22 хитринки, за да изглеждате чудесно на снимка


Лято е и независимо дали сте любители на морето или на планината със сигурност ще се върнете от лятната ваканция заредени с много позитивни емоции и с цял куп снимки.

Ако много ви се иска по снимки да изглеждате като любимата си звезда от малкия екран, но обикновено приличате на някоя от сестрите на Пепеляшка, ето няколко трика, които ще ви помогнат да изглеждате очарователно на снимка:


1. Разгледайте любимите си ваши снимки и се опитайте да откриете общото между тях. Дали харесвате начина, по който изглеждате от определен ъгъл? Или своя специфична усмивка? Открийте какво ви харесва и се опитайте да повторите елемента, от най-добрите си пози, следващия път, когато ви снимат.

2. За да избегнете двойната брадичка, издължете врата и наведете малко лицето си - челото напред, брадичката навътре. Може да се чувствате малко странно, но със сигурност ще излезете чудесно на снимката!

3. Ако често мигате точно в момента за снимка, ето лесен трик да се справите с проблема - затворете очи и ги отворете бавно точно, когато апаратът щраква. И воала!


22 хитринки, за да изглеждате чудесно на снимка


4. Погледнете към лампичката на апарата, точно преди да ви снимат - това ще разшири зениците ви и ще ви помогне да избегнете ефекта "червени очи".

5. За да изглеждат очите ви, изпълнени с блясък, погледнете към източник на светлина - лампа, свещ, празнична украса. Това ще придаде романтична нотка на вида ви.

6. Ако усещате очите си парещи, сухи, изморени, зачервени, но сте канени на важно събитие и искате да имате снимки, капнети си капки за очи, които да успокоят очите ви и да ви помогнат да се почувствате по-добре.

7. Изчервяването е задължително! Без малко цвят на бузките, лицето ви ще изглежда прекалено двуизмерно на снимката. Използвайте умерено наситен розов нюанс върху бузките, за да оформите оптично лицето си.

8. Уверете се, че гримът ви пасва идеално. Популярната стилистка на звездите, Фиона Стайлс, която подготвя знаменитости като Холи Бери и Джесика Частейн за Червения килим, съветва: "Когато основата е твърде светла за вашия тен, тя става прекалено забележима, когато светкавицата ви освети. Допрете брадичката до гърдите си и добавете фин слой основа върху шията си, ако тя е по-бледа".

9. "Извитите мигли и спиралата са абсолютно задължителни. Очите са частта, от снимката, върху която погледа се фокусира. Колкото по-отворени са те, толкова повече светлината се отразява в тях и това ги кара да блестят" е друг съвет на Фиона.

10. Носете светло червило. "Тъмното червило може да има смаляващ ефект върху устните. По-добре стойте далеч от матиращо тъмно червило за устни, защото то може доста да ви застари. Придържайте се към по-светлата гама", съветва Стайлс.

11. Използвайте молив за вежди. Тъй като веждите придават характер и емоция е важно да се погрижите за тях преди снимка. Може дори да изберете малко по-тъмен молив, ако знаете, че ще бъдете снимана, тъй като веждите принципно изглеждат по-светли на снимка.

12. Избягвайте прекаления блясък по лицето си. "Всяко по-лъскаво нещо върху кожата, може да изглежда прекалено на снимка", обяснява Фиона Стайлс. "Мекото сияние е хубаво, но ако кожата ви е прекалено омазнена, на снимката това ще изглежда наистина ужасно. По-добре изберете матови нюанси", допълва тя.

13. От друга страна малко блясък под шията, може да придаде на кожата ви отличен вид. Поръсете върху ключиците и раменете си малко блестяща пудра, когато тоалетът ви го позволява.

14. Изненадваща снимка? Опитайте тази 5-секундна подготовка: Подсушете лицето си с кърпичка или салфетка, след което щипнете бузките си, за да създадете приятна руменина (да, този трик е от старата школа, но работи).

15. Уверете се, че косата ви е блестяща. "Спреят за блясък е страхотно помощно средство да добавите сияние в косите си", казва стилистът Серж Норман, работил през годините със звезди като Джулия Робъртс, Рийз Уидърспун, Джулиан Мур и Сара Джесика Паркър

16. Снимката може да подчертае стърчащите крайчета на косата, така че се уверете, че визията ви е елегантна. "Малко сухо масло за коса може да ви помогне - нанесете само няколко капки", съветва Серж.

17. Избягвайте да заставате точно под пряка изкуствена светлина, защото това може да хвърли странни сенки върху лицето ви. Вместо това предпочетете да застанете с лице към естествен източник на светлина - например срещу прозорец - или на място, където мека светлина огрява лицето ви странично.

18. Помислете за ъгъла. Да застанете с лице право срещу камерата рядко е добър избор. По-добре извийте глава си така, че да се виждат ¾ от лицето ви, което ще придаде дълбочина на изображението.

19. Снимка заснета от по-високо със сигурност е много по-ласкателна към външния ви вид, от тази заснета от ниско. Ако сте по-високи от снимащия - седнете.

20. Застанете пред бяла стена. Светлият фон, ще озари допълнително лицето ви. Използването на бял фон подпомага и автоматичните настройки на апарата да открият подходящия цветови баланс, така че кожата ви да не изглежда нито прекалено жълта, нито прекалено розова.

21. Опитайте позата "Червен килим": поставете ръка на бедрото си, извийте тялото си на една страна и обърнете глава към камерата. Клише е, но наистина върши работа, ако искате да изглеждате по-слаби.


22. Снимайте се повече! Хората, които смятат себе си за нефотогенични, като цяло рядко са склонни да позират за снимка. Но фотографията е игра на средни стойности. Дори Кейт Мос не заковава перфектния кадър от първия път. Колкото повече снимки позволите да ви направят, толкова по-вероятно е да сте доволни поне от една или две от тях.


*Бонус хитринка: Забавлявайте се - това винаги разкрасява :)


Снимка:
БГНЕС/ЕПА