Fashion.bg » Мода и красота » Любопитно

Любопитно

Любов и омраза за палтото

Любов и омраза за палтото

Не обичаме зимата по различни причини: защото е студена, защото е мрачна, снегът се хлъзга...Някои обаче я мразят не заради климатичните условия, а заради зимните си палта и якета. Зимната връхна дреха наистина може да ни лиши от достойнство, да ни сложи няколко кила отгоре ( и буквално и преносно), да ни направи да изглеждаме като паралелепипед, като кашон или като варел. Или поне така беше в миналото, когато „топло” непременно означаваше дебело и безформено.

Как се трансформира топлото през сезон зима 2010: като начало платовете са свръхтехнологични – леки, меки и приятни на допир, те вършат работата на няколко ката вълнени одеала.

подробно...


 

Революцията на сватбената рокля

Революцията на сватбената рокля

Историята на булчинския тоалет ни връща още в епохата на Ренесанса, където можем да открием необичайни и интересни идеи с островърхи шапки като аксесоар или възглавничка под дрехите, имитираща бременност.

Тенденции при сватбеното облекло е имало още по времето на нашите баби и прабаби. Тогава обаче те коренно са се различавали от съвременните модели, особено в цветово отношение.

През 15 век е било прието булката да се венчае в своя най-нов или любим тоалет, без да има специални изисквания за олтара. Необичайно за нас сега е била тенденцията по времето на феодалната аристокрация, когато дамите са слагали възглавнички под роклите си, за да имитират модерната тогава бременност.

подробно...


 

Яж това, което обличаш с годните за консумация дрехи на студентка по моден дизайн

Яж това, което обличаш с годните за консумация дрехи на студентка по моден дизайн

Повечето студенти, учещи в областта на модата пазят направените от тях облекла в гардероб. Но 22 годишната Емили Крейн трябва да използва фризер за тази цел.

Студентката, специалност моден дизайн в университета Кингстън, е създала линия „висша мода” от годно за консумация „облекло”. Младата дизайнерка, водена от мотото „ти си това, което ядеш”, създава сложни проекти за облекла, всички от които са годни за ядене. Емили Крейн използва желатин, морски водорасли и бои за храна, за да оформи красиви дрехи и аксесоари.

подробно...


 

Американска дизайнерка шие по една нова дреха всеки ден за 1 долар

Американска дизайнерка шие по една нова дреха всеки ден за 1 долар

365 дни, 365 облекла, 365 долара. Млада американска дизайнерка, вдъхновена от филма „Джулия и Джулия”, в който жена опитва по едно ново ястие всеки ден, решава да започне свой моден проект. Срокът му първоначално е една година като през нея, дизайнерката Мариса Линч няма да си купи нито една нова дреха, а ще се облича само с преправени от нея стари дрехи. За целта, тя си е направила блог, в който всеки ден показва всички преправени от нея дрехи, със снимки на "преди" и "след" поправката.

подробно...


 

Уникални арт модели от отпадъци

Уникални арт модели от отпадъци

Няма да повярвате, че тези уникални произведения са в България, на 5 км от град Силистра край модерното сметище на града. Направени са предимно от пластмасови бутилки и стари железа, но изглеждат страхотно и разведряват околния пейзаж със своите ярки, но естетически подбрани цветове. Накараха мен и цялото ми семейство да се усмихнем и да ги снимаме, а покрай нас снимаха и други ценители на изкуството.

Ето че който има фантазия и талант може да направи много уникални неща, дори и от отпадъци !

подробно...


 

Мечтите, сбъдват ли се те

Мечтите, сбъдват ли се те

Яхта Mayan Queen IV, оценявана на 100 млн. долара, пристигна в морската ни столица. Собственост е на мексикански бизнесмен. У нас яхти от този калибър няма, вероятно няма и да има, защото никой дори не може да допусне, че подобно луксозно возило може да бъде купено с честен бизнес.

Обект на нашия коментар обаче не е възможно ли е да заделиш 100 млн. с пот на челото, а дали ние, българите, сме способни на дръзки мечти. Защото някой е казал, че човек е голям, колкото са големи мечтите му и това се отнася и за нациите.

подробно...


 

Какво не обича българинът

Какво не обича българинът

Че българите сме негативни и думичката „не” определя битието и съзнанието ни е широко известна истина, до която лесно достигат дори временно пребиваващите чуждестранни туристи.

