Fashion.bg » Мода и красота » Интервю

Интервю

Продължение на интервюто с Цвети, главен дизайнер на Caramella Fashion

Продължение на интервюто с Цвети,  главен дизайнер на Caramella Fashion

И докато вън се сипят първите снежинки за сезона, ние стоим на топло в уютния кабинет на Цветомила и си говорим за мода, за мечтите, за началото, за усилията, шанса и волята.

Спомена, че продавате в Русия. Труден пазар ли е руският? Говори се, че рускините са много придирчиви жени, тъй като конкуренцията при тях е много сериозна, те са изключително красиви и разбират от платове, шев и мода?

подробно...


 

Към празниците на високи токчета

Към празниците на високи токчета

Влизаме в офиса на Caramella Fashion премръзнали и уморени от пътуването. Централата на модната марка, която продава успешно своите бутикови облекла на три континента, се намира в средата на България – в Стара Загора.

Посреща ни директно Цветомила – главен моден дизайнер на марката и по съвместителство – собственик на компанията. Млада, русокоса, синеока и усмихната.

подробно...


 

Вяра Георгиева сбъдва мечтите си в България и по света

Вяра Георгиева сбъдва мечтите си в България и по света

Как се зароди интересът ви към модата и кога разбрахте, че тя е вашето призвание?
Още от малка се интересувам от мода. Израстнах в артистична среда и с възпитанието да имам любопитство към нещата и най-вече към красивото. Имам две по-големи сестри. Едната от тях също от малка се занимава с изкуство, художник е, следва в художествената гимназия, след това в Академията и общо взето зарази и мен тотално и за цял живот с усещането за естетиката на нещата, с това да имаш усет да познаеш и да подбереш красивото.

подробно...


 

Креми Оташлийска - един български модел в интервю на New York Magazine

Креми Оташлийска - един български модел в интервю на New York Magazine

Трудно е да повярваме, че чаровната Креми Оташлийска е на едва 16. Макар, че все още усъвършенства английския си, българската красавица цитира фрази на Оскар Уайлд сякаш това е второто й Аз. Любимата й мисъл, твърди тя, е: "Nowadays people know the price of everything and the value of nothing" или в превод "В днешно време хората знаят цената на всичко, но не знаят стойността на нищо".

подробно...


 

Магията на фотографското изкуство

Магията на фотографското изкуство

Oт 21 юни до 4 юли галерия "Юзина" представя изложбата MEMORIA ON BEAUTY – Fashion and Dance Photography на Саймън Люис, подготвена съвместно с неговия европейски куратор и Арт директор на галерия "Юзина" – Десислава Монева.

Саймън Люис живее в Ню Йорк и работи в областта на портретната, модна и танцова фотография. Завършил е Глобална фотография в Колежа за визуални изкуства, Ню Йорк (SVA), като в момента подготвя няколко изложби за 2012 г., междувременно работейки за Ралф Лорен, "Нокиа", "Огилви", Робърт Марк, "Канон", "Харпърс Базар" Мексико и мн. др.

подробно...


 

Арт мениджърът Десислава Монева за пазара на съвременно изкуство

Арт мениджърът Десислава Монева за пазара на съвременно  изкуство

Интервю с Десислава Монева - високо квалифициран експерт в сферата на изкуството – арт-мениджър, куратор, директор на художествени галерии и се занимава с музеен мениджмънт. Има подредени над 100 изложби в Европа и САЩ.

подробно...


 

Вили Боршукова за борбата с рака и промените в живота

Вили Боршукова за борбата с рака и промените в живота

Защо решихте да създадете асоциацията „Промени живота си сега”?

Реших да създам асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега”, за да помагам по-пълноценно на хора, които са преминали или преминават през коварната болест. Аз лично изживях този ад и смятам, че няма от какво да се крия, а само мога да помогна и на други хора да се справят психически и физически с рака. Защото това е възможно! Надявам се да има и по-голяма финансова подкрепа за болните чрез асоциацията. Обичам хората и в сърцето ми е да помагам.

подробно...


 

Насаме с бизнес дамата Мая Цакова

Насаме с бизнес дамата Мая Цакова

Мая Цакова е родена в София. Завършила е СУ „Климент Охридски”, специалност „Българска филология” и „Психология”. Работила е в Комсомола, в Министерство на културата като парламентарен секретар, член на Съвета на директорите на хотел „Рила”-София, в.с. ”Елените”, книжарници „АБВ”, съветник на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, зам.председател и председател на Съвета на директорите на „Автомагистрали” ЕАД, сътрудник в Парламента.

Консултант е на консорциума на италианските строителни компании С.С.С. Учредител и собственик на фондация „Юнион арт”. Член е на ръководството на дамските неправителствени организации Zonta International и Ladies forum.

