Fashion.bg » Мода и красота » Любопитно

Любопитно

Crocs - едни от най-грозните, но и най-удобни обувки в света

Crocs - едни от най-грозните, но и най-удобни обувки в света

Всичко започва през Юли 2002 г., когато планът да залеят света с грозни обувки дошъл в главата на трима приятели от Боулдър, Колорадо.

Тогава, подобни обувки били произвеждани от компанията Foam Creation Inc., която приятелите закупили през 2004 г., за да получат изключителните права върху патентованият материал, наричан Crosilite.

подробно...


 

Най-запомнящите се филмови тоалети на всички времена

Най-запомнящите се филмови тоалети на всички времена

Кийра Найтли като Сесилия Талис в Изкуплението (Atonement) (2007)

Най-добрият филмов костюм за всички времена? Без съмнение, зелената, копринена рокля на Найтли има поразителен ефект – както върху младия мъж (Джеймс Макавой), когото тя съблазнява във филма, така и върху публиката. Дизайнерката на роклята, Жаклин Дюран (Jacqueline Durran), претворява по невероятен начин роклята, описана в книгата "Изкуплението".

подробно...


 

Влюбване с дъх на кафе

Влюбване с дъх на кафе

Прочутият календар на кафе Lavazza с наименованието "Влюбване в Италия" и дело на Марк Селигър бе представен официално на медии и журналисти от цял свят в Милано - космополитен град със силна италианска идентичност и домакин на съвременната и градската страст.

Календарът на Lavazza за 2011 година е поредният култов артикул на колекционери и ценители на фотографията от цял свят. За пореден път семейство Лаваца показа колко здрава може да бъде връзката между бизнеса и изкуството, кафето и фотографията, италианските ценности и стила на живеене.

подробно...


 

Учени създадоха тъкан от зелен чай

Учени създадоха тъкан от зелен чай

Не е тайна, че чаят е любимата напитка на британците. Жителите на Острова обаче са установили, че освен за пиене, той може да се използва и за производство на тъкани. Откритието се е появило след съвместната работа на модния дизайнер Suzanna Lee с експерти от Imperial College в Лондон - проф. Paul Freemont, синтетичен биолог и проф. Alexander Bismarck, химичен инжинер.

Новата тъкан се създава по специална рецепта от зелен чай, захар и някои други хранителни вещества. Според иновационната технология опрделен вид бактерии, способни да синтезират целулозни влакна, се поставят в резервоар. След около две до четири седмици на повърхността на сместа се появява тънък филм, с дебелина достатъчна, за да бъде използван, който след изсъхване става твърд и прозрачен.

подробно...


 

Любов и омраза за палтото

Любов и омраза за палтото

Не обичаме зимата по различни причини: защото е студена, защото е мрачна, снегът се хлъзга...Някои обаче я мразят не заради климатичните условия, а заради зимните си палта и якета. Зимната връхна дреха наистина може да ни лиши от достойнство, да ни сложи няколко кила отгоре ( и буквално и преносно), да ни направи да изглеждаме като паралелепипед, като кашон или като варел. Или поне така беше в миналото, когато „топло” непременно означаваше дебело и безформено.

Как се трансформира топлото през сезон зима 2010: като начало платовете са свръхтехнологични – леки, меки и приятни на допир, те вършат работата на няколко ката вълнени одеала.

подробно...


 

Революцията на сватбената рокля

Революцията на сватбената рокля

Историята на булчинския тоалет ни връща още в епохата на Ренесанса, където можем да открием необичайни и интересни идеи с островърхи шапки като аксесоар или възглавничка под дрехите, имитираща бременност.

Тенденции при сватбеното облекло е имало още по времето на нашите баби и прабаби. Тогава обаче те коренно са се различавали от съвременните модели, особено в цветово отношение.

През 15 век е било прието булката да се венчае в своя най-нов или любим тоалет, без да има специални изисквания за олтара. Необичайно за нас сега е била тенденцията по времето на феодалната аристокрация, когато дамите са слагали възглавнички под роклите си, за да имитират модерната тогава бременност.

подробно...


 

Яж това, което обличаш с годните за консумация дрехи на студентка по моден дизайн

Яж това, което обличаш с годните за консумация дрехи на студентка по моден дизайн

Повечето студенти, учещи в областта на модата пазят направените от тях облекла в гардероб. Но 22 годишната Емили Крейн трябва да използва фризер за тази цел.

Студентката, специалност моден дизайн в университета Кингстън, е създала линия „висша мода” от годно за консумация „облекло”. Младата дизайнерка, водена от мотото „ти си това, което ядеш”, създава сложни проекти за облекла, всички от които са годни за ядене. Емили Крейн използва желатин, морски водорасли и бои за храна, за да оформи красиви дрехи и аксесоари.