Българите мразим почти всичко, но има неща, които особено не обичаме. Като например да си плащаме за паркинг, да плащаме вход за заведение, да плащаме софтуер, теглене на филми и музика, да си плащаме заемите на приятели.

подробно...


 

Продавачките

Продавачките

Едва ли някой, който се връща от шопинг в чужбина, може да си спомни някоя от продавачките. Но в България всеки може да разкаже поне една история за контакта си с тази професия.

В близкото минало, от времето на „Corecom” те бяха само един тип – кисели. Днес в голям процент от магазините продавачките продължават да се държат като принцеси, временно изпаднали в немилост, и отмъщават на клиентите за това, че не харесват работата си или, че получават малко.

подробно...


 

Защо и докога ще падат цените?

Защо и докога ще падат цените?

Виждали ли сте напоследък магазини без намаления? Риторичен въпрос. Противно на разпространеното мнение обаче, намаленията не са продукт само на кризата. Много мениджъри са се пробвали и се пробват с дънпингови цени да победят конкуренцията, други по този начин компенсират грешките си от лошото планиране и чистят големите складови наличности.

Намаленията казват много и за начина, по който се развива икономиката - след дълги години надценяване на продуктите идва времето, в което цените падат към номинала.

подробно...


 

Бохемите ще спасят света… или поне вас

Бохемите ще спасят света… или поне вас

Работа, задължения, отговорности, ограничения, а животът отминава. Тази простичка истина е известна на всеки, но малко са тези, които превръщат радостта от съществуването в житейска философия.

Бохемът е рядка порода, защото, за да се титоловаш така се изискват качества и определени обстоятелства: Като начало бохемът има вроден талант да се забавлява. Притежава лек и приятен характер и общителност. Ерудиран е и с рафинирани обноски.

Той е почитател и познавач на класните питиета и храна.

подробно...


 

Диригентът на фешън индустрията

Диригентът на фешън индустрията

Много хора смятат, че щом научат азбуката - могат да пишат романи, щом сменят гума - вече са готови да поправят двигател, а след като боядисат – ще се справят и с проектирането на къща. Само някои професии, които изискват десетилетия подготовка, практика и, най-вече, специален инструментариум, са си извоювали територия на неприкосновеност. Не е така обаче с професиите, за които всички разполагаме със сетива, които се оценяват субективно и за които лесно можем да си създадем илюзия, че владеем. Обикновено това са областите, свързани с изкуството

подробно...


 

Комплексите ни

Комплексите ни

Какво ни липсва? Обикновено отговорът на този въпрос е свързан с материални неща – пари, дрехи, къщи, коли...Но липсата на материални блага е следствие на една друга голяма празнина – липсата на самочувствие. Тази липса се усеща във всички сфери на живота у нас. Да започнем от най-високо – политиката: Открай време на ключови позиции се назначават хора, които не са подготвени за високия пост. Без необходимия образователен и социален ценз те се чувстват несигурни.

подробно...


 

Дамските обувки - секс на токчета?

Дамските обувки - секс на токчета?

Издължен крак, вирнато дупе, изправени рамене, повдигната брадичка – тази елегантна женственост не е присъща само на балерините. Високият ток извайва тялото като красива статуетка. Петата е повдигната от древността насам – хилядолетия пристъпването на пръсти се е считало за еротично, красиво и съвършено.

Днес подметките с височина XXL продължават да са гореща тема и да бъдат обект на сексуални фантазии.

подробно...


 

Защо стилът се създава трудно?

Защо стилът се създава трудно?

Причината за това може да се търси много назад – в историята на фамилията и в историята на нацията. Средата е първото, което възпитава. От родителите се научава, че ризата се носи в колана, копчетата над пъпа се закопчават, ръкавите не се навиват над лактите, чорапите са опънати, обувките лъснати. После може да се навакса от средата извън дома – училище, университет, офис, компания.

подробно...


 

Как времето влияе на фешън индустрията

Как времето влияе на фешън индустрията

Няма нищо по-хубаво от лошото време. Богомил Райнов не е имал точно това предвид, когато е писал своя роман, но все пак тази констатация е съвсем точна, когато става въпрос за продажбите във фешън индустрията.

Вали, студено е, мъгливо е, депресията те натиска. Освен това обувките ти са се разкиснали в дъжда, сакото ти прилича на мокър чувал, а косата ти виси като въжета на шамандура.

подробно...


 


Изберете страница:  « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече