Fashion.bg » Мода и красота » Интервю

Интервю

Арт мениджърът Десислава Монева за пазара на съвременно изкуство

Арт мениджърът Десислава Монева за пазара на съвременно  изкуство

Интервю с Десислава Монева - високо квалифициран експерт в сферата на изкуството – арт-мениджър, куратор, директор на художествени галерии и се занимава с музеен мениджмънт. Има подредени над 100 изложби в Европа и САЩ.

подробно...


 

Вили Боршукова за борбата с рака и промените в живота

Вили Боршукова за борбата с рака и промените в живота

Защо решихте да създадете асоциацията „Промени живота си сега”?

Реших да създам асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега”, за да помагам по-пълноценно на хора, които са преминали или преминават през коварната болест. Аз лично изживях този ад и смятам, че няма от какво да се крия, а само мога да помогна и на други хора да се справят психически и физически с рака. Защото това е възможно! Надявам се да има и по-голяма финансова подкрепа за болните чрез асоциацията. Обичам хората и в сърцето ми е да помагам.

подробно...


 

Насаме с бизнес дамата Мая Цакова

Насаме с бизнес дамата Мая Цакова

Мая Цакова е родена в София. Завършила е СУ „Климент Охридски”, специалност „Българска филология” и „Психология”. Работила е в Комсомола, в Министерство на културата като парламентарен секретар, член на Съвета на директорите на хотел „Рила”-София, в.с. ”Елените”, книжарници „АБВ”, съветник на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, зам.председател и председател на Съвета на директорите на „Автомагистрали” ЕАД, сътрудник в Парламента.

Консултант е на консорциума на италианските строителни компании С.С.С. Учредител и собственик на фондация „Юнион арт”. Член е на ръководството на дамските неправителствени организации Zonta International и Ladies forum.

подробно...


 

Жана Христова: Де юре и де факто

Жана Христова:  Де юре и де факто

* Една потенциална първа дама – за себе си, семейството, политиката и модата

Адвокат сте на свободна практика. Доколко според вас професионалната реализация е водеща за жената в съвременното общество?

Избрах работата на адвокат, защото тя ми дава повече свобода и в професионален и в личен план. В съвременното общество е необходим баланс между професионалната реализация и задълженията на съпруга и майка. Много български жени успяват да го постигат и в това отношение сме уникални. Лично за мен приоритет е бил винаги семейството и възпитанието на дъщеря ни.

подробно...


 

Интервю с Димпъл Гаджвани за "Изкуството на дишането"

Интервю с Димпъл Гаджвани за "Изкуството на дишането"

Може ли Сударшан Крия да се практикува у дома?
Да! Сударшан крия може да се практикува у дома. Практикуването й дневно успокоява ума и тялото. Някои от явните ползи от Сударшан Крия са повишено ниво на енергия, повече фокус, спокойно състояние на ума.

Може ли да опишете дихателната техника или трябва да се покаже визуално? Трудна ли е за практикуване?
Сударшан Крия е проста дихателна техника, която е преоткрита наскоро. Милиони хора от всички начини на живот са били докоснати от лечебната сила на Сударшан Крия...

подробно...


 

Гея Антонова - за хубавите и трудните неща с усмивка

Гея Антонова - за хубавите и трудните неща с усмивка

Кое е най-хубавото нещо, което ти се случи през последния месец?

Ходих на палатка преди две седмици и открих едно страхотно еко село между София и Пловдив – Варвара се казва, има четири минерални басейна и еко преходи в планината. Винаги най-хубавите ми неща са свързани с пътувания.

През 2008 г. стана лице на българската марка очила KWIAT, а на следващата година спечели националния конкурс "Да бъдеш Мерилин – усещане за жена". С какво тези успехи .....

подробно...


 

Най-големият шанс е, да ти се даде шанс

Най-големият  шанс е, да ти се даде шанс

Как правите подбор на служители? Срещате ли трудности с намирането на подходящи и подготвени кадри?

Като начало ще уточня, че няма да говоря от позицията на HR, а от позицията на човек, който следи генерално развитието на бранша.
В сферата на модната индустрия търговците се избират според клиентите на фирмата. Дизайнери, стилисти, избирам според личните им качества. Трябва не само да прегледаш сивито, но и да усетиш, дали е роден за тази професия, дали наистина го иска.

подробно...


 

Съвети и впечатления от професионалния коафьор Робърт Линдигер

Съвети и впечатления от професионалния коафьор Робърт Линдигер

В България сте, за да представите новите тенденциите в колекцията на „Алцина” "Двойнственост: Романтика–Самоувереност" (Dualis: Romantica – Consciente). Бил ли сте и преди в България и с какво свързвате София?

Да, за първи път съм в България и впечатленията ми са много добри. Хората, които срещнах са изключително любезни и много приятни. Все още не съм видял много, но това, което успях да забележа в София са хубавите сгради и старите големи постройки.

подробно...


 

Модерни са "грозните" очила

Модерни са "грозните" очила

Големите ретро форми са практични и универсални, предимството им е, че са забележими.

