Fashion.bg » Мода и красота » Любопитно

Любопитно

Сватба като приказка

Сватба като приказка

Младата дизайнерка на модна къща "Одета" Валерия Лазарчева се омъжи на 30 юли 2011 като в приказките. "Имало едно време,една принцеса"... Нали така започва почти всяка приказка? Кое малко момиченце не е заспивало с тези приказки? Е, понякога приказките стават реалност. Ето съвременната приказка за младата дизайнерка на модна къща "Одета".

Родена в семейство на художници. Прекарала детството си в ателието на модната къща, покрай вечно заетата си майка (дизайнерката на сватбени и вечерни тоалети Донка Лазарчева), Валерия от малка се заразява с любовта към красивите дантели, нежната коприна и магията на модата, която може да превърне "Пепеляшка" в приказна принцеса.

подробно...


 

Скандално - отрови в облекла на известни фирми, произведени в Азия

Скандално - отрови в облекла на известни фирми, произведени в Азия

Следи от отровни химически субстанции, които могат да увредят репродуктивните органи на живите същества, бяха открити в дрехи, излезли от заводите на 14 големи световни производители на облекла, съобщи организацията Грийнпийс в Пекин.

Сред марките, посочени от природозащитната организация, личат имената на Adidas, Uniqlo, Calvin Klein, Li Ning, H&M, Abercrombie & Fitch, Lacoste, Converse и Ralph Lauren. Представители на Грийнпийс са купили в 18 държави стоки на тези фирми, произведени в Китай, Виетнам, Малайзия и Филипините, и тъканите са били подложени на анализи.

подробно...


 

Статистика за 2011 от преброяването на Денил

Статистика за 2011 от преброяването на Денил

От 40 коли на светофара в центъра на София – 10 са джипове, 13 са чисто нови малолитражки, другите са вехти модели над 10 години.
От 10 човека в банката, 6 внасят месечни вноски по кредит, 2 предоговарят кредит, 2 подават документи за потребителски кредит.
От 5 училища в идеалния център, нито едно не е реновирано основно през последните 20 години, от 4 детски градини нито една не е с поддържан двор, от 3 болници – нито една не изглежда европейски..

подробно...


 

Нови тенденции в създаването на бижута

Нови тенденции в създаването на бижута

От 1976 година в света се появи и наложи успешно тендецията да се създават бижута с помощта на "beads" или на български - мъниста. Основният материал, от който се изработват мънистата на всички фирми в този бранш е среброто. За да се получи визията, с която този вид бижутерия впечатлява своите клиенти, среброто се комбинира с различни цветни материали като кристали, венецианско стъкло, керамика, полускъпоценни камъни, кожа.

Основната идея е клиентът да може да прави сам различни комбинации от мънистата, които се предлагат. За целта не са необходими никакви инстументи, тъй като отворът /сребърното ядро/ на мънистата е приблизително 4.5 мм, което позволява то да влиза и да се движи свободно по верижка с диаметър до 3 мм.

подробно...


 

Топ хотели за Свети Валентин

Топ хотели за Свети Валентин

Любовта вече витае във въздуха, но резервирайте романтичното си бягство за Свети Валентин по-рано, за да не прекарате накрая празника в местния ресторант. Туристическият он-лайн съветник Cheapflights.com помага на влюбените двойки да изберат любовно убежище, отговарящо на изискания им вкус.

1. Viceroy Anguilla на Британските Антили
2. La Rеserve Ramatuelle в Сен Тропе, Франция
3. Fairmont Frontenac в Квебек, Канада
4. Rosewood Mayakoba в Ривиера Мая, Мексико
5. Rayavadee Resort на остров Краби в Тайланд

подробно...


 

Хороскоп за 2011 година

Хороскоп за 2011 година

Любов и възстановяване на връзката ни с Бога ще бъде водеща тенденция на 2011 година, съобщи известният астролог Таня в своята звездна прогноза за България.

Любовта през 2011 ще бъде необикновена, оригинална, ще носи аромат на нещо тайнствено и необичайно. Любовта ще прелива от еротика, страст и опиянение от радостта от живота. Ще трябва да се има предвид, че понякога Любовта може да се опитва да се стопява като мираж и ще трябва здраво да се потрудим, за да съумеем да задържим любовното щастие.

подробно...


 

Историята на панталоните

Историята на панталоните

Днес трудно си представяме как в миналото панталонът се е считал за типично мъжка дреха, която не била подходяща за жените. Съвременните модни тенденции предлагат богат избор от панталони както за мъжкия, така и за дамския гардероб.

Историята на панталоните започва в Древния Изток. След това този вид облекло е заимстван от германските племена. Така постепенно панталоните достигнали и до Европа.

подробно...


 

2011 - годината на заека

2011 - годината на заека

Според китайския лунен календар 2011 е годината на Заека. Малко тигърче и два заека позираха специално за повода пред фотографите в зоологическата градина в Сеул.

