Романтика, разходки, разкош - къде?

Навън се запролети. Скоро предстоят почивни празнични дни, а след това и летни отпуски. Ако с половинката ви обичате да пътувате, но още не сте си избрали дестинация, можете да се спрете на един от десетте най-романтични градове в света:


Венеция (Италия, Европа)
Ако Венеция не съществуваше наистина, най-вероятно пак би била създадена в някой холивудски сценарий, като декор на любовна история. Но така не би могла да достигне фантазията, която е в действителност - една приказка от канали и спираща дъха архитектура. Какво може да бъде по-романтично от гондола, плаваща надолу по канала или разходка по тесните мостчета, преминаващи в тесни улички, излизащи на огромни площади. Ако все още не сте влюбени, там определено ще се влюбите ;)


Романтика, разходки, разкош - къде?


Париж (Франция, Европа)
Париж е известен по света като Градът на любовта и как да го виним за това? Този град наистина е за влюбените - за дълги разходки край Сена, лежерни следобеди в парижко кафене и за идеални за снимка моменти из красивите и романтични места като Шанз-Елизе, Айфеловата кула (осветена през нощта) и множеството паркове и градини. В Париж любовта витае във въздуха!


Романтика, разходки, разкош - къде?


Прага (Чехия, Европа)
Прага е едно от романтичните чудеса на света, благодарение на идеално запазения си стар град, изпълнен с приказна архитектура. Можете да се изгубите в красотата и романтиката на този древен град, сред море от кули и калдаръми, които превръщат Прага в Рай за влюбените.


Романтика, разходки, разкош - къде?


Флоренция (Италия, Европа)
Ренесансовата атмосфера на Флоренция дава усещането, че се намирате в романтичен разказ. Това е магическо място, изпълнено с творби на Микеланджело и Ботичели, където можете да се насладите на страхотната гледка от върха на катедралата или от площад Микеланджело. Завършете обиколката си с целувка на моста Понте Векио (Стария мост) след вечеря на свещи в италиански ресторант с изискана кухня и вина.


Романтика, разходки, разкош - къде?


Рим (Италия, Европа)
Белязан с образи на гладиатори и древни съкровища, Рим е сред най-зашеметяващите градове на света. Влюбените хвърлят монети в някой от многобройните му фонтани, като си пожелават нещо, поделят си италиански сладолед и глътки капучино в средата на пищни площади, разхождайки се през последните 3 000 години история. В Рим животът наистина е сладък (Dolce Vita).


Романтика, разходки, разкош - къде?


Лисабон (Португалия, Европа)
Със своите древни замъци, спиращи дъха природни пейзажи, покрити с керемиди покриви, калдаръми, винтидж трамваи, отправената към Атлантическия океан река, както и препратките към Епохата на великите географски открития (от началото на ХV до ХVІІІ век), Лисабон разполага с всички съставки нужни на един романтичен град. И ако това не е достатъчно, наблизо се намира и град Синтра (Европейската столица на романтизма), както и живописното средновековно градче Обидош, което навремето е било сватбен подарък от краля за неговата кралица (много кралски двойки са прекарвали там медения си месец).


Романтика, разходки, разкош - къде?


Виена (Австрия, Европа)
Градът изглежда създаден за романтични разходки под звуците на творбите на Моцарт, а когато се изморите - на разположение са каляски, теглени от коне. Също така можете да си представите и какво е да живеете като крал и кралица, наслаждавайки се на царственото великолепие на дворците и музеите в града.


Романтика, разходки, разкош - къде?


Севиля (Испания, Европа)
Потопете се в романтичния чар и атмосферата на този красив испански град, столица на Андалусия, в който ще сте заобиколени от красивата мавританска архитектура на където и да се обърнете. Можете да погледата традиционната корида (не е много романтично, но е типично за там) или горещи фламенко танци, да се насладите на обиколка с карета из града и дълга разходка из варосаните и изпълнени с цветя улици. Също така хапнете тапас (местни мезета), за да вкусите изцяло един от най-романтичните и емоционално наситени градове в света.


Романтика, разходки, разкош - къде?


Буенос Айрес (Аржентина, Южна Америка)
Градът излъчва страст, особено ако попаднете на танго спектакъл на улицата. Улиците са чувствен микс от европейска елегантност и латиноамериканска съблазнителност с внушителна архитектура, трилентови булеварди и хранене на открито. Идеален е за разходки и провокира неочаквани желания у хората (например предложение за...) ;)


Романтика, разходки, разкош - къде?


Маракеш (Мароко, Африка)
Подправки, пазари-лабиринти, езда на камили, змиеукротители. Маракеш предлага 1001 нощи удоволствия за сетивата, които да споделите със специален за вас човек. Той е дом на може би най-романтичните бутикови хотели в света (наречени Riads) и предлага перфектната обстановка за романтично бягство, заобиколен от палмови дървета, гледка към Атласките планини, и разбира пустинята Сахара в близост ...


Романтика, разходки, разкош - къде?


Желаем ви приказни, романтични, споделени мигове с любимия човек - навсякъде и по всяко време :)