Косата през зимата – максимална грижа

Косата през зимата – максимална грижаЗимата може да направи големи поразии на косата ви. Постоянният силен вятър, сняг, дъжд, изсушаващият топъл въздух от климатика – всичко това вреди на косата и затова през зимните месеци тя се нуждае от най-много грижа. А повредената и изтощена коса, прави невъзможно постигането на красиви и блестящи прически.

Трябва да направите няколко неща. Първо прегледайте козметиката си – шампоан, балсам, маска за коса – и преценете дали те ще ви свършат работа през зимата. Един от най-големите проблеми през този сезон е изсушаването на косъма. Затова шампоанът и балсамът трябва да съдържат овлажнители като протеини и пантенол, които „хващат” влагата и я задържат в косъма. Също така можете да си правите гореща маслена баня един-два пъти в месеца, което подхранва и придава блясък на косата. Когато оформяте прически, се старайте колкото се може по-рядко да използвате сешоар или маша за къдрене или изправяне. Когато все пак се налага използването на такива уреди, предпазвайте косата с балсам без отмиване или потърсете в магазините за козметика специални продукти за такива случаи.

При излизане ползвайте шал, с който да покриете главата си или шапка, но внимавайте да не са прекалено стегнати, за да не нарушават кръвообръщението на главата. Тази зима отново модерен аксесоар са всякакви шапки, барети, кепета… можете спокойно да намерите подходящите за вашия стил без да се притеснявате, че ще сте демоде. Ако е възможно избягвайте миенето на косата с много гореща вода и никога не излизайте навън без добре да сте я подсушили. Това вреди, както на скалпа, така и на косъма и той започва да се чупи и нацепва. През зимните месеци е добре да посещавате фризьора си един път месечно, за да подрязвате крайчетата на косата и да направите подхранваща маска. С тези неголеми усилия през предстоящите месеци ще постигнете здрава, красива и блестяща коса, което върви комплект и с доброто ви самочувствие!

Източник: Анелия Кошарска - прически, грим, съвети