подробно...


 

Жана Христова: Де юре и де факто

Жана Христова:  Де юре и де факто

* Една потенциална първа дама – за себе си, семейството, политиката и модата

Адвокат сте на свободна практика. Доколко според вас професионалната реализация е водеща за жената в съвременното общество?

Избрах работата на адвокат, защото тя ми дава повече свобода и в професионален и в личен план. В съвременното общество е необходим баланс между професионалната реализация и задълженията на съпруга и майка. Много български жени успяват да го постигат и в това отношение сме уникални. Лично за мен приоритет е бил винаги семейството и възпитанието на дъщеря ни.

подробно...


 

Интервю с Димпъл Гаджвани за "Изкуството на дишането"

Интервю с Димпъл Гаджвани за "Изкуството на дишането"

Може ли Сударшан Крия да се практикува у дома?
Да! Сударшан крия може да се практикува у дома. Практикуването й дневно успокоява ума и тялото. Някои от явните ползи от Сударшан Крия са повишено ниво на енергия, повече фокус, спокойно състояние на ума.

Може ли да опишете дихателната техника или трябва да се покаже визуално? Трудна ли е за практикуване?
Сударшан Крия е проста дихателна техника, която е преоткрита наскоро. Милиони хора от всички начини на живот са били докоснати от лечебната сила на Сударшан Крия...

подробно...


 

Гея Антонова - за хубавите и трудните неща с усмивка

Гея Антонова - за хубавите и трудните неща с усмивка

Кое е най-хубавото нещо, което ти се случи през последния месец?

Ходих на палатка преди две седмици и открих едно страхотно еко село между София и Пловдив – Варвара се казва, има четири минерални басейна и еко преходи в планината. Винаги най-хубавите ми неща са свързани с пътувания.

През 2008 г. стана лице на българската марка очила KWIAT, а на следващата година спечели националния конкурс "Да бъдеш Мерилин – усещане за жена". С какво тези успехи .....

подробно...


 

Най-големият шанс е, да ти се даде шанс

Най-големият  шанс е, да ти се даде шанс

Как правите подбор на служители? Срещате ли трудности с намирането на подходящи и подготвени кадри?

Като начало ще уточня, че няма да говоря от позицията на HR, а от позицията на човек, който следи генерално развитието на бранша.
В сферата на модната индустрия търговците се избират според клиентите на фирмата. Дизайнери, стилисти, избирам според личните им качества. Трябва не само да прегледаш сивито, но и да усетиш, дали е роден за тази професия, дали наистина го иска.

подробно...


 

Съвети и впечатления от професионалния коафьор Робърт Линдигер

Съвети и впечатления от професионалния коафьор Робърт Линдигер

В България сте, за да представите новите тенденциите в колекцията на „Алцина” "Двойнственост: Романтика–Самоувереност" (Dualis: Romantica – Consciente). Бил ли сте и преди в България и с какво свързвате София?

Да, за първи път съм в България и впечатленията ми са много добри. Хората, които срещнах са изключително любезни и много приятни. Все още не съм видял много, но това, което успях да забележа в София са хубавите сгради и старите големи постройки.

подробно...


 

Модерни са "грозните" очила

Модерни са "грозните" очила

Големите ретро форми са практични и универсални, предимството им е, че са забележими.

Г-н Цветков, марката KWIAT беше един от водещите участници в Международната изложба „Опто салон” – какви са впечатленията ви от изложението?
Определено всички участници и посетители на изложението се убедиха, че тази година модата при очилата твърдо се е променила по посока на новите ретро модели. Те са и за мъже, и за жени, като носят едно носталгично настроение и едновременно с това обединяват в себе си функционалността и висшата мода.

подробно...


 

Николета Лозанова за стила, успеха и италианските жени

Николета Лозанова за стила, успеха и италианските жени

Как би се представила ти самата на човек, който не те е виждал и не знае нищо за теб?
Бих се представила като добра и мила. Аз съм много спокоен човек. Харесвам себе си, начина по-който изглеждам и бих се описала като красива. Лошото е, че хората си изграждат някакво мнение за мен само по това как изглеждам, а външният вид не е достатъчен и понякога заблуждава.

Опиши ни твоя стил на обличане и кои са любимите ти аксесоари?
Обличам се спортно елегантно. Доста често през деня съм изцяло в спортно облекло, защото в него се чувствам много удобно. Когато излизам някъде вечер се обличам по-елегантно, разбира се, но не харесвам малките портмонета и чанти, предпочитам големите. От аксесоарите залагам на по-семпли неща, не си падам много по бижута, но харесвам големите обици.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече