Благата на природата, пренесени в света на нуждите на косата

* Amway представя колекцията SATINIQUE™ на Българския пазар

През месец юли компанията за директни продажби Amway представи своята колекция SATINIQUE на Българския пазар. Линията включва пълна гама от шампоани, балсами, маски и стилизиращи продукти за коса. В основата на всички тях е патентованият комплекс на Amway ENERJUVE, положително зареден с подхранващи съставки. В допълнение, SATINIQUE включва иновативни съставки за здравето на косата с внимателно подбрани растителни и подхранващи вещества. Компанията твърди, че всеки от тях е внимателно селектиран, за да задоволи специфичните нужди на косъма.

Amway започна да предлага своите бизнес възможности на българския пазар само преди месец, а продуктите са достъпни за крайните потребители единствено чрез мрежата от Собственици на Amway бизнес.

Satinique

Уникалният ENERJUVE комплекс е научната формула на Amway, която стои зад великолепната коса. Той трансформира положително косата като прониква в сърцевината й, избирателно подхранва и защитава косъма и възстановява изтощените места, за да възобнови и укрепи косата от вътре навън и така  да преобрази вида и усещането на всеки кичур. Косата е по-мека, по-здрава и по-жива от всякога.

Това, което вдъхва живот на косата в колекция  SATINIQUE ™ , е комбинацията от растителни съставки и хранителни вещества, които се съдържат във всяка формула на нейните продукти. Учените от SATINIQUE™ са комбинирали целият си опит в сферата на подхранването и красотата, за да интегрират иновативни съставки за здравето на косата чрез внимателно подбрани природни хранителни вещества като масло от семена на пореч (още познато като „лечебна краставица“), екстракт от гроздови семена, масло от кукуи, масло от макадамия, екстракт от нар, про-витамин В5, соев протеин и витамин Е. Всички тези и подхранващи вещества са внимателно подбрани за да задоволят специфичните нужди на всеки тип коса.

Маслото от семената на пореч се извлича от семената на едногодишната билка пореч, идваща от Сирия. Той притежава способността да задържа влагата и омекотява повърхностния слой на косъма. Билката е включена в продукта SATINIQUE ™ Шампоан и балсам 2 в 1.

Екстрактът от гроздови семена е включен в SATINIQUE ™ Шампоан и балсам за боядисана коса, и SATINIQUE ™ Възстановяваща маска за изтощена и боядисана коса. Подхранващата съставка е естествен антиоксидант, който стимулира фоликулите на косъма и поддържа здравословния растеж на косата.

Маслото от семена на Кукуи е известно със своите тонизиращи и успокояващи ефекти. То е особено популярно в Хавай заради неговите качества за постигане на блясък и еластичност на косата.  Тази съставка е особено подходяща за коса, изтощена от вредите, нанесени от околната среда. Тя се прилага в SATINIQUE ™ Нежен хидратиращ шампоан и балсам и в SATINIQUE ™ Възстановяваща маска.

SatiniqueМаслото от ядката макадамия, която се среща в южните части на Тихия океан, снабдява продуктовата линия на SATINIQUE с някои от най-полезните елементи за здравето на  косата. Лека и лесно абсорбираща се, съставката придава мекота и блясък. Включена е в SATINIQUE ™ Шампоан и балсам за допълнителен обем.

Екстрактът от нар има хранителни и лечебни качества и се използва за съживяване на изтощената и суха коса и предпазването й от вредните химикали и замърсяванията на околната среда. Богат на антиоксиданти, нарът съдържа три пъти повече антиоксиданти от зеления чай или червеното вино. Той се използва в SATINIQUE ™ Шампоан и балсам  за боядисана коса.

Провитамин В5  се среща в природата и се използва като изпитано средство за  предпазване, уплътняване и активизиране на косата и прави кичурите да изглеждат блестящи. Той овлажнява, хидратира и защитава косата и е една от съставките в SATINIQUE ™ Нежен хидратиращ шампоан и балсам.

Соевият протеин се използва за укрепване и подхранване на косата . Той съдържа цистин (градивен източник на косата), който засилва растежа на косата, подобрява нейната структура и форма, улеснява разресването й. Съставката е използвана в SATINIQUE ™ Шампоан и балсам за допълнителен обем.

Витамин Е доказано помага за хидратирането и защитата на косата. Признат е също и като силен антиоксидант. Съставката е включена в SATINIQUE ™ Шампоан и балсам 2 в 1.

Продуктите от серията SATINIQUE™ са формулирани въз основа на нуждите на косата и са организирани в няколко колекции, всяка от които се отличава със собствен ярък жизнен цвят. Продуктите са разработени въз основа на задълбочени знания за химията на косата, които учените от SATINQUE са използвали за създаването на глобална колекция от продукти, които са насочени към нуждите на косата в цял свят.

Колекциите SATINIQUE водят до пълен разцвет на косата и сетивата с добавка от два специални аромата, използвани в колекцията: освежаващ и  индивидуален аромат.