подробно...


 

Американска дизайнерка шие по една нова дреха всеки ден за 1 долар

Американска дизайнерка шие по една нова дреха всеки ден за 1 долар

365 дни, 365 облекла, 365 долара. Млада американска дизайнерка, вдъхновена от филма „Джулия и Джулия”, в който жена опитва по едно ново ястие всеки ден, решава да започне свой моден проект. Срокът му първоначално е една година като през нея, дизайнерката Мариса Линч няма да си купи нито една нова дреха, а ще се облича само с преправени от нея стари дрехи. За целта, тя си е направила блог, в който всеки ден показва всички преправени от нея дрехи, със снимки на "преди" и "след" поправката.

подробно...


 

Уникални арт модели от отпадъци

Уникални арт модели от отпадъци

Няма да повярвате, че тези уникални произведения са в България, на 5 км от град Силистра край модерното сметище на града. Направени са предимно от пластмасови бутилки и стари железа, но изглеждат страхотно и разведряват околния пейзаж със своите ярки, но естетически подбрани цветове. Накараха мен и цялото ми семейство да се усмихнем и да ги снимаме, а покрай нас снимаха и други ценители на изкуството.

Ето че който има фантазия и талант може да направи много уникални неща, дори и от отпадъци !

подробно...


 

Мечтите, сбъдват ли се те

Мечтите, сбъдват ли се те

Яхта Mayan Queen IV, оценявана на 100 млн. долара, пристигна в морската ни столица. Собственост е на мексикански бизнесмен. У нас яхти от този калибър няма, вероятно няма и да има, защото никой дори не може да допусне, че подобно луксозно возило може да бъде купено с честен бизнес.

Обект на нашия коментар обаче не е възможно ли е да заделиш 100 млн. с пот на челото, а дали ние, българите, сме способни на дръзки мечти. Защото някой е казал, че човек е голям, колкото са големи мечтите му и това се отнася и за нациите.

подробно...


 

Какво не обича българинът

Какво не обича българинът

Че българите сме негативни и думичката „не” определя битието и съзнанието ни е широко известна истина, до която лесно достигат дори временно пребиваващите чуждестранни туристи.

Българите мразим почти всичко, но има неща, които особено не обичаме. Като например да си плащаме за паркинг, да плащаме вход за заведение, да плащаме софтуер, теглене на филми и музика, да си плащаме заемите на приятели.

подробно...


 

Продавачките

Продавачките

Едва ли някой, който се връща от шопинг в чужбина, може да си спомни някоя от продавачките. Но в България всеки може да разкаже поне една история за контакта си с тази професия.

В близкото минало, от времето на „Corecom” те бяха само един тип – кисели. Днес в голям процент от магазините продавачките продължават да се държат като принцеси, временно изпаднали в немилост, и отмъщават на клиентите за това, че не харесват работата си или, че получават малко.

подробно...


 

Защо и докога ще падат цените?

Защо и докога ще падат цените?

Виждали ли сте напоследък магазини без намаления? Риторичен въпрос. Противно на разпространеното мнение обаче, намаленията не са продукт само на кризата. Много мениджъри са се пробвали и се пробват с дънпингови цени да победят конкуренцията, други по този начин компенсират грешките си от лошото планиране и чистят големите складови наличности.

Намаленията казват много и за начина, по който се развива икономиката - след дълги години надценяване на продуктите идва времето, в което цените падат към номинала.

подробно...


 

Бохемите ще спасят света… или поне вас

Бохемите ще спасят света… или поне вас

Работа, задължения, отговорности, ограничения, а животът отминава. Тази простичка истина е известна на всеки, но малко са тези, които превръщат радостта от съществуването в житейска философия.

Бохемът е рядка порода, защото, за да се титоловаш така се изискват качества и определени обстоятелства: Като начало бохемът има вроден талант да се забавлява. Притежава лек и приятен характер и общителност. Ерудиран е и с рафинирани обноски.

Той е почитател и познавач на класните питиета и храна.

подробно...


 

Диригентът на фешън индустрията

Диригентът на фешън индустрията

Много хора смятат, че щом научат азбуката - могат да пишат романи, щом сменят гума - вече са готови да поправят двигател, а след като боядисат – ще се справят и с проектирането на къща. Само някои професии, които изискват десетилетия подготовка, практика и, най-вече, специален инструментариум, са си извоювали територия на неприкосновеност. Не е така обаче с професиите, за които всички разполагаме със сетива, които се оценяват субективно и за които лесно можем да си създадем илюзия, че владеем. Обикновено това са областите, свързани с изкуството

подробно...


 


Изберете страница:  « 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 »


Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

виж повече

виж повече