Г-н Цветков, марката KWIAT беше един от водещите участници в Международната изложба „Опто салон” – какви са впечатленията ви от изложението?
Определено всички участници и посетители на изложението се убедиха, че тази година модата при очилата твърдо се е променила по посока на новите ретро модели. Те са и за мъже, и за жени, като носят едно носталгично настроение и едновременно с това обединяват в себе си функционалността и висшата мода.

подробно...


 

Николета Лозанова за стила, успеха и италианските жени

Николета Лозанова за стила, успеха и италианските жени

Как би се представила ти самата на човек, който не те е виждал и не знае нищо за теб?
Бих се представила като добра и мила. Аз съм много спокоен човек. Харесвам себе си, начина по-който изглеждам и бих се описала като красива. Лошото е, че хората си изграждат някакво мнение за мен само по това как изглеждам, а външният вид не е достатъчен и понякога заблуждава.

Опиши ни твоя стил на обличане и кои са любимите ти аксесоари?
Обличам се спортно елегантно. Доста често през деня съм изцяло в спортно облекло, защото в него се чувствам много удобно. Когато излизам някъде вечер се обличам по-елегантно, разбира се, но не харесвам малките портмонета и чанти, предпочитам големите. От аксесоарите залагам на по-семпли неща, не си падам много по бижута, но харесвам големите обици.

подробно...


 

Свами Джотирмая: "Изградени сме от материя и енергия, наречена любов"

Свами Джотирмая: "Изградени сме от материя и енергия, наречена любов"

Свами Джотирмая е ученик на големия индийски учител и хуманитарен деец Шри Шри Рави Шанкар - основател на Международната фондация „Изкуството да живееш”, която работи със специален консултативен статут към Икономическия съвет на ООН и си сътрудничи със Световната здравна организация. В България от 2006 г. „Изкуството да живееш” развива две насоки: образователна и хуманитарна. Провежда антистрес курсове, програми за усъвършенстване на личността, подобряване на здравето в най-различни сектори на обществото – деца, ученици, общини, затвори и т.н.

подробно...


 

Кунка Бакалова: "Носи се предание, че който дарява ориз, дарява живот"

Кунка Бакалова: "Носи се предание, че който дарява ориз, дарява живот"

Кунка Бакалова e от град Карлово. Тя има едно нестандартно и красиво хоби - създава картини като използва ориз и други подправки. Ето какво ни разказа тя:

- Как ви хрумна идеята да правите картини от ориз ? Как намирате толкова много различни видове ориз ?

Занимавам се с продажба на хранителни стоки на едро и дребно от 18 години. Купувах и пакетирах ориз в различни пакетажни цехове. Офисът ми се изпълни с мостри на ориз. Много сортове закупих от Италия и Гърция, а други ми бяха подарени от производители на ориз при посещението ми в различни оризарни. Правих си различни експерименти, посях ориз в стъклен съд, покълна и порастна доста голям. Нареждах ориз с различен цвят и сорт в стъкленици и образувах фигури от него.
Един ден...

подробно...


 

Вили Боршукова ще разкрие естествената красота на момичетата в конкурса "TOP MODELS OF ROSEBUD"

Вили Боршукова ще разкрие естествената красота на момичетата в конкурса "TOP MODELS OF  ROSEBUD"

Списание Coiffure Beauty е основен партньор на американското списание Rosebud в проекта на конкурса "Top Models of Rosebud." Как се роди партьорството между тези две луксозни списания с различни професионални направления?

Случайно едно момиче дойде в салона на MAGAMA с изгорена коса. Нейният приятел се оказа издателят на списание Rosebud. Той сподели, че много харесва и високо оценява балканската красота. От разговора с него стана ясно, че му предстои да прави кастинг за ...

подробно...


 

Васил Къркеланов за конкурса TOP MODELS OF ROSEBUD

Васил Къркеланов за конкурса TOP MODELS OF ROSEBUD

На какви критерии трябва да отговарят участничките в кастинга на конкурса Top Models of Rosebud?

Целта на New Face Search е да открие момичетата, които в най-голяма степен олицетворяват българската красота в нейният чист вид. По възможност, без чужди влияния, копиране на локални моди, изкуствени подобрители и оцветители. Могат да участват както професионални модели, така и момичета без опит в тази област, но с подходящи физически данни и излъчване. Важно за представянето им на кастинга е да вложат максимална енергия и да покажат себе си по-най добрия начин, да бъдат усмихнати и комуникативни. Това трябва да излъчват и фотосесиите на страниците на списание Rosebud, както и видеото, реализирано с тях.

подробно...


 

Васил Михайлов разкрива уникалният метод на подстригване Stephan

Васил Михайлов разкрива уникалният метод на подстригване Stephan

Методът на подстригване Stephan е създаден от един от гениите на френското коафьорство Стефан Сьонес. Той е базиран изцяло на професионална логика, която може да бъде практикувана от всеки един фризьор. „Тайната” на метода Stephan се състои в индивидуалния подход към всеки клиент, базиран на логическите професионални принципи. Той е популярен сред коафьорите от цял свят и се преподава в школите на марката, като я отличава от всички останали образователни програми в сферата на фризьорството.

подробно...


 


Изберете страница:  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече