Грижа за красотата с изцяло органични съставки от Зоуи Салдана


Красивата актриса Зоуи Салдана сподели някои от любимите си козметични трикове, които е научила от майка си.

Грижа за красотата с изцяло органични съставки от Зоуи СалданаНаскоро звездата представи своя книга, посветена на грижата за коса и кожа с продукти, създадени изцяло от органични съставки. "Всичко е направено от продукти, които са присъствали в домашната ни кухня", коментира козметиката си Салдана.

Зоуи, която съвсем наскоро стана новата посланичка на козметичния гигант L'Oréal Paris, сподели с феновете си някои от натуралните терапии, с които се грижи за външния си вид.

"Презрялото авокадо е перфектно. Намазвате го върху косата си с малко зехтин и оставяте да постои 30-тина минути. Това обаче ме кара да огладнявам и обикновено го измивам по-бързо", разказва Зоуи.

35-годишната красавица предпочита "лъскави гриви" и заради това веднъж на няколко седмици мие косата си с оцет, за да възстанови жизнеността и естествения и блясък.

"Веднъж в месеца измивам косата си с бял оцет и топла вода, за да възстановя баланса на косъма си", добавя още брюнетката.

Израствайки в Доминиканската република, Зоуи не пропусна да сподели и някои от местните методи за промяна в цвета на косата.

"Правех това като малка, когато живеех в Доминиканската република. За да изсветля косата си я накисвах в ром, а след това излизах на слънце", спомня си актрисата.


Източник и снимка: БГНЕС