight“ 2020 с бутикови дамски рокли и мъжки костюми, вдъхновени от лунното сияние.За роклите с оригинален дизайн е използвана селекция от луксозни материи – американски и руски сатен и пищни дизайнерски дантели. Елегантните мъжките костюми са с подчертан „слим фит“ силует от естествени материи. Множество аксесоари допълват визиите с усещане за  лукс и комфорт.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Елена Златева – носител на приза „Златна игла 2018“ за „Най-добър млад дизайнер“, представи колекция “Over the Rainbow“, която е изцяло ръчно изработенa. Екстравагантните предложения са с кройки с изразени обеми и силуети на пеперуди и крила. Интерес заслужават асиметрично драпирани елементи. Погледът е привлечен от бродериите върху прозрачни материи, а фино инкрустирани пайети и мъниста се отразяват върху преливащи цветове.  

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Специално за тазгодишното издание на наградите „Златна игла” словенският бижутериен бранд „Златарна Цèлье“ представи последната си фотосесия с Илияна Раева и най-новата си лимитирана колекция „Баланс“. Всяко бижу е ръчно изработено в 175 броя. Използвани са 14-каратово бяло и розово злато с диаманти. Уникалните дизайни са съвременната интерпретация на баланса между душа и тяло. Водещата на събитието Гери Дончева дефилира, за да представи бижутата от „Златарна Цèлье“, с които тя самата блестеше – уникално колие от колекция “Imperial“ в бяло злато с 45 диаманта, съчетано с накити от колекция “Iconic“, които допълваха визията й със стил и класа.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Ревю-спектакълът закри Радослава Лазарова – носител на „Златна игла 2019“ за „Най-добър млад дизайнер”. Тя представи за първи път рокли уникати от булчинска колекция “Impressions“ 2021 с емблематичните за модна къща „Блинк“ авторски дантели, създадени по нейн дизайн.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Подготовката на ревю-спектакъла по повод годишните награди на Академията за мода беше поверена на Боян Караиванов. За прическите на манекените и водещата се погрижи коафьорски екип на Selena ES, официален представител за България на Balmain Hair Couture. Професионалните гримьори от MAC Cosmetics отговаряха за грима. А на финала на събитието гостите се насладиха на изискан коктейл с напитки от фирма Sagax – вносител на премиум и висок клас вина, спиртни напитки и гурме продукти от цял свят, които могат да бъдат намерени в луксозната верига магазини Vinopoly в София и Варна. Вкусните изкушения на сладкарници „Неделя" елегантно допълниха коктейла за вечерта. 

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Всички гости на събитието бяха символично „посрещнати“ и „изпратени“ на входа на хотел „Рамада София“ от високотехнологичния автомобил с изразителен и модерен дизайн – Ситроен C5 Aircross.  Водещата Гери Дончева блестеше на модния подиум с уникални рокли – дело на дизайнерката Радослава Лазарова.
„Златна игла 2020“  се реализира с любезното съдействие на: „Лаваца“, „Банка ДСК“, A1, хотел „Рамада София”, „Ситроен“, „Агресия“, Selena ES, Balmain Hair Couture, Sagax, Vinopoly, MAC Cosmetics, Desizo Monni, „Неделя“, хотел „Самоков“ и „Жарден флорист“.

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Златна игла 2020

Снимки:
1 – 2. Предложения от колекция „Пътуване във времето“ на модна къща Romantika Fashion с дизайнер София Борисова.
3.  София Борисова заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
4. – 6. Предложения от колекция „Екзотичен шик" с дизайнер Аксел Харди.
7. – 8. Предложения от колекция „Чистотата на добротата“ на модния бранд Art.Look с дизайнер Диляна Матеева.  
9. Диляна Матеева заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
10. – 11. Предложения на модна къща Estrella Couture с дизайнер Ирена Велковска.
12. Ирена Велковска и певицата Кристина Димитрова – специален гост на дефилето на Estrella Couture.
13. – 14. Предложения от колекция „Цветя и пеперуди" на Terry`s Fashion Style с дизайнер-художник Тери Караиванова.
15. Тери Караиванова заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
16. – 17. Предложения от колекция “Moonlight“ 2020 на модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава и Никола Карадамянови.
18. Десислава и Никола Карадамянови заедно с моделите, които представиха колекцията на „Бандерол“.
19. – 20 Предложения от колекция “Over the Rainbow“ с дизайнер Елена Златева
21. Елена Златева заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
22. – 23. Водещата Гери Дончева демонстрира бижута на „Златарна Цèлье“.
24. – 25. Предложения от колекция “Impressions“ 2021 модна къща „Блинк“ с дизайнер  Радослава Лазарова.
26.  Радослава Лазарова заедно с моделите, които представиха нейната колекция.
27. Светослав  Колчагов – дизайнер на годината за 2016-та и проф. Любомир Стойков.
28. Есил Дюран и проф. Любомир Стойков
29. Радослава Лазарова и Гери Дончева, облечена с рокля на модна къща „Блинк“.
30. Виолина Маринова и проф. Любомир Стойков.
31. София Борисова и дъщеря й Доротея Борисова.
32. Боряна Баташова беше сред гостите на събитието.
33. Максим Бехар и проф. Любомир Стойков.
34. Дизайнерите на модна къща „Бандерол“ – Десислава и Никола Карадамянови.
35. Марин Йотов, проф. Любомир Стойков и Кристияна Конярска (от ляво на дясно).
36. Цвети Радойчева и проф. Любомир Стойков.
37. Гери Дончева позира пред автомобила Ситроен C5 Aircross до входа на хотел „Рамада София“.
38. Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.

Фото: © Антон Марков / Академия за мода: от 1 до 27
Фото: © Хайлайф / Академия за мода: от 28 до 38