В нощта на 13 срещу 14 февруари тази година Китай отбеляза Празника на пролетта, който всъщност е Нова година според лунния календар. Това е най-любимият, почитаният и продължителен празник в страната.

подробно...


 

Crocs - едни от най-грозните, но и най-удобни обувки в света

Crocs - едни от най-грозните, но и най-удобни обувки в света

Всичко започва през Юли 2002 г., когато планът да залеят света с грозни обувки дошъл в главата на трима приятели от Боулдър, Колорадо.

Тогава, подобни обувки били произвеждани от компанията Foam Creation Inc., която приятелите закупили през 2004 г., за да получат изключителните права върху патентованият материал, наричан Crosilite.

подробно...


 

Най-запомнящите се филмови тоалети на всички времена

Най-запомнящите се филмови тоалети на всички времена

Кийра Найтли като Сесилия Талис в Изкуплението (Atonement) (2007)

Най-добрият филмов костюм за всички времена? Без съмнение, зелената, копринена рокля на Найтли има поразителен ефект – както върху младия мъж (Джеймс Макавой), когото тя съблазнява във филма, така и върху публиката. Дизайнерката на роклята, Жаклин Дюран (Jacqueline Durran), претворява по невероятен начин роклята, описана в книгата "Изкуплението".

подробно...


 

Влюбване с дъх на кафе

Влюбване с дъх на кафе

Прочутият календар на кафе Lavazza с наименованието "Влюбване в Италия" и дело на Марк Селигър бе представен официално на медии и журналисти от цял свят в Милано - космополитен град със силна италианска идентичност и домакин на съвременната и градската страст.

Календарът на Lavazza за 2011 година е поредният култов артикул на колекционери и ценители на фотографията от цял свят. За пореден път семейство Лаваца показа колко здрава може да бъде връзката между бизнеса и изкуството, кафето и фотографията, италианските ценности и стила на живеене.

подробно...


 

Учени създадоха тъкан от зелен чай

Учени създадоха тъкан от зелен чай

Не е тайна, че чаят е любимата напитка на британците. Жителите на Острова обаче са установили, че освен за пиене, той може да се използва и за производство на тъкани. Откритието се е появило след съвместната работа на модния дизайнер Suzanna Lee с експерти от Imperial College в Лондон - проф. Paul Freemont, синтетичен биолог и проф. Alexander Bismarck, химичен инжинер.

Новата тъкан се създава по специална рецепта от зелен чай, захар и някои други хранителни вещества. Според иновационната технология опрделен вид бактерии, способни да синтезират целулозни влакна, се поставят в резервоар. След около две до четири седмици на повърхността на сместа се появява тънък филм, с дебелина достатъчна, за да бъде използван, който след изсъхване става твърд и прозрачен.

подробно...


 

Любов и омраза за палтото

Любов и омраза за палтото

Не обичаме зимата по различни причини: защото е студена, защото е мрачна, снегът се хлъзга...Някои обаче я мразят не заради климатичните условия, а заради зимните си палта и якета. Зимната връхна дреха наистина може да ни лиши от достойнство, да ни сложи няколко кила отгоре ( и буквално и преносно), да ни направи да изглеждаме като паралелепипед, като кашон или като варел. Или поне така беше в миналото, когато „топло” непременно означаваше дебело и безформено.

Как се трансформира топлото през сезон зима 2010: като начало платовете са свръхтехнологични – леки, меки и приятни на допир, те вършат работата на няколко ката вълнени одеала.

подробно...


 

Революцията на сватбената рокля

Революцията на сватбената рокля

Историята на булчинския тоалет ни връща още в епохата на Ренесанса, където можем да открием необичайни и интересни идеи с островърхи шапки като аксесоар или възглавничка под дрехите, имитираща бременност.

Тенденции при сватбеното облекло е имало още по времето на нашите баби и прабаби. Тогава обаче те коренно са се различавали от съвременните модели, особено в цветово отношение.

През 15 век е било прието булката да се венчае в своя най-нов или любим тоалет, без да има специални изисквания за олтара. Необичайно за нас сега е била тенденцията по времето на феодалната аристокрация, когато дамите са слагали възглавнички под роклите си, за да имитират модерната тогава бременност.

подробно...


 

Яж това, което обличаш с годните за консумация дрехи на студентка по моден дизайн

Яж това, което обличаш с годните за консумация дрехи на студентка по моден дизайн

Повечето студенти, учещи в областта на модата пазят направените от тях облекла в гардероб. Но 22 годишната Емили Крейн трябва да използва фризер за тази цел.

Студентката, специалност моден дизайн в университета Кингстън, е създала линия „висша мода” от годно за консумация „облекло”. Младата дизайнерка, водена от мотото „ти си това, което ядеш”, създава сложни проекти за облекла, всички от които са годни за ядене. Емили Крейн използва желатин, морски водорасли и бои за храна, за да оформи красиви дрехи и аксесоари.

подробно...


 


Изберете страница:  « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »


TexTailor Expo
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече