Как да съчетаем прическата с тоалета

Определянето на правилните детайли и комбинирането им с цялостната визия е една от най-тежките задачи, пред които сме изправени.Най-често се взимат предвид цветовата палитра, стила на тоалета, както и много други елементи. Сега ще говорим за магията на правилната комбинация и основните начини за балансиране между вашата прическа с определени дрехи, за да се създадат някои ефектни комбинации, подходящи за различни случаи.

Първото нещо, на което трябва да се обърне внимание, когато се избира подходяща прическа е действителния повод, за който се подготвяме. Но не забравяйте да обърнете внимание на детайли като грим, форма на лицето и т.н. Правилната комбинация би ви донесла само самочувствието на звезда, излязла от модно шоу.

Как да съчетаем прическата с тоалета

Има някои основни правила, за постигане на правилната комбинация:
- Фокусайте се върху това, което искате да подчертаете във външния си вид – дрехите, прическата, аксесоарите. Ако решите да заложите на дрехите, то изберете по-семпла прическа, която да не отвлича вниманието от тоалета. При втория вариант, заложете на прическата, облечете нещо по-семпло и изчистено, а ако избере аксесоарите, то се съсредоточете точно върху тях.
- Ако не искате да рискувате с екстравагантни дрехи и все пак искате да изглеждате стилно, вие не трябва да забравяте, че можете да акцентирате върху косата с някои иновации на цветови решения. Ако имате къса коса, например, можете да добавите малко обем и небрежно да я разхвърляте.
- Ако сте фен на романтичния стил, обхващащ къдри, мъниста, както и други детайли от този тип, тогава трябва да избегнете романтичното усещане в косата. Това означава, че са изключени къдриците, което ще спомогне за акцентиране в облеклото. Добре изправената коса с прав бретон би допълвала идеално визията.
- Тези, които обичат конски опашки трябва да наблегнат на елементите, които все още ще поставят някои акценти, например, модерни и стилни слънчеви очила.
- Късата коса: ако прическата, която най-много ви подхожда е късата коса, то имате много варианти. Едни от дрехите, които се комбинират най-добре с къса подстрижка са роклите.
- През последните години, косата с „мокър“ ефект е изключително актуална по време на ревютата на световните дизайнери и по червения килим, но всъщност не се радва на същата популярност при нежния пол.И все пак, в някои случаи е наистина уместна и трябва да сте смели и да експериментирате. Например, комбинирайте с вечерна рокля или със скини дънки и интересен топ. Тази прическа е особено одходяща за жените, които имат тънка коса.
- Колкото по-голямо е числото на годините ви, толкова по-къса трябва да става косата и толкова по-големи аксесоарите и бижутата.
- При избора на цялостната визия, първо започнете от дрехите и след това преминете към прическата. Колкото по-малко, толкова по-добре е най-популярната поговорка за избора на прическа, подчертавайки неизменно красиви комбинации, които могат да бъдат създадени с минималистични и класически прически.

Как да съчетаем прическата с тоалета

- Вълнообразните прически и конските опашки също могат да бъдат съчетани наистина успешно. Платът е това, което трябва да се обърне внимание. В зависимост от характера и вида на плата може да имате различни прически. От друга страна в офиса заложете на опашка и единствения аксесоар за коса позловен там са фибите.
- За облекла, които са обемни в горната си част, изберете висок кок. Това правило важи и за ризите с висока яка.
- Класическите рокли с дължина до коляното и къдрава пусната коса са идеална комбинация за вечерен аутфит. Ако роклята е по-къса, то заложете на плитка.
- Това, което трябва да успеете да избезнете е да изглеждате неестествени. Една такава комбинация е между всекидневни дрехи и изключително сложни прически.
- Ако предпочитате спортния и небрежен вид, то тогава можете да не обръщате толкова внимание на косата и да я пуснете неглиже. Това би направило възможно, изпъкването на вашия собствен стил.
- Дрехите без ръкави, се комбинират с нисък кок или с небрежни къдрици, но не прекалено обемисти.

Това са основните тактики, които трябва да се прилагат, за да изглеждате добре и с подходяща прическа. Въоръжете се със смелост, време, търпение и стайлинг умения.